Új privát üzeneted érkezett!

Doktor Úr!
Ön hol rendel?
Bogyessza
 


Doktorúr!
Egy utolsó kérdés. Mire való a Seprogesteron?

Köszönettel: Móni
Móni
 


Bogyessza!
Kereshet a kórházban.

Móni!
A seprogesteron 7 szérum progeszteron a ciklus második felében igazolhatja, hogy a peteérés megtörtént
gyuri
Szeged
 
 

 
 

Doktor Úr!

A múlt ciklusban 3x is előfordult, hogy miután együtt voltam a férjemmel, picit véreztem. Nem volt nagy mennyiség, inkább csak rózsaszínes lett a hüvelyváladék. A fiam 20 hónapos, még szopik, az első "vérzést" betudtam annak, hogy a szoptatás miatt előforduló hüvelyszárazság okán egy kis hámsérülés történt (eddig sosem volt ilyen). Aztán már nem hittem, hogy ez az oka. Megvártam a menstruációt, és utána megint 2 alkalommal véreztem, egyszer picit nagyobb mennyiségben.
Már bejelentkeztem a nőgyógyászhoz (pont most esedékes a nőgyógyászati szűrés is), de csak 1 hét múlva megyek, addig meg parázok, hogy mi lehet velem... mire számítsak?

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Elnézést, biztos volt már róla szó, de én mégsem tudom. Melyik kórházban?
Bogyessza
 


délpest, Jahn Ferenc
2847610/
gyuri
Szeged
 
 


Tisztelt Doktor Úr!

Kérdezni szeretnék valamit. Nyolc és fél hónapos lányom van. Hat hónapos korában menstruáltam először a várandósságom óta. Akkoprtájt elkezdett nagyon sokszor szopni, éjjel is 2-3 óránként, és ez azóta is tart. És azóta nem jött meg a vérzésem, teszt szerint terhes sem vagyok. Ez normális?
Másik: a hathetes kontroll után mikor "illik" felkeresni a nőgyógyászt rutinellenőrzés, rákszűrés céljából?

Válaszát előre is köszönöm!

Katicabogár

Kati


Katica!
Szoptatás alatt nem kell menstruálni (lehet, de nem kell) ez nem jelent terhességet, de védekezni kell, mert "kóbor" peteérés lehetséges!
Rákszűrést évente javaslok.
gyuri
Szeged
 
 


Doktor Úr, köszönöm a választ. Védekezünk, azzal nincs gond, csak valahogy én azt hittem, hogyha egyszer van peteérés, akkor attól kezdve visszaáll a "régi rend" és minden hónapban lesz.

Katicabogár

Kati


Doktorúr!
Én az a Móni lennék, aki február 13.-án írta le az előzményeit.
Közben elkészültek a hormonvizsgálat értékei.
progeszteron: 0.9 nmol/l
ösztradiol: 304 pmol/l
prolaktin: 7.5 ng/ml
tesztoszteron: 3.8 nmol/l
TSH: 1.819 uU/ml

FSH: 5.9 U/l
LH: 14.2 U/l.
Az UH szerint a méhnyálkahártya 5mm vastag.

Most Norcolutot kell szednem, utána majd Clostylbegytet.
Mi a véleménye a doktorúrnak? Mire következtet az értékeimből? Csupán a peteérés hiányára? Ilyen esetben milyen eséllyel várható, hogy sikerüljön a baba?

Köszönöm!

Móni
Móni
 


A fenti eredmények 2 HÓNAPPAL az utolsó menstruáció után készültek.

Móni
Móni
 


Tisztelt Doktor Úr!
Előfordulhat, hogy a PCO 2 hónap alatt magától elmúlik. Ugyanis decemberben még tele voltak a petefészkeim cisztákkal, most pedig egy darab sincs. Lehetséges ez???
 
 


Móni!
Ezek alapján annyi valószínű, hogy nincs peteérés (vagy csak ritka) Ha gyereket akar, akkor a javaslat szerintem helyes (Norcoluttal vérzést csinálni, majd peteérés elősegítés Clostylbegyttel)

Anita!
A PCO tudomásom szerint nem "múlik el".
gyuri
Szeged
 
 


Tisztelt Doktor ÚR!
Menenged nekem is egy kérdést?A hormon értékeim az alábbiak voltak a Clostilbegyt kezelés elött ami úgy történt,hogy az elsö hónapban 2x1 ,majd 2. ill. 3. hónapban 3x1 tabletta.
A decemberi hormon értékeim:ciklus 2. ill.24. napján:
FSH 5.4 U/1 - 2.7
LH 6.45 U/l - 4.58
prolaktin 294.5 mlU/L - 288
progreszteron 3.53 mmol/l - 42.1
testosteron 0.91 mmol/l -1.15
szérum estradiol 42.04 pg/ml -100.6

A kérdésem az lenne,hogy ezen hormonértékek mellett szükséges-e más gyógyszert is kapnom mondjuk a progreszteron pótlására?
A nögyógyászom szerint nincs szükség egyenlöre ,de félek egy esetleges vetéléstöl is .
Bandus
 
 


Bandus!
A hormonleletek alapján: volt peteérés, a progeszteron jelezte.
Szerintem nem kell semmi más, de ezt a véleményemet itthon sokan vitatják. Szerintem a nőgyógyászának van igaza, a vetélések okaként főként más, elsősorban genetikai okok jönnek szóba.
gyuri
Szeged
 
 


T.Doktor Úr!
Köszönöm megnyugtató válaszát
Bandus
 
 


Tisztelt Doktor Úr!

Levélben is feltettem már két kérdést, itt azért ismétlem meg, mert látom, itt elég sűrűn válaszol. Két kérdésem lenne:

1. Méhszájsebemet decemberben fagyasztotta le az orvosom vérzékenység miatt (rákszűrés novemberben P2), szépen javult is. Felfázás miatt Pyassanos kúpot kaptam február elején. Elképzelhető, hogy a kúp "felmarta" a méhszájat? Mert megint vérzett, az első kúpot követő napon. Orvosom, most újabb fagyasztást javasol (még egy szülés még előttem van, ezért a fagyasztást javasolta), mert kissé vérzékeny a "seb". Kérdésem, hogy utána meddig kell tartózkodni a tampon használatától, a házas élettől és az intenzív mozgástól (torna, futópad, stb), hogy a gyógyulás teljes és zavartalan legyen? A következő terhesség kezdetét leghamarabb júniusra tervezzük.

2. Olvastam a www. lajfsztajl.hu weboldalon, hogy terhesség esetén, ha a terhes "0" vércsoporttú, akkor az apától is vért kell venni és ellenanyag vizsgálatokat kell végezni. Eddig az Rh negativitás problémájáról tudtam, de miért gond a "0" vércsoport? (Férjem "A"+, én "0"+)

Válaszát előre is köszönöm.

Beatrix
 


Bea!
Ezt innen elég nehéz megítélni, de jó, hogy "seb" nek nevezi, mert eszerint tudja, hogy ez nem valódi sebesülés, bár akkor mi az, hogy "felmarja". Szóval röviden amit sebnek hívnak (hogy egyszerű legyen) az nem más - általában, mint a hengerhám ott ahol laphának kellene lenni. Hadd ne magyarázzam mert elég hosszu. A laphámnak savanyu kémhatás kell, a hengerhám a lugosat szereti. Azaz a fagyasztás csak akkor hatásos, ha utánna tartósan savanyítunk, pl. tejsavas, vagy akár ecetes vizzel irigálva tartósan.
A gyógyulást a fizikai és sexuális aktivitás nem befolyásolja.

Régebben néztek ellenanyagot a"0" nőknél is, de az így kialakult ellenanyag általában nem okoz semmi bajt, esetleg ujszülöttkori sárgaságot, ezért, mivel nincs terápiás következménye a viszgálatnak, ma már nem igen nézik.
gyuri
Szeged
 
 


Tisztelt Doktor Úr!
PCOS-m van. Többször próbálkoztunk lombikkal (5), sikertelenül. Peteérésem volt, de nem tapadtak meg a beültetett megtermékenyült sejtek. Kislányunkat örökbe fogadtuk.
Jelenleg Diana 35-t szedek kordában tartva a tüszőimet és kissé helyrepofozva a normálisnál kissé magasabb tesztoszteronszintemet.
Tartok a fogamzásgátló hosszú távú szedésétől (klimaxig), ezért szeretném végleg abahagyni.
Már nem tervezek terhességet (csak mesterségesen eshetek teherbe).

Kérdéseim:
Ha újra jelentkeznek a ciszták és panaszt is okoznak elegendő-e az ékrezekciós műtét?

Kiújulnak-e utána a ciszták, ha igen, mennyi idő múlva?

Szóba jöhet-e egy nagyobb műtét, értem ezalatt a petefészkek eltávolítását?

Ha nem okoznak panaszt, kellemetlenséget a ciszták, akkor is szükséges-e valamilyen beavatkozás?
Elnézést a sok kérdésért és előre is köszönöm a válaszát!
Márti
T-Márti
 


Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm szépen gyors válaszát.
Még egy apró kérdés, ha erre jár:

A Lactacid Femina jó lesz irrigálásra?

Mégegyszer köszönöm!

Beatrix
 


Tisztelt Doktor Úr!
Sosem volt rendszeres menzeszem. Fiatalabb koromban annyira nem is zavart a dolog. Aztán szerettünk volna gyermeket, de nem igazán akart összejönni. Kezelgettek többféle módon (rég volt, konkrétan nem emlékszem), majd az orvosom hormonkivizsgálásra küldött. Megvolt az 1.vérvétel (ciklus 3-5.napján), majd amikor a 2. vérvétel (ciklus ?24.? napján) eredményéért mentem kiderült, hogy terhes vagyok. Rá pár napra elkezdtem vérezgetni, de kaptam Utrogestan-t, a baba megmaradt. Ma már gyönyörű 2,5 éves kisfiú. Amikor ő 18 hónapos volt, akkor volt egy menstruációm, meg 21 hónapos korában. Elmentem a nőgyógyászhoz, hogy szeretnénk még babát, adott Norcolutot majd Clostylbegytet. Terhes is lettem rögtön, de sajnos 7 hetesen elvetéltem (aug. eleje). Elküldött pajzsm. vizsgálatra, kiderült, alulműködésem van. Ezt most beállították. Most szeretnénk még gyermeket, de nem tudom, hogy kellene-e még vmilyen hormonvizsgálatot csináltatnom, vagy mit tegyek, hogy sikeresebben végződjön mint a 2. terhességem?
Köszönettel: Andi
 
 


Andrea!
A terhességek 15%-a végződik spontán vetéléssel, ezek oka az estek túlnyomó többségében genetikai hiba, ami ellen semmit sem tud tenni. Mivel egyszer már "bizonyított", a következő sincs nagyobb veszélyben mint az átlag. Tegye amit eddig, és ha kell vegye igénybe "a nőgyógyász" már egyszer sikeres segítségét.
gyuri
Szeged
 
 


Tisztelt Doktor Úr!
Bizonyára nagyon elfoglalt és nem tud egyszerre minden kérdésre válaszolni. Én azért kérem, hogy engem se "felejtsen el", fontos lenne számomra az Ön véleménye.
Köszönettel:
Márti
T-Márti
 


Tisztelt Doktor Ur,

Szeretnek Ontol kerdezni valamit, de inkabb maganlevelben. Sajnos e-mail cimet nam talaltam, ezert kerem irja meg ide a forumra, vagy nekem a bianka@freemail.hu cimre.

Elore is koszonom,
Bianka
 
 


Bianka!: csmgy@axelero.hu - lassu válaszoló vagyok.

T-Márti!
Bocs, nem vettem észre. Nem is igazán értem, hogy lett ez az "én topikom", mikor hevesen tiltakoztam egyáltalán a léte ellen is, a cimmel sem értek egyet....

A PCO gyógyításának fő célja: a terhesség. Ha nem akar, szerintem nem kell kezelni. Persze a ciklusa össze-vissza lesz, vagy alig-soha. Szőrösödés ellen nincs orvosság - kozmetikus. Túlsúlyt sem gyógyitja semmi, csak a diéta. Cukoranyagcserér rendszeresen kellene ellenőrizni. Nagyobb, vagy veszélyes cisztákat nem szokott okozni. A műtéti megoldásokat fölöslegesnek érzem. Szerintem csak akkor kellene kezelni, ha panasza van....
gyuri
Szeged
 
 


Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm válaszát!
A cukoranyagcsere-ellenőrzés új számomra, ezt eddig senki nem mondta. Odafigyelek rá ezentúl.
A túlsúlyra nálam a torna a sikeres gyógyír, most fekszem neki újra, hogy már nagyobb a gyerkőc, el tudok járni.
A szőrökbe beletörődtem. Kép
A ciszták miatt meg nem aggódom, ha nem okoznak panaszt.
Megerősített a döntésemben. A gyógyszert (Diane) abbahagytam. (Saját nőgyógyászom tudtával, ellenőrzése mellett.)
Márti
T-Márti
 


Tisztelt doktorúr!

A következő "nagy" kérdésem lenne: a nőgyógyászom azt mondta, hogy a ciklus 4. napjától kezdjem el szedni a Clostylbegytet, napi 2*1-et. Most vasárnap délután jött meg a menstruációm. Mosz akkor a vasárnap már az 1. napnak számít? És akkor már szerdán reggel lenne a 4. nap? (ami tulajdonképpen még csak 3 napnak felel meg, szerintem) Most akkor mikor kezdjem szedni?
A másik kérdésem az lenne, hogy a doktorúr szerint is megfelelő lenne az, ha 5 nap szünet után (úgy hallottam ez növeli az esélyeket) a 13.naptól kezdve 2 naponta próbálkoznánk a babával? Így elvileg nem csúszhatunk le a megfelelő alkalomról,ugye?

Előre is köszönöm válaszát!

Móni
Móni
 


Móni!
Egy napnak nincs jelentősége. a lényeg: az elején kezdeni és 5 napig.
Szerintem úgy "próbálkozni", hogy közben más jár a fejekben nem jó. Meg úgy sem lehet ezt pontosan kiszámítani. Lelkesen gyakorolni, gyakorlat teszi a mestert.
gyuri
Szeged
 
 


Kedves doktor úr.

Menszeszem kb. 4 évig rendszeres volt majd, rendszertelenenné vált. Ami sajnos azóta is tart. Született már egy kisfiúnk, de a kistesó várat magára. Hol hónapokig nem jön meg, és nincs is peteérés az ultrahang szerint, majd mielőtt megbetegednék 4-5 nappal előtte ill utána, vérezgettek. Hormoneredméyeim a doktornőm szerint jók, ennek ellenére sok ciszta található mindkét petefészekben, melyek maguktól felszívódnak, és jönnek újak. Ill. a másik próblémám hogy együttlét után mindig véres folyásom van, vagy. vérzek de ez nem jár fájdalommal. Már kaptam Clostylbegytet ill. Duphostent.Szeretném megkérdezni hogy ezek későbbiekben maguktól rendeződhetnek, vagy kezelés szükséges. A dr-nőm egyenlőre nem javasolt semmit. Azt mondta hogy a hormonszintem normál, és ő sem tudja miért marad el a menszeszem.
válaszát előre köszönöm
Cintia

 
 


Kata!
HA gyereket akar, akkor aktívabbnak kellene lenni a kivizsgálásban és a kezelésben. Így is összejöhet, ha a hormonszintek tényleg normálisak, de ki tudja mikorra?
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Doktor Úr!
Február 7-én volt az utolsó menzeszem.Pár napja csináltam egy terhességi tesztet ami legnagyobb örömömre pozitív lett.Abban kérném a véleményét,hogyha január végén szedtem 2 fajta antibiotikumot(H.plyori bakt. miatt)és febr.4-én kaptam egy pneumovax 23 oltást,lehet-e még kihatással a terhességemre?Ön szerint mikor érdemes felkeresni egy nQgyógyászt legkorábban,a terhesség hivatalos megállapítása miatt?
Elöre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel:Enikö
 
 


Kedves Doktor úr!
A kérdésem az lenne önhöz,hogy mi a véleménye a spirálról?
Ajánlja vagy esetleg nem.
24 éves vagyok egy császáron túl szeretnék még egy gyermeket később de ezt a védekezési módot szeretném választani addig is.
A másik kérdésem az lenne,hogy császár útán ön mennyi időt javasol kistesó érkezés szempontjából?
Esetlegesen egy sima szülést bele komplikálva.
Köszönöm válaszát
Bea
 


Edina!
Holnap reggel. És bár nem tudom mit szedett és ezek így hallásra nem veszélyesek, a legjobb lenne megkérdezni a genetikai tanácsadót. Az a biztos.

Bea!
Spirálról az a véleményem: hasznos. A fogamzásgátlás azonban egyéni feladat. Mindekinek ami a célnak és a személynek legjobb. Elmondása szerint és tablettát javasolnék. A szoptatás befejezése után + 2-3 hónap már nincs akadálya az újabb baby-projectnek.
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Doktorúr!
Most voltam a 10.napi Uh-on (az első Clostylbegyt kúra után). A lelet szerint az endometrium 5mm vastag , és domináns follikulus nem látható.
Normális ez, hogy a 10.napon még egyetlen tüsző sem látható? És a méhnyálkahártya a 10. napnak megfelelő?
Nagyon izgulok, lehetséges, hogy a szervezetem nem reagál a gyógyszerre? Vagy kevés volt a napi 2*1 ? Egyáltalán van esélyem, hogy a 12.napi UH-on legyen már valami?

Nagyon köszönöm válaszát!

Móni
Móni
 


Kedves doktor úr

én szeretnék aktívabb lenni, hiszen minnél előbb szeretnénk kisbabát, de sajnos az orvos akihez járok azt mondta hogy amit tavaly készült hormonvizsgálat az normális állományba tartrozik. De elismeri azt is hogy a peteérés hiánya, sok ciszta nem éppen normális hormoneredményre utal. Merre tudnék továbblépni? sajnos a városban nagyon "egyetértenek" az orvosok. Én sajnos azt érzélkelem mintha sötétben tapogatozna az orvos.
válaszát előre is köszönöm

 
 


Kedves Doktor Úr!
Nagyon köszönöm a válaszát és megfogadom a tanácsát!
 
 


Kedves Doktorúr!

Tudom, hogy még előző levelemre sem tudott válaszolni, mégis már a következő kérdésemmel zaklatnám.
Ma voltam a 12.napi UH-on, ahol a bal oldali petefészkemben egy 19 mm-es tüszőt és nagyon sok kisebb tüszőt láttak. Mondta is az UH-os asszisztens, hogy jól "megdurrantotta" a bal oldalamat a Clostylbegyt.
A rossz hír viszont, hogy a méhnyálkahártyám maradt 5mm-es, ugyanúgy mint 2 nappal ezelőtt.
Így ugye, mégha létre is jönne a megtermékenyülés, akkor sem tudna beágyazódni?
A kérdésem, hogy van még arra esély, hogy tovább vastagodjon? Egyáltalán a ciklus hányadik napjáig vastagodhat még a méhnyálkahártya? Csak a tüszők megrepedéséig?
És mi okozhatja, hogy nem vastagszik megfelelően? Erre is van valami gyógymód?

Köszönöm válaszát!

Móni
Móni
 


Móni!
Mint látod nincs biztos lelet, szerintem az a tüsző két nappal ezelőtt is ott volt! Lehet a nyálkahártya sem olyan.. Viszont emiatt igen nehéz tanácsot adni. Bocs.

Kata!
Melyik városban? Hátha tudok tanácsot adni.

De mint látjátok ez a hormonologia dolog nem olyan egyértelmű. Ilyen a biologia. Meg a tudásunk. Igen kevés.
gyuri
Szeged
 
 


Várpalotán lakunk, de már jártam Veszprémben és Székesfehérváron is.

 
 


Kata!
Bajban vagyok. Egy megyei kórházban (Veszprém vagy Szfehérvár)ilyen problémát meg kell oldani. Ha most ettől eltérőt tanácsolnék, fel kellene adni saját etikai elveimet (és magunka ajánlanám). És nem biztos, hogy jobban járna. Csak remélem.
gyuri
Szeged
 
 


Tisztelt Doktor Ur!

Remelem kerdezhetek en is, hatha tud valamilyen tanacsot adni!

Szoval az en bajom szules utan (lanyom ket es fel eves), illetve 7 honappal utana kezdodott, amikor is befejeztem a szoptatast a 6. honapban. Utana 4 hettel ujra menstrualtam, latszolag minden rendben ment, kiveve a nagyon eros menzit (de az ismeroseim megnyugtattak, hogy nekik is ilyen volt). Ez kesobb valamelyest csokkent. Viszont kb. 3 honappal kesobb elkezdtem barnazni menzi elott. Eloszor 1-2 napig, most mar 7 nap sem ritka. Termeszetesen felkerestem orvost (nem is egyet). Az egyik fogamzasgatlot ajanlott, azt mondta nem lat semmi rendellenesseget az UH, a hormontabletta megoldja a gondom. A menzim kozben egyre erosebb es darabosabb lett. Raadasul idonkent elontott a ver, utana meg alig volt, majd megint elontott, stb. (idotartamra normalis 4-5 nap). Az uj orvosom azt mondta, hogy 16 mm-re megno a mehnyalkahartyam, ezert ilyen eros a menzim. Fog.gatlot ajanlott ra, de a barnaval O sem tud mit kezdeni. Azt latja, hogy a petefeszektol jon a barna, de nem tudja mi lehet. Azert is nyugtalanit ez a barnazas, mert most hogy elkezdtem a fogigatlot (meg elotte szedtem egy hasonlo hormonkeszitmenyt) nem szunt meg. Meg van 1 szem a tablettabol, de mar par napja barnazom! Mi lehet ez? Annyira felek, hogy esetleg a valahogy befolyasolhatja negativ modon a kov. terhesseget, vagy vetelest okozhat. Nagyon ketsegbe vagyok esve!

Elore is koszonom valaszat!

Erika
 


Tisztelt doktor úr!
Elnézást, amiért nem szakmai, hanem jogi kérdéssel zavarom. Nem is ragaszkodom konkrét válaszhoz, az is sokat segítene, ha megmondaná, hol érdeklődjek.
Egyszer beszéltünk róla, hogy a szülőotthont, ahol júliusban szülni készülök (második gyerek), előfordulhat, hogy bezárják. A helyi kórháznak viszont egyrészt nagyon rossz híre van, pl. kicsi az esély a baba-mama szobára, stb. Én meg a magam részéről nem igénylem a kórházi "segítséget" szülés után, az első után is már a szülés napján délután boltba mentem, és utána is minden nap, és jól voltam, stb. Szóval ha a szülés egyszemélyes dolog lenne, gond nélkül lelépnék még aznap, saját felelősségre. Csakhogy nem tudom, hogy - mivel a gyermekem az újszülöttosztályon lesz - gyerekestül eljöhetek-e, és mi ennek a módja. És hogy hogyan tudom mindezek ellenére a gyereket mégis biztonságban tudni eü. szempontból. (Később is, ha gyerekkora során még baja lesz.)
Ha a gyereknek véletlen baja lenne, tuti eszembe se jut majd eljönni, de ha nincs, akkor abból az intézményből biztos el akarok jönni. Kérem, ne azt tanácsolja, hogy ne törjem a fejem ilyesmin, mert biztosan tudom, hogy a kórháznak is meg nekünk is jobb, ha ott nem maradok, ha nem muszáj. Például mert az újszülöttosztály emeletekkel feljebb van, mint az anyukák, és szigorúan betartják a napi 6*fél óra láthatást. Ez nekem nem tetszik. Veszekednék. Nekem ez kevés, én ezt nem akarom, ráadásul tudom, milyenek az újszülöttes nővérek. Elvben fel lehet őket menteni, hogy túlterheltek, stb, de ez esetben a saját gyerekemről van szó, úgyhogy nemigen érdekel a nővérek lelki élete, csakis kizárólag a gyerekemre és rám gyakorolt hatásuktól szeretném magunkat megóvni. Szóval a kérdésem az, hogy ha véletlen muszáj lenne ott szülnöm, hogyan tudok úgy lelépni másnap, hogy azzal a gyerekem egészségét ne veszélyeztessem? Újszülött-ápolónőnek ott lesz anyukám nálunk, ápolónőképzőben tanított, eü. főiskolát végzett, fiatalon ápolónő volt. Az orvos meg pénzért akár minden nap is kijön, ha szükséges. Nekünk meg megér annyit, hogy ezért fizessünk egy-két plusz "kiszállást".

Előre is köszönöm, ha válaszol.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Maci!
Ez a barnázás (jó szó) biztosan hormonális eredetű. Ennél többet távolból mondani felelőtlenség, de semmiképpen sem tűnik nagyon veszélyesnek.

Adrienn!
Értem én, úgy szeretne gyorsan ellépni, hogy minél kevesebb konfliktusa legyen, hátha mégis rájuk szorul.
Van egy tanácsom, de nem én adtam. (valaki visszaélt a kódommal)
A kórház csak akkor kapja meg az OEP-től a pénzét, ha a szülő nő legalább 72 órát tölt bennt. HA tehát maga (papír szerint) nem lesz bennt annyit a kórház sok pénzt (kb. 100 000 ft) veszít. Persze, ha a Zárójelentésen meg van a három nap ....
Jog: ez biztosítási csalás, tehát nem ajánlom.
Ami a további jogi oldalt illeti, a kórház nem börtön. Saját felelősségére bármikor elmehet. Legjobb lenne a dolgokat előre megbeszélni valakivel, akivel lehet .....
gyuri
Szeged
 
 


Köszönöm. Ha tényleg sor kerül erre, akkor megbeszélem majd a szülészorvossal. Csak hát nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni... Neki épp elég baj lesz akkor az, hogy bezárják a szülőotthont (ő ott a főorvos). Szóval aligha akar utána egy raplis szülőnő miatt konfliktusba keveredni a helyi kórházzal.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Még egy kérdés: föntebb írtam, hogy a gyerekorvos akár minden nap is kijön, ha indokolt, és ha kifizetjük. Egy körzeti gyerekorvos ugyanúgy otthon van az újszülött első öt napjában szokásos dolgokban, mint a kórházi újszülöttes gyerekorvos?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!
Biztosan van olyan, aki igen és olyan is aki nem. De egészséges újszülötthöz biztosan minden gyermekorvos ért (+védőnő)
gyuri
Szeged
 
 


Köszönöm.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


En is nagyon szepen koszonom a valaszt, akkor egy kicsit megnyugodtamKép))

Erika

(Alig talaltam meg a topikot, folyton atrakosgatjak.)
 


Barátaimnak, ellenségeimnek és minden érdeklődőnek!

Mivel ezzel a topikcímmel továbbra is bajom van, de az érdeklődőket nem akarom elzavarni, a jövőben a
"Jahn Ferenc Kórház, kórház Délpesten" topikban fogok válaszolni, és ezt a topikot meghagyom azoknak, akik az eredeti témában akarnak vitakozni.
gyuri
Szeged
 
 


Tisztelt Doktor Úr!
Én két, számomra nagyon fontos kérdéssel fordulok Önhöz.
1. Szeretném tudni, hogy a zárójelentésemen szereplő alábbi mondat mit jelent?
"Sectio caesarea transperitonealis cervicalis transversa"
Konkrétabban azt is szeretném tudni, hogy a 2000-ben rajtam elvégzett császárműtét, aminek a zárójelentésén ez a szöveg szerepel, a régi, hagyományos, mindent átvágó módszerrel, vagy az új Misgav-Ladach módszerrel készült-e? Ez azért fontos nekem, mert azt hallottam, hogy akinek az első császárt a régi módszerrel végezték, annak nem lehet az új módszerrel csinálni a másodikat. Pedig én nagyon sok jót hallottam erről az új módszerről, és nagyon szeretném, ha a második gyermekemet már ezzel a módszerrel szülhetném, ha már mindenképpen császárral kell.
2. Hol tudok információt szerezni arról, hogy melyik kórházban alkalmazzák ezt a Misgav-Ladach császártechnikát? Esetleg tudna nekem olyan orvost ajánlani, aki ennek a specialistája?
Mielőbbi válaszát megköszönöm!
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó