Új privát üzeneted érkezett!

@z
Igazad van, de ha már a harmadik emberke mondja egy dokiról, hogy nem jó, akkor nem az lesz a reakcióm, hogy lehet nekem mégis megfelel, hanem keresek egy másikat.
Lehet, hogy hülyeség, de a negatív vélemény mindig többet mond. Ha egy kismamával semmi probléma nincs és lelkileg is rendben van, akkor minden doki jó, de ugyan ezek a dokik komplikációnál nem tudni milyenek. Ezért igaz amit mondtál és ezért gongolom, hogy a negatív véleményre jobban lehet adni.
Kriszta
Nyanya
 


Nyanyus! Igazad van, nagyon sok orvos addig SZUPER, amig semmi gond az emberrel. Amint probléma jelentkezik, sokuk türelmetlen lesz, néha undok is. Es mar szégyenli az ember, ha valami baja van...Kép Mint én: 28 éves koromig szinte csak fantasztikus dokikkal talalkoztam, mivel soha nem voltam beteg. Még 1 kis baranyhimlö se... Aztan elkezdtem elveszitgetni a babakat, a dokik nem tudtak miért...Kép 2 év alatt 4x valtottam nögyogyot, 3 elveszitett terhesség utan...Kép DE végül raakadtam 1 szuper dokira, aki megtalalta a pajzsmirigy problémamat, elküldött 1 csodalatos nögyogyohoz, és van 1 Fiam...

KépZ
Vendég
 


Kukacz!
A pajzsmirigy betegségei kis hatékonysággal vezetnek vetéléshez (néha). azaz egyáltalán nem biztos, hogy a FIAD a szuperdoki teljesítménye. Van egy, az orvostudományban használatos "téves szólás". Post hoc, ergo proter hoc. Ami itt, most kifejtve annyit jelent, hogy egyáltalán nem biztos az, hogy ami egymás után következik, az össze is függ.
De azért az örömödet ez nem fogja elrontani. Csak az én mániámat védem. A lutriról.
dr. Csákány M. György
 

 
 

Kedves DR!
Kép Tulajdonképpen lehetséges, hogy véletlen müve az egész...Kép Nem mondtam, hogy a szdoki teljesitménye a Fiam, hiszen nem ö szülte...KépKépKépMindenesetre jobb, ha szedem ezeket a nyamvadt hormonokat, mert ugy tudom, ha kihordanék 1 terhességet kevés thyroxin-nal, nöne az esély, hogy szegény poronty szellemileg visszamaradott legyen...Kép Amugy Hashimoto Korom van. Ihaj-csuhaj.KépZ
Vendég
 


Kukacz!
A Hashimoto kór (autoimmun betegség, a szervezet a saját pajzsmirigy szövete ellen termel ellenanyagot) valóban gyakrabban vezet vetéléshez. A pontos beállítás esetén a gyerek is egészséges lesz.
dr. Csákány M.Gy.
 


T.DR UR! Tudom...Kép Rengeteg mindent elolvastam a nyavalyamrol... De mar megszoktam, hogy VAN... Köszi a valaszt. Nem tudom, ön szerint az örökös faradtsag lehet a szedett hormon mellékhatasa???Kép Euthyrox 75-öt szedek... Jo éjt, vagy szép napot!!!Kép
Vendég
 


szerintem nem.
dr. Csákány M. Gy.
 


Köszi a valaszt!!! Itt is ezt mondjak a dokik, hogy nem...(Svajcban).De mielött elkezdtem volna szedni a hormont, nem voltam ilyen faradt...Kép Sebaj!!! Meg kell szoknom!!!Kép
Vendég
 


