Új privát üzeneted érkezett!

Szoptatással kapcsolatban nekem a La Leche Liga segített, mert hasonló gondjaim voltak rettentő fájdalmas volt a szoptatás az első fél évben. Az ő támogatásukkal és segítségükkel 2 és fél éves korig tudtam szoptatni a lányomat. Ezúton is köszönöm nekik.

A szülés utáni gátfájdalmakat is "volt szerencsém" alaposan átélni és a problémát a Kriston Andrea-féle gáttorna (intim torna) teljesen megoldotta. Sok helyen tartanak ilyen tanfolyamot. Videokazetta is készült róla úgy tudom, bár nem láttam. Én a könyvét olvastam, de sajnos azt már nem lehet sehol sem megvenni.
Névtelen
 


Szia Névtelen!

Én is gondoltam az intim tornára, de azt hiszem, hogy az egy anatómiai eltérés, ami nekem van, szóval van ott valami heg, és nem tudom, hogy ilyen esetben is segítene- e a torna, de majd utána nézek.
Köszi!
 


Kata,
igen, és itt találod meg őket: www.lll.hu (LLL) De a babaneten is megtalálsz laktációs szaktanácsadókat, a Szoptatás topicban.
Névtelen
 

 
 

Kedves Névtelen!

Köszönöm a gyors válaszodat. Az Anyaságról témakörön belül a "sima" Szoptatás topikkal kedzdtem a böngészést a 2001-es archívon már túl vagyok ebben a berepedezett mellbínbón kívül mást nem igen találtam, de fantasztikus hozzászólásokat, tanácsokat olvastam. Persze megyek tovább az olvasással, de addig is köszönöm a segítséget. Esetleg ha tudsz bővebb pontosabb helyet meghatározni ezt köszönöm, mert időben elég korlátozott vagyok egyébként mindent elolvasnék, mert nagyon jó kis cikkek.
 
 


Sziasztok!

Sajnálom, hogy 10 évvel ezelőtt, amikor az én csibémmel kinlódtunk a szoptatással nem voltatok körülöttem, és nem kaptam tanácsot tőletek. Sajnos a körülöttem élő szak-? emberek nem tudtak segíteni, pedig iszonyúan szenvedtem, sírva szoptattam. Mai napig jól viselem a fájdalmat de az a fájdalom amit akkor átéltem még ma is belémhasít. Amit olvasgattam jók és hasznosak voltak, máris jobban érzem magam, sokkal nagyobb önbizalommal vágok neki a kb. 4 hónap mulva kívánt terhességnek és nagyon remélem, hogy semmi teher nem lesz benne. A La Leche Ligát megjegyeztem, biztosan fogom kérni a segítségüket, mert a 10 év mégis csak nagy kiesés. Üdv. mindenkinek!
 
 


Akit érdekel a www.velvet.hu-n Regős Judit az I-es Női klinika munkatársa szoptatással és életvezetéssel kapcsolatban ad tanácsot.
Névtelen
 


Szoptatással kapcsolatban valóban a lll.hu (La Leche Liga) a legjobb.

Anita!
Ez kellemetlen probléma, de látatlanban nem tudok mit mondani. "Ezt látni kell!"
dr.Csákány M. György
 


Kedves Doktor Úr!
A tanácsát szeretném kérni.Második gyermeket szeretnénk a párommal vállalni,de az esetünk kicsit nehéz.8 éve szültem az első lányomat,de teherbe esni csak inseminatioval sikerült.Most újra ezt az eljárást választottuk,kapom a hormonokat/bromochriptin,puregon,serophene/.2 naponta nézik UH-on a peteérést és ösztradiol szintet.Az utóbbi emelkedést mutat de az UH-on nem látnak érett petesejtet.Az orvos aki az UH-ot csinálja,közölte,hogy foggyak le legalább 10 kilót,mert a hasi zsírszövettől nem látni a petefészkeimet.Hüvelyi UH-nál ez lehetséges?Egyébként az egész vizsgálat nem tartott 5 percig /öltözéssel/!Most az orvosom azt mondta,hogy nem csinálná meg az insemit,mert kevés az esélye,hogy sikerülni fog.Viszont nem vagyok benne biztos,hogy nincs peteérésem ennyi hormon és ilyen UH vizsgálat után.Egyébként 35 éves leszek és nekem a kevés esély is esély.Ön szerint ragaszkodjak az inszemihez,vagy tényleg nincs értelme?
Szuhogyi Krisztina
 


