Ha jól emlékszem, - de azért esküt nem mernék rá tenni
- ez az állapot úgy 8-9 hónapos koráig tartott, nagyjából addig, amíg át nem tért a napi két alvásra. Aztána két alvást pillanatok alatt egyre redukálta, merthogy 11 hónapos korától már csak egyet alszik.
Leírtam a szobatisztaság topicban. Bár oda is elég off, ami azt illeti.
Sokszor bekavar egyszerűen csak az időjárás is. Pl. a szeles napokon Esztivel egyszerűen nem lehetett bírni. Akkor minden borult, állandóan volt valami nyekergése.
Szóval a zajban altatás nálunk teljesen sikertelen
De hát ez van.
Mióta is bölcsis? Hallottam már olyat más gyerekről is, hogy bölcsiben nem alszik, csak otthon.
Természetesen amit otthon csinál, és nem akkora kaland. Ja és még hozzátenném: hol van az megírva, hogy egy gyereknek egyedül kell lennie egy szobában alvás közben??? (Ne vedd magadra, hiszen fogalmam sincs, nálatok ez hogy van, és nem is erre vonatkozott a kérdésed, csak kikívánkozik belőlem.) Elvégre nálunk ugyan Cicó sosem volt egyedül éjjel (csak nappal, de nappal alig alszik), de hát ha a tesójával alszik együtt, az ilyen szempontból majdnem ugyanaz, azt meg mindenki normálisnak tartja, míg ha a szülőkkel van egy szobában, az húúú. Szóval szerintem egyáltalán nem kell, hogy a gyerek egyedül legyen alvás közben, ráadásul Ranschburg is írja, hogy egy gyerek hatéves kora előtt nem igényel külön szobát, csak a szülei
Mindenesetre örülök, hogy megoldódott a dolog. Bár minde ilyen egyszerű lenne... 

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|