Kukacz
Akkor lehet, hogy a sok internetezéstöl van Kép
Kriszta
Nyanya
 


T. Dr. Úr!
Ha véletlen újra erre járna, szeretném egy szívességre megkérni. Indítottam egy topikot PMS címmel, leírtam benne, mi a problémám, aztán még néhányan csatlakoztak, de igazából azt hiszem, arra lenne szükségem, hogy valaki megmondja, hogy ez a probléma egyáltalán milyen tipusú orvoshoz tartozik. Most nem akarom a részleteket itt leírni, mert nagyon off lenne, inkább arra kérném, ha ideje engedi, fussa át azt a topikot, és kérem, ha van valami javaslata, mondja meg, kihez érdemes fordulnom ezzel.
Előre is köszönöm.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Kedves Dr.Úr!
lenne egy kérdésem önhöz 3-4 hete fáj a mellem
Vagyis inkább kisugárzik a fájdalom lehet,hogy meghúzodhatott valamim./Ez az én véleményem/
Voltam dokinál de azt mondta ne aggodjak nincs semmi elváltozás a mellemben.
Na most nem tudom eröltessem e esetleg a további vizsgálatot vagy sem?
Tudom,hogy nehéz így látatlanba bármit is mondani de kiváncsi vagyok az ön véleményére.
Nagyon köszönöm a válaszát.
Ui: Az orvos szerint hormonális gondok miatt lehetséges ez a fájdalom.
24 éves vagyok nem szedek gyógyszert és van egy 16 hónapos fiam.
Bea
 


Nyanya!Kép
Vendég
 


Bea!

Az unokatesóm a Mammutban volt egy hőtérképes vizsgálaton, ott vettek észre egy csomót, onnan küldték tovább uh-ra ill. szakorvoshoz. Ő azt hitte, hogy rosszak a melltartói és azért van a kellemetlen érzés. Szerencsére még jóindulatú volt, de azt mondták, hogy jobb így, hogy máris kikapták neki.
Máshogy ki sem derült volna, nem humbug ez a hőtérkép.
Névtelen
 


Kedves Névtelen!
Köszi a válaszodat nem tudod pontosan hol van hogy lehet be jelentkezni?
Bea
 


Jóindulatú csomót miért kell kikapni? Gyanús volt?
csicser
Névtelen
 


Azt mondta neki a doki, hogy, ha folyton fáj, és folyamatosan nő(márpedig így volt), akkor ő nem csinál előtte biopsziát, mert akkor úgyis ki kell venni. Utólag állapították meg, hogy (még) nem volt rosszindulatú. Az új Mammutban a Bio Vital Eü-i Centrum az 5. emeleten. Ez alapján már biztos meg lehet őket találni.
Névtelen
 


Köszike!
De azért a dr úr véleményére is kiváncsi lennék ha erre jár.
Köszönöm
Bea
 


Bea!
Az emlőfájdalom is egyike a gyógyithatalan betegségeknek, ugyanis gyakran semmit sem találnak mögötte, máskor mindenfélét látnak, de később kiderül, hogy nem az volt az ok, viszont csaknem mindíg elmúlik.
Az hogy amit kivesznek jóindulatú az csak utólag derül ki. Sajnos.
Viszont!, mivel ez nincs mindíg így ki kell vizsgálni, erre a célra én nem a Mamut-ot, hanem emlőszűrő centrumot pl. Szabolcs u.kh, de sok más is van javasolnék. Ha ők kizárták a bajt, akkor vszeg nincs is. Kétségtelen, hogy nagyon kényelmetlen dolog, de ha kizárták a szervi és egyéb pl. hormonális, sérülés stb. okokat tényleg elmúlik.
dr. Csákány M. György
 


Adrienn!
nem találtam topikot PMS cimmel.
csmgy
 


A "Mi nők" témakörön belül van. (Mikor írtam az előző kérdést, még kinn volt a mai napi hozzászólások között. Most már csak a "Mi nők"-ben lehet megtalálni.)

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!
Miért nem írsz egy hsz-t, és akkor megjelenik!
Névtelen
 


Dr. úr!
Köszönöm a válaszát.
Nálam csak megtapintotta az orvos a mellem.
Nem történt másfajta vizsgálat természetesen ha az is azt mondja minden rendbe akkor nyugodt leszek.
Ön miért nem ajánlja a Mammutban lévő vizsgálati módszert?
Én a Szent Imre kórházhoz tartozok 11.-ik kerületben lakom a kérdésem,hogy magamtól is elmehetek egy ilyen centrumba vagy kell beutaló?
Arra gondoltam vissza megyek az orvosomhoz meglátjuk mit mond.
Még egy probálkozást meg ér.
Milyen vizsgálatot lenne célszerű elvégeztetnem?
Egy másik topicba olvastam ill egy doktornő ilyen korban nem ajánlja a mammográfiásvizsgálatot önnek mi a véleménye erről.
Bea
 


Gondoltam bemásolom ide adrienn témáját./Bea/

Sziasztok!

Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek az életét a PMS keseríti. Nagyon nagyon elegem van belőle. Nem is a fizikai tünetei a legrosszabbak, mert azzal meg lehet tanulni együttélni. Hanem az a borzasztó feszültség, ami ellen nem tudok eredményesen küzdeni. Alapvetően nem vagyok egy idegbajos ember, csak a mensi előtti egy hétben, különösen az utolsó nap mielőtt megjön. Egyszerűen borzasztó. Nem csak ideges, feszült és ingerlékeny vagyok, hanem csapnivalóan rosszkedvű is. Ilyenkor utálom magamat, és az egész világot is. Nagyon aggódom, sajnálom a hisztinapok (havonta mindössze egy vagy kettő, de az szörnyű) miatt a férjemet és a gyereket, mert ilyenkor mindenen felhúzom magam és kiabálok. Ez a másik baj. Ha egy nő sírdogál vagy megsértődik, az valahogy pozitívabb megítélés alá esik, mint én, aki belerúgok a liftajtóba vagy földhözvágok egy lavórt vagy ordítva mondom el a véleményem ezeken a napokon.

Egyébként gyerekkoromban nem értettem, hogy miért van az, hogy időnként remeg a kezem ébredés után, mint egy narkósnak. Most, felnőttként figyeltem meg, hogy ez pontosan a menstruáció előtti négy-öt napon van így (azóta is). És ha megjön, akkor egyetlen óra alatt elmúlik az egész idegesség és rosszkedv, sőt hatalmas tettvágy és energia uralkodik el rajtam. Aztán az is elmúlik, és kb két hétig minden rendben.
Nem is tudom, melyik vagyok igazából. Sajnos a férjem mindezt nem tudja, és csak az olyan időszakokat veszi észre, amikor ilyen idegbajos vagyok. És ilyen embernek tart. Nyilván szenved is tőle. Ezzel együtt nem annyira őt sajnálom, hanem a fiamat, akivel nagyon jó a kapcsolatom, és megérez minden feszültséget, még akkor is, ha ezeken a napokon próbálok "elbújni előle", vagyis inkább babakocsizunk vagy nagyszülőkkel vagyunk vagy barátnőmékhez megyünk át vagy ilyesmi.

Na, most nem tudom folytatni, mert a férjem percenként föltesz valami keresztkérdést, mintha a fejemben kéne lennie az egész tüzép-árlistának, és most már kezdek berágni, úgyhogy valamilyen ürüggyel elvonulok aludni, mielőtt kivágnám szegényt az ablakon...
Na, ilyen vagyok ezekben a napokban.

A kérdésem az, hogy tud-e valaki valamit, hogy mit lehet ezzel csinálni. Nem a puffadással, az időszakos hízással, az evésrohamokkal és társaival, mert arra tudom a receptet, de sajnos a legkellemetlenebb részén, az idegi megváltozáson azok a dolgok nem segítenek. Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni.
Adrienn helyett
 


Bea!
A Mamut-ot nem ismerem, és ezért nem vagyok hive, hogyan lennék?
A mammográfiás szűrést én sem ajánlon fiataloknak, mert felesleges, de ha tünetek vannak az már nem szűrés. Egyébként lehet, hogy a centrumban (azt hiszem valamilyen beutaló kell, de meg kellene kérdezni telefonon) majd az UH-t vagy termográfiát végzik, mert elégségesnek tartják. Ők a szakemberek.
Dr. csákány M. György
 


Adrien!
A PMS (premenstrual syndrome) egy psziho-neuroendokrin betegség biologiai, pszihologiai és szociális paraméterekkel. Nagyon szépen leírtad.
Ok ismeretlen, bár sok elmélete van. Leggyakrabban a 20-as évek végén és a 30-as évek elején fordul elő.
Kezelése: sok ötlet van, ami sajnos annak a jele, hogy egyik sem biztos.
diétás: kevés koffein, alkohol, dohányzás, csokoládé, de gyakori étkezés, relative több szénhidráttal.
gyógyszeres: 1-1.2 g kalcium karbonát, Magnézium (200-360 mg/nap), B6 vitamin, un. non steroid gyulladáscsökkentők (ilyen pl. az ibuprofen)
továbbá: az un. serotonin antagonisták (mert a serotonin szerepét fontosnak találták), desipramin. A kezelést 2 héttel a menses előtt kell kezdeni!
Feszültségoldó gyógyszerek (anxiolitikumok)
Sebészi: a petefészkek eltávolítása (durva)
Fogamzásgáltlókat nem találták hasznosnak (ellentétben a fájdalmas, görcsös menstruáció eseteivel, mert ott hatásosak)
Pszihiatriai kezelés. Ehhez még annyit, hogy ez egy betegség, értesd meg a családoddal, hogy ebben TE szenvedsz, ők csak elszenvedik, inkább tudatosítsd velük, mint titkold, mert ők tudnak segíteni (pszihoterápia)

Bea!
Egyébként az emlőfájdalom (mastodynia) is a PMSyndromához tartozik.
Dr. Csákány M. György
 


Tisztelt doktor úr!
Köszönöm a részletes választ. Még egy kérdésem van: a terhesség alatt érzett hasonló dolognak van-e köze a PMS-hez, van-e rá hasonló gyógyszer, és normális-e ha nőies érzékenység helyett férfias agresszivitás jellemző rám PMS alatt is, és a terhesség PMS-hasonló napjai alatt is. (A PMS topikban egy lánnyal épp ma írtunk róla, hogy ez a "férfias" idegbaj még cikibbé teszi az egészet.)

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Kedves valaki!
Köszi, hogy idemásoltad helyettem, rendi vagy!

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Meg ne bántódj, de, ha te terhesen is izé vagy, meg nem terhesen is, akkor annak valszeg semmi köze a női berendezésedhez. Kicsit feljebb keresd a probléma gyökerét.Kép
Névtelen
 


utsó névtelen,
lehet, hogy igazad van, de én is észrevettem magamon, hogy menstruáció előtt és a terhességek alatt nehezebben kezelhető gyerek vagyok. Én inkább a hormonok játékának gondoltam.Kép
 
 


Névtelen 12.04, nekem még sok egyéb (fizikai) dologban is hasonlít a terhesség a menstruációhoz. Persze nyilván nem mindenben.
De ne offoljuk a topikot.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!
Terhesen nincs PMS. Ha a tüneteit érzed terhesen is akkor az nem PMS (menstruáció előtti tünetcsoport), és annak nem ugyanaz az oka. Ha a tünetek tényleg olyan hevesek terhesen is, akkor csak egy terápiás lehetőség van: a pszihoterápia.
dr. Csákány M. György
 


Gyuri,
itthon vettem eszre, hogy a 10 hetes vizsgalatkor a doki c3100-at irt a kiskonyvembe, de nekem nem szolt rola semmit, pedig a ketszeri barnas folyasomat is emlitettem neki /ami a menses "idejen" volt/. Tenyleg ennyire nem jelent semmit, nem kell ra figyelni, esetleg kimelni magam, nem emelni, ilyesmi? Masfel eve a terhessegem alatt vegig zart mehszaj volt, utana huvelyi uton szultem, 2 ora alatt, emlekeim szerint kezzel tagitas is volt.
Lehet, hogy szules utan "laza" maradt a kulso mehszaj vagy ez mar a 10 het alatt nyilt ki?
-Afonya

ui: Csak remelni tudom, hogy nem kerdeztem nagy hulyesegetKép
 
 


Tisztelt doktor úr!
Az a problémám, hogy a pszichológus az előző terhességem alatt azt mondta, a hormonok okozhatják az ingerlékenységet, de mivel ez nem lelki defekt, ezen ő nem tud segíteni, keressek más tipusú orvost. Az derült ki, hogy nincs komoly lelki problémám, a dührohamok olyan piti dolgok miatt jönnek (de csak adott időszakokban), ha pl. nem tudom egy kézzel elfordítani a kulcsot a zárban, ezért le kell tennem a cuccomat az ajtó előtt, stb. Ha nincs épp "problémás időszak", akkor ennél sokkal nagyobb problémákat is könnyedén veszek, könnyedébben, mint mások! Terhesség nélkül egész komoly stresszt el bírok viselni a hónap három hetében. De a negyedik héten semmit a világon, a legapróbb hülyeségtől begurulok. Több állást is elveszítettem már ilyen ügyek miatt.
Terhességnél csak reggel és kora délelőtt vannak az ingerlékeny időszakok, és nem is minden nap. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy melyik nap. Egy biztos: délután és este soha nincs bajom. És mivel az émelygés is inkább reggeli, és szintén hormonális eredetű dolog a terhesség alatt, meg ez is, ezért gondoltam, hogy hormonok irányítják ezeket a "rohamokat". Meg a pszichológus is erre tudott tippelni.
Most akkor ki az, milyen tipusú orvos az, aki tud segíteni? Mert ez nekem nagyon fontos. Szeretnék még terhes lenni ezen kívül is legalább egyszer, vagy akár kétszer is. De nem akkor, ha ez az ára. Szóval mindenképp el kéne jutnom valakihez, aki azt mondja: "igen, ez a probléma hozzám tartozik".

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Kedves Doktor Úr!

Tudna-e olyan fogamzásgátló tablettát ajánlani, amelynél a legkisebb az esélye, hogy trombózist vált ki (szememben záródott el néha egy ér 10-30 perce, látótér kiesést okozva a Marvelon és a Femoden tabletták kb. 1-1 éves szedése után időről időre, egyre sűrűbben, majd terhesség-szülés-Continuin szedés közben nem jelentkezett)? (Sajnos a Cerazotte, amire az van írva, hogy esetében kisebb a trombózis esély, nem vált be, állandó fejfájásom lett tőle, így visszatértem a Femodenhez, de félek, hogy a látótér-kiesés újra jelentkezni fog.)Nagyon szépen köszönöm előre is! Krisztina
 


Bocsánat, 10-30 percRe!
 


Afonya, Te aggódsz, nem hülyeség bármit kérdezel, de 10 hetesen nem nyílik a méhszáj.

Krisztina!
A fogamzásgátlók egyetlen veszélyes szövődménye a trombozis, de ilyen hajlam esetén a szedés életveszélyes! Ebben a vonatkozásban nincs lényeges különbség a különböző készítmények között. Viszont ezt lehet vizsgálni.
Az ajánlom, hogy hagyd sürgősen abba a tablettaszedést, és térj át más korszerü módszerre (nőgyógyásszal megbeszélve). Vizsgáltasd ki egy hematologussal, hogy van-e trombozis hajlamod. Ha nincs, akkor szedheted a tablettát, bár a látászavar okát máshol kell keresni! Ha van ilyen hajlamod azt nagyon fontos tudni!
dr. Csákány M. György
 


Krisztina:
nekem a néha néha fellépő 10-20 perces látótérkiesésre azt mondák érgörcs, nem trombózis. (Trombózis akkor lenne ha csak fél szememben esne ki). A két szemes kiesést pedig bemondásra hitte el az orvos, mert ilyen rövid idő alatt nem lehet szakorvosi vizsgálatra jutni Kép
persze fogigátlót nem szedek, ettől függetlenül.
Tényleg doktor úr, ha "csak" érgörcs, akkor lehetne tablettát szedni? vag akkor is hematológus is vizsgáljon?
Köszönöm
anyaorsi
Névtelen
 


Számomra ilyen fiatalon az, hogy érgörcs nem értelmezhető, nem hiszem. Minden esetre ki kell vizsgálni. Nem csak hematologus, hanem agyi CT/MR is indokolt lehet (ezt ideggyógyász indikálhatja). Szerintem (megint) ilyen fiatalon ezeket a dolgokat tisztázni kell.
dr. Csákány M. György
 


Kedves doktor úr, köszönöm, akkor az új évben elkezdem verni a tam-tamot újból (kicsit leült ez a dolog, az utolsó ilyen eset fél éve, szülés után volt)
A belgyógyász magyarázata szerint ez olyan mint a migrén előtti aura, úgy is jön létre, csak fejfájás nem követi. soha. (nálam) Ez így tényleg görbén hangzik.
Igen, teljesen igaza van, amikor pl. szemésznek panaszoltam ezt, rögtön neurológushoz küldött volna, és a koponya CT is szóba került.
Köszönöm még egyszer.
Névtelen
 


Kedves doktor úr, kromoszóma rendellenességre mennyi a baba esélye? 31 éves vagyok, és csak 35 felett szürik ezeket, ha jól tudom. Elég sok gyerek születik így, ezeknek mi az oka?
Vitaminokat szedtem 3 hónappal előtte. Ez segíthet, hogy egészséges legyen a kisbabám?

Egy aggódó kismama
aggódó
 


aggódó!
31 évesen csak ultrahangos és biokémiai szűrés van, kb 80%-os hatásfokkal. A 35 éves kor feletti vizsgálat (amniocentesis, vagy chorionbiopszia) nem szűrés, mert biztos eredményt ad, azaz diagnosztikus vizsgálat. (a szűrésnek van hibája)
Oka: pedig kettős:
1. A vetélés kockázata 1% körül van, magasabb, mint a kromoszóma betegség előfordulása (0.5% alatt)
2. Nincs kapacitás. 31 évesen olyan sokan szülnek, hogy ha mindenkinek megcsinálnák (bár szakmailag sem indokolt - ld. fent) akkor egy csomó új laboratoriumot kellene építeni, azaz nagyon drága is volna, ez csak akkor térülne meg, ha a páciens fizeti. Ennek is van lehetősége, a genetikai centrumok teljes térítésért azt hiszem megcsinálják.
Dr. Csákány M. György
 


Gyuri,
koszi a valaszt. De nem ertemKép Akkor eliras lehet a 10 hetesen nyitott mehszaj, vagy mar "igy "maradt" a szules utan? Ha a masodik, akkor ez jelent-e nagyobb fertozesveszelyt esetleg /hazaseletnel figyelni kell-e/, valoszinubb-e igy, hogy kinyilik mégjobban?
Igazabol nem aggodom, csak szeretem tudni a tenyeketKép

-Afonya
 
 


Köszönöm.
A doktor úr által írt 2 vizsgálaton kívül van még egy angol teszt, arról mi a véleménye a doktor úrnak? Ott nincs is vetélési esély, talán meg lehetne említeni minden 35 év alatti kismamának, nem? Az én dokim nem mondott erről semmit. Tudom térítéses, de biztosan megcsináltattuk volna. (most már késő 1-2 héten belül szülök) Ez mennyiben más a másik 2 vizsgálattól?

Elnézést a további firtatásért, csak sok rossz példa van előttem, és elég sok beteg baba is születik...
aggódó
 


Áfonya!
Bocs, de ez az a helyzet, amelyről vizsgálat nélkül felelőtlenség lenne nyilatkozni ...

aggódó!
Azt hiszem amit angol tesztnek nevez, az ugyanaz, mint amit én biokémiai szűrésnek neveztem.
Dr. Csákány M. György
 


Kedves Doktor Úr!

Köszönöm szépen a válaszát. Nem tudtam, hogy a trombózis hajlamot is ki lehet mutatni. Hogyan zajlik ez a vizsgálat? A tablettaszedés trombózis hajlam esetén milyen komplikációkat okozhat? Pl. váratlan halált is? Mik a tünetek ilyenkor? És honnan tudhatja pl. egy tablettaválasztás előtt álló fiatal lány, hogy trombózisra hajlamos-e? Vannak erre utaló jelek, amiből az ember maga is rájöhet? Örökölhető-e a hajlam? (anyai ágon nagymamámnak volt trombózisa)

Ezekszerint nem igaz, hogy az alacsonyabb ösztrogén tartalmú tablettáknál kisebb a trombózisveszély? Pl. az ösztrogént nem tartalmazó Cerazotte tabletta betegtájékoztatóján ez szerepel. A Gracialról hallottam még, hogy "más, mint a többi tabletta", doktor úr meg tudná esetleg mondani, hogy pl. az ösztrogén összetevője kevesebb-e vagy más-e, mint a Femoden illetve a Marvelon esetében? Még egyszer köszönöm a segítséget, ki fogom vizsgáltatni magam ahogy lehet!

Köszönettel: Krisztina
 


Kedves Anyaorsi!

A látótérkiesés egyszerre csak az egyik szememben jelentkezett, igaz, nem mindig ugyanott és nem minden esetben ugyanabban a szemben.

Üdv: Krisztina
 


Kedves Dr. ur!

Egy olyan problémám lenne hogy 7 hete szültem 5 hétig nem is volt semmi gond de utána egy ödéma keletkezett a gátamon ami nagyon fájdalmas és hát elég csunya is.A belsö és külsö varratok is felszivodoak. Orvosomnak nem volt ötlete mi lehet.majd rendbe jön ez volt a válasz rá. ami nem nyugtatott meg. Esetleg on tud valamit mondani a dologra?
Köszönöm elöre is segitségét
Kitty
 


Krisztina!
A trombózis hajlam egy örökölhető kórkép. Az viszont, hogy a nagymamának volt, nem jelent még önmagában semmit. Szakorvoshoz kell fordulni, aki tudja miket kell még kérdezni, esetleg valóban kivizsgálást javasol. Okozhat akár (borzasztó ritkán) hirtelen halált is. Tünetei szerintem ismertek (bocs)
Ebben a viszonylatban nincs lényeges különbség a különféle kombinált tabletták között (nem kombinált csak a Continuin, és a Cerazette)


Kitty!
Éppen és is egy ilyen saját esetemről tudok. Meg kell alaposan nézni, nincs-e gyulladás, tályog a dolog mögött, és ha nincs, akkor arra kell gondolni, hogy a szervezet nem akarja "felszívni", kilöködés indult meg. Ezt valóban meg lehet várni, bár elég kellemetlen, és tényleg az esetek nagy részében rendbe jöhet még.
dr. Csákány M. György
 


Üdvözlök Mindenkit!
Kedves Doktor Úr! Segítséget, tanácsot szeretnék kérni Öntől.Pár hónap mulva szeretnék babát vállalni, de az első kismamás időszakomból- ami 10 éve volt- maradt egy igen fájdalmas emlékem.
A szoptatás első pár napjában már kisebesedett a mellem és igen fájdalmas volt így szoptatni, sem a bimbóvédő sem a kenőcsök nem segítettek. De ami még ettől is fájdalmasabb volt, hogy a szoptatás alatt és főleg utánna amikor "telítődött" a mell, nagyon fájt az egész mellem. Három hónapig birtam, amikor halvány kislibazöld tejem lett, ezt megmutattam az orvosomnak is, de szerinte a tej, és a fájdalmaim is normálisak voltak. Egy pár napra a fájdalommal együtt belázasodtam és ekkor hagytam abba végleg a szoptatást, de már nem is birtam volna tovább. Most már előre rettegek ettől az élménytől vajon újra át kell élnem? Reménykedve várom a válaszát, meg lehet-e előzni, ki lehet-e védeni, egyáltalán mi lehetett az oka? Előre is köszönöm.
 
 


Kedves Doktor Úr!
Egy évvel ezelőtt született a kisfiam. Szükség volt gátmetszésre. A szülés után az orvosom azt mondta, hogy a hüvely is berepedt, szóval azt is össze kellett varrni. A gyermekágyas időszakot, -ami egyébként lelkileg semmihez sem hasonlítható, különösen a szoptatás miatt-, nagyon megkeserítette az, hogy nagyon sokáig fájt a gátsebem, ami sajnos a mai napig kitart.A hüvelybemenetnél egy szúró érzést érzek, különösen miután együtt voltunk a férjemmel. Szóval egy hét házasélet, két hét pihi. Kép
Most váltottam nőgyógyászt, mert az orvosom, akinél szültem, és akinél azóta négyszer is voltam, elutasította, hogy megoldja ezt a problémát. Azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, meg hogy így marad. Ma azt mondta egy másik nőgyógyász, hogy a varrás a hüvelyben rosszul hegesedett, lehetséges lenne egy műtét, de nem garantált a jó eredmény, és hogy lehet, hogy jó lenne vele megvárni a következő babát (két éven belül szeretnénk), szerencsésebb az után helyrehozni. Az lenne a kérdésem, hogy az, hogy a seb rosszul hegesedett, mennyire az orvos hibája, és hogy Ön szerint is jobb lenne -e inkább megvárni a következő szülést.
Várom válaszát, amennyiben ideje engedi!
Tisztelettel, Anita
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó