D. Dominika cikkei

Jó elem a fegyelem

Jó elem a fegyelem

Még a legjobb szülők is küzdenek azzal, hogyan fegyelmezzék kisgyermeküket, ez alól én sem vagyok kivétel. Ha hasonlóképpen érzel, mint én kövesd ezeket az egyszerű stratégiákat - öt lépésben- a határok felállításához és... »
Hetedikre csak sikerült

Hetedikre csak sikerült

Hétgyerekes anyuka vagyok – Az elején még trollkodtak azzal, hogy "tönkreteszem a testem" és hogy a szexen kívül szerezzek más hobbit is. A sok gyerek nem mindenkinek való, de nekünk úgy gondolom, abszolút igen.... »
Amikor az énidő egy szundikálás naponta

Amikor az énidő egy szundikálás naponta

Olyan gyorsan történik: az egyik percben még kisbabád van, a következőben pedig már kisgyermeked. Tudni fogod, amikor a fiad vagy a lányod hivatalosan is átlépi a határt, és az életed örökre megváltozik. A dolgok nagyon, nagyon... »
Édes kihívások

Édes kihívások

Nem én voltam az a kislány, aki már az óvodában arról álmodott, hogy egyszer anyuka lesz. Nem a Barbie babákon gyakoroltam a leendő ősanyai képességeimet, sőt, tudtommal soha nem is volt Barbie babám.      »
Így nem fogja az anyatejjel magába szívni

Így nem fogja az anyatejjel magába szívni

Amikor a fiammal voltam terhes, bájos illúziókba ringattam magam; már, ami a terhesség utáni időszakot illeti. Tudjátok, szoptatás, altatás, örömmel átvirrasztott éjszakák. Persze minden elképzelésem dugába dőlt, leginkább... »
Mi a gond a csokis tejjel?

Mi a gond a csokis tejjel?

Más, cukorral édesített italokhoz hasonlóan a csokis tej is rendben van különleges élvezetként, de nem szabad hagynunk szülőként, hogy rendszeres része legyen gyermekünk étrendjének. A csokoládés tejnek ugyanis pontosan... »
Itatja az egereket – állandóan! Egy könny nem könny?!

Itatja az egereket – állandóan! Egy könny nem könny?!

Észreveheted, hogy gyermeked gyakran sír apró csalódások miatt, mintha azok hatalmas problémák lennének. Dührohamot kap, mert nem találja a lila cipőt, amit viselnie "kell" vagy mert "rossz" fajta... »
A szellőztetés nem megoldás!

A szellőztetés nem megoldás!

A passzív dohányzás rendkívül veszélyes a csecsemőkre. Gyengíti a tüdejüket, hajlamosabbá teszi őket a fülgyulladásra, és megduplázza a hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS) kockázatát. A legkevesebb, hogy a házban senki ne... »
Tente, baba, tente…na, igen!

Tente, baba, tente…na, igen!

Körülbelül 3-4 hónapos korban a babáink elkezdhetnek küzdeni az alvással, még akkor is, ha előtte jó alvóknak tűntek. Miért következik be a 4 hónapos alvási regresszió? Mert a 13. – 15. hétben a babák az újszülöttkori alvási... »
Ennyi volt! Vége!

Ennyi volt! Vége!

A terhesség a negyvenedik héten többről szól, minthogy várakozásteli napok, órák; már fáradt vagy, kimerült, akár ingerült és érzelmileg instabil. Na, de akkor milyen is az a bizonyos negyvenedik hét?   »
Nem ismersz majd magadra!

Nem ismersz majd magadra!

A terhességgel kapcsolatos információk, mendemondák mindenhol ott vannak. Elkerülhetetlen, hogy ne találd magad szembe velük, főleg, miután várandós leszel. Az első terhesgondozáson az orvosod valószínűleg egy csomó brosúrát ad... »
Várd a „váratlan”-t?

Várd a „váratlan”-t?

A legtöbbünk számára az aggódás egy csomagként együtt jár azzal, ha egyszer anyává válunk. És akár hétnapos, akár tizenhét évesek a gyerekeink, jó eséllyel vannak olyan dolgok, amelyek miatt gyakrabban aggódunk, mint mások. Mi... »
Nyűg, ha nyűgös?

Nyűg, ha nyűgös?

Egy újszülött számára az, hogy ölelni akar téged, nem "szokás" - ez egy szükséglet, szóval próbáld meg a baba szemszögéből nézni a dolgot, képzeld magad a helyébe.   »
Nem egy jacuzzi-s élmény!

Nem egy jacuzzi-s élmény!

A vízben szülésben az egyetlen jó dolog a fényképek, amik készülnek közben. Legalábbis számomra ez a része igaz volt. Viszont térjünk a lényegre - akárhogy is nézzük, a szülés nem szórakoztató.    »
Már a legelején kudarc

Már a legelején kudarc

Nők egy csoportja - nővérek, egy szülésznő, a dúlám - dolgozott felettem, és próbálták rávenni a babát a szoptatásra. Küzdelmük a normális keretein belülinek tűnt: egy nyűgös, frissen szült csecsemő, aki még mindig csupa... »

   1 2 3 4 5 6   

X
EZT MÁR OLVASTAD?