Köszönöm a Doktor Úr válaszát is! Volna még egy kérdésem mindenkihez, egy kicsit "komolytalanabb" kérdésem van, ami valóban nem igazán fontos, de nekem bizonyos ökökletes dolgok miatt valóban fontos lenne. Arról lenne szó, hogy nagyon szeretném ha a csemetém kislány lenne! Persze a fő, hogy egészséges legyen!!! De mégis! Ha tudtok olyan trükköt vagy bármit amivel az esélyeket növelhetem akkor kérem írjátok meg.
 
 


Tisztelt Doktor Úr!

2002-ben egy petefészek melletti ciszta miatt,laparaszkópos műtétem volt.Az egyik petevezetékemet is eltávolították,mert egy régi gyulladás miatt összenövéseket találtak benne.
Kisbabát szeretnénk és néhány sikertelen hónap után a hőm.táblázatomat megtekintve az orvosom hormonvizsgálatot ajánlott.Elkezdődött a "babaprojekt".A menstruációm után megcsinálja a kontrasztanyagos átjárhatósági vizsgálatot is.(Meg a férjemnél is vizsgálódnak,spermaügyben.) Ha lennének összenövések,és szűkebb, vagy nem átjárható a petevezető akkor milyen eséllyel lehet ezt műtéti úton korrigálni?
Általában van erre sikeres megoldás?
Az orvosom a laparaszkópia után azt mondta minden rendben van a másik oldallal.Azért én tartok ettől, bár azóta semmiféle gyulladás vagy más problémám nem volt nőgyógyászatilag.Egy ilyen beavatkozás során megtekintik a másik oldalt is?Ha már ott vannak ugye nem végeznek fél munkát?

A kontrasztanyagos vizsgálat ambulánsan történik?
Köszönöm a választ!
Névtelen
 


Sziasztok!
Nem volt sajnos időm, hogy elolvassam az összes hozzászólást, így lehet, hogy feleslegesen írok, de a PMS-re nagyon jó a PreMens tabletta. Gyógyszertárban kapható, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény a barátcserje nevű gyógynövényből. Nem tartalmaz hormont!!! Nem olcsó, kb. 1700 Ft. egyhavi adag, de én már eljutottam odáig, hogy nem állandóan szedem (először be kell venni három havi adagot), hanem csak abban a 3-4 napban, amikor iszonyú feszült és ingerült vagyok. Remélem, tudtam segíteni. Nekem nagyon bevált, bár már régebben létezne...
Mica
 


Sziasztok!
Megint én vagyok, eszembe jutott, hogy hozzászólok a topik címéhez is: az én orvosom Szécsényi István a Bajcsy kórházból kb. 15 éve. Sajnos nem sikerült nála szülnöm, mert éppen szabadságon volt (szíve joga, ő is ember), mentségére legyen szólva már március-áprilisban szólt (július végére voltam kiírva), hogy pont akkor nyaral. Én továbbra is hozzá jártam, nagyon figyelmes volt, soha nem kért pénzt. Akinek végül átadott, az egy lelkiismeretlen orvos volt, nevet nem írok, mert elég sok dicséretet olvastam róla az interneten, nem akarok vitába szállni senkivel. Nyolc nappal előbb megindította a szülést (csak sima vizsgálatra mentem be), borzalmas kínok között szültem. A doki utána a férjem jelenlétében (apás szülés volt) elismerte, hogy melléfogott, mert ennek a gyereknek még nem volt itt az ideje, ha megvárjuk, a szülés is könnyebb lett volna. Szülés után nem törődött velem (a lányok azt mondták, hogy kevés pénzt adtam), kontrollra a saját orvosomhoz küldött, a szemünkbe sem mert nézni (a másik, a fogadott orvosom pénz nélkül is meglátogatott mindennap, amikor kb. félidősen terhesség alatti komplikációk miatt kórházban voltam tíz napig). Szóval én Szécsényi Istvánt ajánlom mindenkinek, már nála jobb orvos nincs.
Mica
 


Sziasztok!
Nem volt sajnos időm, hogy elolvassam az összes hozzászólást, így lehet, hogy feleslegesen írok, de a PMS-re nagyon jó a PreMens tabletta. Gyógyszertárban kapható, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény a barátcserje nevű gyógynövényből. Nem tartalmaz hormont!!! Nem olcsó, kb. 1700 Ft. egyhavi adag, de én már eljutottam odáig, hogy nem állandóan szedem (először be kell venni három havi adagot), hanem csak abban a 3-4 napban, amikor iszonyú feszült és ingerült vagyok. Remélem, tudtam segíteni. Nekem nagyon bevált, bár már régebben létezne...
Mica
 


Sz.Krisztina!
Az, hogy fogyjon le biztosan jó tanács, de nem az UH vizsgálat miatt, a hüvelyi UH-nak csaknem mindegy. Egyebekről, adatok híján nehéz véleményt mondani. Talán forduljon egy meddőséggel foglalkozó központhoz.

Kata!
Ha tudnék ilyen trükköt nekem is két lányom lenne. Két fiam van....

Névtelen
Kontrasztanyagos vizsgálatot ált. amb. csinálják. Története szerint csak egy petevezetője van! tehát csak "félmunkát" lehet végezni. Vagy a történet hibás. Egyébként természetesen megnézik mindkét petevezetőt (ha megtalálják)
Dr. Csákány M. György
 


Kata,
hol laksz? Lehet, hogy van a közeledben babamama csoport, amit LLL vezető tart. Az biztos nagy önbizalmat adna neked. Oda lehet pocakosan és babóval is menni. Kép
Névtelen
 


Kata!

Én talán tudok egy trükköt,amit egy aloes előadáson hallottam.Nem kipróbált még mi is kisérletezünk vele lehet,hogy nem igaz de támpontnak jó.Apát fürdesd meg minnél melegebb vizben a dolog előtt.:-)))

A címhez én is hozzászólnék.Az én orvosom Dr Krasznai István akinél 2002-ben szültem a Baross utcai klinikán a 26. héten kerültem hozzá és végig mellettem állt és ami fontos nem szabott árat egy szó sem esett pénzről egész végig.Merem bárkinek ajánlani.

Puszi mindenkinek:
Timi
Névtelen
 


Tisztelt doktor úr!
14 hetes terhes vagyok, két kérdésem lenne Önhöz, ha tud rám időt szakítani.
Az első, hogy túl vagyok a 13. heti UH vizsgálaton, a nyaki redőt rendben találták, viszont az állt a leleten, hogy NB: pozitív. Ez mit jelent?
Másik kérdésem, hogy 155 cm magas, jelenleg is 45 kg-os (teherbeesésem óta 2 kg-t híztam) nő vagyok. A testzsír arányok alapján normális a súlyom (a teherbeesés is egyszeri próbálkozásra sikerült, 34 évesen), a csontjaim nagyon vékonyak, a csípőm is keskeny. Ebből kifolyólag kicsit félek a szüléstől, tudok-e normál úton szülni. Az orvosom eddig még nem foglalkozott ezzel a problémával, nem is kellene?
köszönettel:
Adrienn
Névtelen
 


Tisztelt doktor úr,
6 hónapja volt egy koraszülésem, a kisbabám 2 nap mulva meghalt. Szedtem utána a Serocrytint, de ma elkezdett folyni a tejem. Van még a gyógyszerből. Elkezdhetem szedni?
Ramcsi
 


Sziasztok!
Kedves Névtelen, Nyíregyházán lakom és még nem jártam utánna, hogy van-e LLL vezetős babamama csoport a közelben. (Köszönöm, ha te tudod erre a választ!) Eddig még nem igazán érdeklődtem, mivel csak pár hónapja döntöttük el, hogy szeretnénk 10 év után egy másik babát is. Egyéb okok miatt erre csak májustól szeretnék vállalkozni, de mindenképpen nehéz döntés volt. A babamama csoport vagy egy "felvilágosult" védőnő de egy jó doki is érdekelne, az enyémben sajna nemrég csalódtam, hozzá nem megyek vissza, de 12 évig hozzá jártam, mást nem ismerek...de sebaj, mire kell már remélem kapok egy pár tippet.
 
 


Köszönöm a tippet! Ha másra nem akkor arra máris jó volt, hogy jót derültünk rajta! De azért nagyon komolyan vesszük és feltétlen ki fogjuk próbálni!!! Az gonolom nem árt, ha én is meleg fürdőt veszek, vagy esetleg együtt vesszük azt a forró fürdőt?!
Aki még tud "kislánycsináló" trükköt, tippet azt VÁROM!!

Kedves Doktor Úr!

Gratulálok a két gyerkőchöz! Talán a harmadik már kislány lesz! (?)
 
 


Kedves Doktor Úr!
Köszönöm a válaszát.Egyébként ma voltam ismét UH-on és jeleztem az orvosnak,hogy a bal oldalam nagyon feszül.Megnézte és talált is 3db. 18-21 mm-es tüszőt.Úgyhogy holnap megyek inszeminátiora.A SOTE I-en kezelnek az Asszisztált repr. osztályon.
Sz.Krisztina
 


Kedves Doktor úr!
Köszönöm szíves válaszát. Még nem tudom, hogy lesz. Most próbálok utána nézni egy lézeres kezelésnek. Nem tudom, hogy létezik -e ilyen.
Tisztelettel: Anita
 


Tisztelt Doktor Úr!
Van már egy kislányom spontán terhességből, de másfél éve szeretnénk egy kistestvért is. 1 évig jártam olyan orvoshoz, akitől Closyt kaptam mindenféle hormon és UH-os vizsgálat nélkül. Végül eljutottam egy med.centrumba, ahol rögtön azt mondták, hogy biztos PCO-s vagyok és az UH és a vérvizsgálat is ezt mutatta. Ők rögtön a TB által nem támogatott laparoszkópiás műtétet ajánlották, viszont én nem vagyok meggyőződve arról, hogy feltétlenül 80 ezer forintot ki kell fizenem ezért a műtétért. Olyan érzésem van, hogy azért kell megműteni, mert a hiper-szuper berendezésük árának meg kell térülni. Ön szerint nem kellene először utána érdeklődni, hogy nincs-e más mód a problémámra?
Mauka
 


Kedves lányt akaro Kata!
30 évesen szültem a lányom, ahőmérős módszerrel, a lehetséges peteérés előtti napon történt a dolog, mert állitolag a lány sejtek akár 3 napig is élnek de lassuak, ezért nem érnek oda a fiuk előtt. A fiuk viszont gyorsak, de csak 24 oráig életképesek, ezért mire a peteérés bekövetkezett már csak a lassabb de életképesebb lánykák maradtak versenyben.
Névtelen Adrienn. Én 155 centi és 42 kilo voltam az első terhességem kezdetén, 82 cmes csipővel. Simán szinte mosolyogva szültem meg fiamat. Nem a méret a lényeg!
Fodor Orsoly
 


Kedves Orsi!
Köszönöm a tippet, ezt is feltétlen gyakorolni fogjuk!
 
 


Kedves Orsi!
Megnyugtattál, köszi! Hasonló alkatúak vagyunk (én 43 kilóról indultam), csak tudod, olyan hihetetlen, hogy belőlünk ki tud pottyanni egy gyerek. De úgy legyen!!!
Adrienn
Adrienn
 


Kedves Doktor Úr!

31 éves vagyok, gyermekem még nincs és közel egy éve próbálkozunk a férjemmel, hogy összejöjjön a baba. Eddig nem igazán aggódtam, úgy voltam vele, majdcsak összejön. Ez elmúlt év tavaszán hirtelen tele lett a hátam/mellkasom pattanással, ami nyáron (a nagy pucérkodások idején) elmúlt. Ősszel megint jelentkezett, és mivel nem akart elmúlni, a nődokim hormonvizsgálatra küldött. Gyanította, hogy túl magas a tesztoszteronszintem. A nyár folyamán egyszer voltam ultrahangon ahol érett tüszőket is találtak a petefészkemben (szám szerint kettő érett is volt).Tegnap megkaptam a ciklus 3.napján levett vér eredményeit:

tesztoszteron 267 ng/ml (ref tart. 65-119)
progeszteron 1.29 ng/ml (ref.tart. kisebb, mint 24)
prolaktin 33.06 ng/ml (ref.tart. 0.33-27.33)
FSH 8.4 U/l (ref.tart. 1-153)
LH 8.3 U/l (ref.tart. 0.6-105)
ösztradiol 0.0 pm/ml (ref.tart.12-237)

még várok a 24.napi vérvétel eredményére, de nagyon kíváncsi vagyok, ez az eredmény mit jelez. Azt látom, hogy a tesztoszteronszint nagyon magas, és a prolaktinszint is magasabb a kelleténél, gondolom, hogy ezek nem igazán segítenek a teherbeesésnél. A menstruációm teljesen normális, rendszeresen 26-28 napra jön meg, késés, kimaradás soha nem fordult még elő. Milyen kezelésben reménykedhetek?
Orvosommal csak a második eredmény kézhezvétele után tudok beszélni, de addig is nagyon szeretném tudni, mire számíthatok.
Nagyon köszönöm a segítségét

Szilvi
Szilvi
 


Tényleg nem a méret lényeg.
Nem javaslom a forró fürdőt, mert fiu sem lesz. Ez ugyanis fogamzásgátló módszer. A herezacskó nem véletlenül barázdált és helyezkedik el kívül, hűtésre van szüksége a spermiumoknak mert, mivel egy adott mennyiségű energiával vannak ellátva, melegben gyorsan "lejárnak", elpusztulnak.....

Mauka!
Laparoszkopiás műtéteket a TB fizeti. Miről van szó????

Névtelen Adrienn!
Nem tudom mi az NB, meg kellene kérdezni, engem is érdekel.
dr. Csákány M. György
 


Tisztelt Doktor Úr!

Missed ab utáni 3 héttel levett kenetemből HPV fertőzést állapítottak meg. Kérdésem, hogy ez lehet valami komolyabb dolog előjele vagy csak túlaggódom a dolgot? És ez a fertőzés mitől lehet, csakmert ezidáig nem volt semmilyen problémám.

Köszönettel várom válaszát!
Névtelen Tímea
 


Tisztelt Doktor Úr!

Előző kérdésem óta, már találtam pár cikket a HPV-vel kapcsolatban, de azért még mindig várnám a válaszát. A nyári kenetem még negatív volt (P1-es), a párom 6 éve ugyanaz.
Betadint kaptam most csak (találtak baktériumot és coccusokat is, /P2-es/). HPV-re nem kellett volna vmi más gyógyszert is kapnom, csakmert a cikkekben nem említik a Betadint, hanem más gyógyszereket?
Névtelen Tímea
 


Kedves Névtelen Adrienn!
Kérhetnék valamit? Sajnos anno "Adrienn" néven regisztráltam, nem túl előrelátó módon. Nem cifráztam, mert ez a nevem, úgy találtam (akkor), hogy más ezen a néven nem fut. A jövőre nem gondoltam. De hát most már eléggé hozzámnőtt ez a nick. Lehetne, hogy valahogy megkülönböztessünk kettőnket? A saját érdeked is, mert vannak, akik tőlem hidegrázást kapnak. Kép

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Tisztelt Doktor Úr!
A laparhoz a műtőt ebben az intézményben a németek építették, ha jól tudom, az ő referenciaintézményük, ahova járok. Gondolom ebböl már lehet következtetni, melyik az.
Úgy hallottam, hogy a SOTE foglalkozik a hormonális ékrezekció nevű kezeléssel. Nem kellene elöször ezzel próbálkozni?
Mauka
 


Tisztelt Doktor Úr!

Van egy olyan problémám, hogy állandó folyással küszködök, sajnos már elég rég óta. Hol erősebb hol gyengébb. Már többször voltam vele orvosnál, de mindíg kiújul, szinte el sem múlik. A színe is változik, mikor milyen. Van amikor zöld, van amikor sárga, fehér. Sajnos néha elég büdös is, és állandóan tisztálkodom, hüvelymosót haszálok e miatt már rég óta rendszeresen. Férjem van, normális nemi életet élünk már 10 éve. Jelenleg 26 éves vagyok. A menstruációm is rendben van. A gyermekem születése előtt is voltak ilyen problémáim, és nagyon szeretnék, már ebből kigyógyulni, mivel a férjemen is látszódnak már a problémák e miatt. Várom sürgős válaszát!Tisztelettel
Névtelen
 


Névtelen!
A folyást általában valamilyen baktérium, gomba stb. okozza. Mikroszkópos vizsgálat esetleg tenyésztés tisztázhatja az okot és irányít a kezelés vonatkozásában.

Timea!
HPV egy vírus, és mint ilyen gyógyíthatatlan, viszont spontán gyógyul. És visszajöhet. Tényleg szoktak (én is) Betadint adni, néha elmúlik (de lehet hogy ilyenkor is spontán gyógyult). Egyetlen veszélye az, hogy van rákot elősegítő válfaja. De ha a citologia P2, akkor nincs baj, esetleg évente 2x is kellene szűrni.

Mauka!
Sajnos ebből sem tudom, de nem is lényeges. Ezeket a beavatkozásokat (kivéve Telki) a TB fizeti. A hormonális ékrezekció egyszerű laparoszkopiás műtét, minden jobb helyen tudják csinálni. Ez ugyanolyan laparoscopia mint a többi.
Dr. Csákány M. György
 


Tisztelt Doktor Úr!
Akkor most már végképp nem értem. A múltkor pont itt a Babaneten olvastam, hogy a PCO gyógyítását végzik gyógyszeresen is. Vagy az csak egy egyszerű stimulálás és magát a betegséget nem szünteti meg?
Mauka
 


Mauka!
A PCO egy tünetcsoport. Jelentőségét elsősorban az adja, hogy meddőséggel jár (és komoly esztétika problémákkal, valamint diabeteszre hajlamosít). Kezelése is főként a "gyerekcsinálásra" irányul. Az, ha sikeres, attól az alapbetegség nem szűnik meg, csak tüneti kezelést tudunk adni. sajnos.
Azaz nincs "egyszerű stimulálás", az a babyproject része.
Dr. Csákány M. György
 


Doktor Úr!
Ezek szerint más út nincs a gyógyításra, mint a műtét?
Elnézést, hogy ilyen sokat kérdezek, de igazából sehol sem találtam egyértelmű válaszokat a kérdéseimre.
Az eszétikai problémák, ha az a túlsúly és a problémás bőr, akkor tényleg vannak.
Mauka
 


T Doktor úr!
Lenne egy kérdésem önhöz.
Első gyermekemet toló fájás gyengeség miatt császárral szültem.
Az ultrahang szerint 2 kiló körülinek mondták.
A születési súlya 4000gr és 60 cm volt.
A kérdésem az lenne,hogy mikortól érdemes egy kistesó gondolatával foglalkoznom?
A doki aki mütött azt mondta semmi akadálya annak hogy normál úton szüljem meg a következő babát.
Persze ha nem lesz ilyen nagy a következő baba.
Vagy nem lép fel más egyéb komplikáció.
Bár nagyon alacsony vagyok de azért reménykedem.
A másik kérdésem előfordulhat,hogy legközelebb is ennyire alul mérje a norm ultrahang a babát?
Érdemes e a 4d-s ultrahangot végeztetni a vége felé?
köszönöm a válaszát
Bea
 


Mauka!
Ez most már nem olyan egyszerű, hogy itt minden részletre válaszolhassak, a részleteket személyesen kell... én itt már csak ismételni tudom magam.

Bea!
Az Uh nem mér, hanem becsül. Bár általában ennél jobban. Sokkal jobban.
4d ez ellen nem orvosság.
Dokinak igaza lehet.
Dr. Csákány M. György
 


Tisztelt Doktor Úr!

Egy fertőzést kaptam teherbe esésem előtt(trichomonas) mivel a kisfiammal uszodába jártunk. Amikor megkérdeztem az orvosom, hogy ez mennyiben befolyásolhatja a szülést kijelentette, hogy gyakorlatilag nincs jelentősége. Tudni kell, hogy az első szülésemnél burkot repesztettek és kb. 5-6 órát feküdtem így, ami fertőzés nélkül sem előnyös fertőzéssel pedig enyenesen aggaszt. Szeretném tudni, hogy valóban ennyire jelentéktelen lenne szülés alatt a nyitott burok vagy egyszerűen könnyebb volt így lekezelni egy aggódó kismamát?
Válaszát előre is köszönöm!
Névtelen
 


Tisztelt Doktorúr!

2 évvel ezelőtt szültem a gyermekemet,azóta évente rendszeresen járok rákszűrésre és minden alkalomma a szűrés után gombásjellegű fertőzés tünetei jelenkeznek de ez csak Kb 2-3 napig tart.Kérdésem a következő okozhatja ezt az,hogy allergiás vagyok a "kacsára"??
Válaszát előre is köszönöm.
Tiea
 


Tiea!
nem. A fertőzés szinte mindenkinek ott van, de tüneteket csak akkor okoz, ha valami elősegíti pl. antibiotikum kezelés. A gombát kimutetták laborban? Akkor viszont kezelni kellene.

Névtelen!
A trichomonas fertőzés önmagában valóban nem szokott komoly magzat ártalmat okozni, viszont egyidejűleg gyakra jár bakteriális fertőzéssel. Ezért szerintem kezelendő.
gyuri
Szeged
 
 


Tisztelt Doktorúr!

Júliusban hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. (5 évig szedtem folyamatosan).Ezután majdnem 3 hónapig nem jött meg a menstruációm.
Ekkor a nőgyógyászom Norcolutot írt fel, mely után természetesen megjött a vérzésem. (ezutántól már nem védekeztünk, mert babát szerettünk volna.)
Ezt követően előbb 50, majd 40. napra már magától megjött a menstruációm. Utoljára december 15.-én. Azóta, immár 61. napja semmi. Már három terhességi teszt is negatív lett ebben a ciklusban.
Természetesen tudom, hogy ismét elkerülhetetlen egy nőgyógyászati vizsgálat,ha van baba azért, ha nincs azért.
De mégis kíváncsi lennék a doktorúr véleményére. Mennyi az esélye annak, hogy ebben a ciklusban teherbe estem volna? Egyáltalán elképzelhető? Tévedhet ennyi terhességi teszt?
És ha kivizsgáltatom magam, milyen vizsgálatokra és milyen kezelésre számíthatok?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát.

V. Mónika
Móni
 


Doktor Úr!
Egy éve nem szedek már fogamzásgátlót (continuin) körülbelül ugyanannyi ideje nem is szoptatom most két éves fiamat. A menzeszem viszonylag rendszeresnek mondható. A fiammal is ennyit küzködtünk anno. Akkor egy röntgen után sikerült teherben maradnom, ahol a petevezeték átjárhatóságát vizsgálták. Lehetséges, hogy ez most is segíthetne?
Bogyessza
 


Bogessza!
Elvileg lehet, de ezt csak a doktora tudná megbízhatóan.

Móni!
Esete tipikus, ugy hívják: post pill amenorrhoae (tablettaszedést követő vérzéshiány). Oka, hogy a peteérés nem "ugrott" be a fogamzásgátló abbahagyása után. erre a Norcolut nem megoldás, és a 40 nap feletti ciklus nem jelent peteérést (kivéve, ha a tablettaszedés előtt is rendezettlen volt a ciklus, akkor másként lehet értékelni).
A terhességi tesztek nagyon megbízhatók, a fogamzást követő 2hét után már jól jelzik a terhességet. Természetesen a vizsgálat elkerülhetetlen. Én általában peteérés elősegítő kezelést pl. Clostylbegyt, javasolnék. Ha a ciklusa korábban szabályos volt, akkor általában ez meg is oldja a kérdést.
gyuri
Szeged
 
 


t.doktor úr!
szeretném megkérdezni, hogy az normális -e ha csak akkor menstruálok amikor pisilek.gyakorlatilag nem kell használnom se betétet se tampont mert nem jön ki semmi csak pisiléskor.?
gyógyszert nem szedek.előre is köszönöm válaszát!
szabina
 


Tisztelt doktorúr!!!

Nagyon szépen köszönöm válaszát. De még lenne egy pár kérdésem.
Milyen vizsgálatokra számíthatok? Én ultrahangra és hormonvizsgálatra gondoltam (utóbbi csak egy vérvétel, ugye?)
Rengeteg rémhírt hallottam márt a Clostylbegyt-ről. Tényleg ilyen nagyon körültekintően kell alkalmazni? Valóban megnő az ikerterhesség esélye? Egyáltalán, ha szednem kell, mi az a kötelező vizsgálat, amit elvárhatok az orvosomtól, mialatt szedem?
Általában mennyi ideig kell szedni?
Már a gyógyszer szedése alatt lehet próbálkozni a babával (nincs káros hatása a babára?) vagy várni kell a kezelés végéig?

Előre is köszönöm válaszát és elnézést a sok kérdésért.

Móni
Móni
 


Tisztelt doktorúr!!!

Nagyon szépen köszönöm válaszát. De még lenne egy pár kérdésem.
Milyen vizsgálatokra számíthatok? Én ultrahangra és hormonvizsgálatra gondoltam (utóbbi csak egy vérvétel, ugye?)
Rengeteg rémhírt hallottam márt a Clostylbegyt-ről. Tényleg ilyen nagyon körültekintően kell alkalmazni? Valóban megnő az ikerterhesség esélye? Egyáltalán, ha szednem kell, mi az a kötelező vizsgálat, amit elvárhatok az orvosomtól, mialatt szedem?
Általában mennyi ideig kell szedni?
Már a gyógyszer szedése alatt lehet próbálkozni a babával (nincs káros hatása a babára?) vagy várni kell a kezelés végéig?

Előre is köszönöm válaszát és elnézést a sok kérdésért.

Móni
Móni
 


Szabina!
Ezt nem értem.Forduljon nőgyógyászhoz.

Móni!
Visszafelé. Nincs káros hatása, pont arra való (általában), hogy aki gyereket akar annak legyen.
Minden gyógyszert körültekintően kell alkalmazni, mert mendennek lehet mellékhatása. Van is. Kissé tényleg nagyobb az ikertehesség előfordulása. Sokféle vizsgálatot lehet kitalálni. A leginkább informatív: UH peteérés ellenőrzés a 10. naptól. Alaphőmérséklet mérés, Seprogesteron a 23.napon.
gyuri
Szeged
 
 


doktor úr!

köszönöm, hogy reagált.most esedékes egy nőgyógyászati vizsgálat,rá fogok kérdezni bár már említettem ezt az orvosomnak a tavalyi rákszűrésen,hogy gyakorlatilag csak pisiléskor a nyomás hatására jön a vérzés,de ő azt mondta ne tulajdonítsak neki nagy jelentőséget,van ilyen.ezek szerint ön még nem hallott ilyenről?kezdek aggódni.azért köszönöm.
szabina
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó