Új privát üzeneted érkezett!

Na nem esett le. hogy a Canderelre gondoltál.

Tetszik a recepted. Kismamáknak is kiválló!!!

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Bigacsiga. Gondolom egyből a diétás keménycukorka ugrott beKép, így utólag hülyén hangzik tényleg, csak már annyi féle van, és iszonyúbbnál iszonyúbb nevekkel.
léda (léda)
 


[url=http://csucs.hu/?MCI=10551" TARGET="_top]http://csucs.hu/?MCI=10551[/url]
bigacsiga
 

 
 

[url=http://www.egyperces.hu" TARGET="_top]http://www.egyperces.hu[/url]

Húsételeink túlnyomórészt szárnyasokból, marhából és sertésből készülnek, pedig a piacokon és csarnokokban szinte egész évben hozzájuthatunk vadhúsokhoz is. Aki még nem evett vadat, el sem tudja képzelni, mekkora az ízbeli különbség a háziállatok húsához képest. A most következő receptek elkészíthetők házinyúlból is, de aki igazi gasztronómiai élményre vágyik, az próbálja ki a vadnyulat.

Tejfölös nyúl

Hozzávalók:
- nyúl gerinc vagy comb
- füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1-2 evőkanál zsír

A megtisztított és szalonnával megtűzdelt nyúlhúst tegye tűzálló tálba. Rakja mellé a karikára vágott hagymát és a zsírt, majd kevés vízzel fedő alatt párolja puhára. Ezután öntse le a tejföllel, és az egészet a sütőben süsse ropogósra. Köretként nokedli vagy bármilyen krumpli illik hozzá.


Nyúl pecsenye

Hozzávalók:
- 1 nyúl gerince és combjai
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 dl tejföl
- 1 citrom leve és a héja reszelve
- só
- zsír

A megsózott húst tűzdelje meg a szalonnával. Öntse le forró zsírral és locsolja meg a citromlével, hintse meg reszelt citromhéjjal, szórja meg zsemlemorzsával, majd öntse rá a tejfölt. A húst saját levével locsolgatva párolja puhára, majd süsse pirosra a sütőben.


Vadas nyúl

Hozzávalók:
- 1 egész nyúl feldarabolva
- 25 dkg sárgarépa
- 25 dkg petrezselyemgyökér
- 1 kis tubus mustár
- 1 vöröshagyma
- 3 db babérlevél
- só
- bors
- ecet
- zsír
- liszt

A megtisztított zöldségeket tegye fel kb 3/4 liter vízben főni a babérlevéllel, a felkarikázott hagymával, egy kevés ecettel, sóval és borssal. Ha kihűlt, szedje ki a babérleveleket, majd a főtt zöldséget turmixolja össze. Keverje bele a mustárt, és adjon hozzá még egy kevés ecetet, ha nem elég pikánsan savanykás.
Rétegezze a nyúldarabokat egy fedeles tálba, öntse rá a páclevet, és letakarva, hűtőben hagyja állni 3-5 napig. A húst naponta forgassa meg a páclében, hogy mindenhol egyenletesen érje.
A pácolás után tegye fel az egészet főni egy lábasban. Zsírból és lisztből készítsen vékony rántást, ha megpirul, forralja fel kevés vízzel, majd öntse rá a húsra. Ha szükséges, még most is tehet bele egy kevés ecetet. Még egyszer utoljára forralja össze az egészet.
Zsemlegombóc vagy csőtészta illik mellé.


Nyúlfilé aszalt szilvával

Hozzávalók:
- 1 kg nyúlgerinc
- 5 dkg sovány nyers sonka
- 20 dkg aszalt szilva
- 2,5 dl vörösbor
- fél dl tejszín
- őrölt szegfűszeg
- bors
- étolaj
- víz

A megmosott nyúlgerincet hártyázza le és válassza le a húst a gerincről. Dörzsölje be a fél teáskanál őrölt szegfűszeg és bors keverékével. Egy evőkanál felforrósított olajon hirtelen pirítsa meg a filék minden oldalát és adja hozzá a vékony csíkokra vágott sonkát. Az aszalt szilvát vágja negyedekre és rövid ideig süsse a hússal együtt. Ezután öntse hozzá a vörösbort és egy dl vizet, ebben párolja a húst kb. fél óráig, majd sürítse be a mártást a tejszínnel. Burgonyakrokettel tálalja.
bigacsiga
 


Idike!

Sikerült kiderítened, hogyan lehet kinyerni a csipkehúst a csipkebogyóból? Kilószámra érik nálunk, és van egy klassz receptem is. Ha jön a dér csípni, leszedem mindet.

Iboly
Iboly (iboly)
 


Helló Mindenki!

Házikészítésü babapiskóta receptet keresek, amit 1 éves kisfiam bátran megehet.Tud valaki ilyet?
Prü
Névtelen
 


Iboly!

Én próbáltam keresni receptett a netten, de nem találtam sehol.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Szia Iboly!

Én ezt találtam:

Csipkelekvár nyersen
A csipkebogyót megmossuk, tetejét levágjuk, hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk, 3-4 napig állni hagyjuk. Amikor megpuhult paradicsomdarálón ledaráljuk. Megmérjük, és ugyanannyi súlyú cukorral jól elkeverjük. Üvegbe tesszük és jól lekötjük. Tartósítószer nélkül 2 évig is eláll.

Kicsit macerásnak tűnik, de hátha tudod használni.

Prü
Névtelen
 


Sziasztok!

A múltkor elbántam szegény karfiollal, most pedig a testvérét, a karalábét szeretném reklámozni.

Én csak nyersen szeretem, családból még a lányom nyersen, többiek sehogy.
Eddig.
Mert most megtaláltam a :hogyan együnk nyers KARALÁBÉ-t titkát:
Saját találmány.

Szóval: karalábét nyersen megtisztítjuk és almareszelõn lereszeljük (mint a rétesbe). Ezután besózzuk, és kb. 15 percet állni hagyjuk.
Ezután kinyomkodjuk, mint ubisalinál is szoktuk (legalábbis én). Tehetünk hozzá egyéb zöldségeket, én most nyers, kockára vágott ubit tettem és sok lédús paradicsomot, leöntjük ízlésünknek megfelelõ saliöntettel (én mediterránt tettem rá). Kész. Megkeverjük, a család elé tesszük, csak annyi megjegyzéssel, saláta.

A fiaim hatalmas dózist ettek belõle. Utána kérdeztem õket, tudják-e mi volt benne. Káposztára tippeltek. A sózás kiveszi a csípõs ízét, az apróra vágás segíti, hogy saliba jól elkeveredjen. Szerintem nagyon fincsi lett.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Kedves Prü!

Köszi szépen, kipróbálom. (A teának való bogyókat már le is szedtük, hamarosan jöhet a lekvárnak való.)

Bigacsiga Kata, neked pedig köszi, hogy rákerestél, nagyon kedves vagy!

Üdv. Iboly
Iboly (iboly)
 


porszivós orrszivó,mellszivó stb (www.ranyakuveg.hu) elnézést hogy itt jelentkezem üdv CSÖPI
csöpi
 


Szasztok!
Találtam egy jó webhelyet, szintén kajareceptekkel: www.mindmegette.hu
Üdv.Móni
Moncsi
 


Bocsánat, igy egyszerübb: [url=http://www.mindmegette.hu" TARGET="_top]http://www.mindmegette.hu[/url]
Moncsi
 


Sziasztok!
Nálunk senki nem csípi a halat , ezért én csirkét vagy pulykát szoktam készíteni Karácsonykor.
Most valami mézes , édeskés , de mégis kicsit fûszeres csirkét szeretnék zöldséggel. A Lancelot étteremben ettünk ilyesmit , nagyon fincsi volt!!!
Ha valaki tudna segíteni , hogyan kéne csinálni , azt nagyon kérem segítsen!
Köszönöm!!! (Ha lehet e-mailbe kérem)

Kanga

kanga-zsebibaba@freemail.hu
Kanga-Zsebibaba
 


Sziasztok!
Gabonakása recepteket keresek (pl. köles, hajdina, stb.), vagy olyan honlapot, ahol lehet ilyeneket találni. Tudna valamelyikötök segíteni?
Köszi
Móni
Móni
 


hajdinás receptek
[url=http://www.deliextra.hu/archivum/iny10419.shtml" TARGET="_top]http://www.deliextra.hu/archivum/iny10419.shtml[/url]
köles
[url=http://www.deliextra.hu/archivum/iny10215.shtml" TARGET="_top]http://www.deliextra.hu/archivum/iny10215.shtml[/url]
hajdina
[url=http://www.holgyvilag.hu/main2.php?cikk=580&pos=1_6_5" TARGET="_top]http://www.holgyvilag.hu/main2.php?cikk=580&pos=1_6_5[/url]
gabonák
[url=http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/veghirl/18/elgabi.html" TARGET="_top]http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/veghirl/18/elgabi.html[/url]
köles
[url=http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/veghirl/23/sutfozgab.html" TARGET="_top]http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/veghirl/23/sutfozgab.html[/url]
köles
[url=http://www.eszemiszom.hu/hammkonyha/2001/maj/Kedves4.htm" TARGET="_top]http://www.eszemiszom.hu/hammkonyha/2001/maj/Kedves4.htm[/url]
hajdina
[url=http://www.europress.hu/bio/bio.htm" TARGET="_top]http://www.europress.hu/bio/bio.htm[/url]#a
[url=http://www.orifound.ngo.hu/hagyomany.htm" TARGET="_top]http://www.orifound.ngo.hu/hagyomany.htm[/url]
[url=http://www.babapont.hu/bamenu/recept/gabona.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/bamenu/recept/gabona.html[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga Kata, éppen azon gondolkoztam, vajon hová tûntél!? Vagy csak lemaradtam valamirõl és mégis itt voltál? És mi ez a névváltoztatás???

Bocs, hogy nem a témában írtam.
Iboly
Iboly (iboly)
 


Köszi Bigacsiga!!!!!
Móni
Móni
 


Iboly!

Nem tüntem el csak kevesebbet vagyok.

Eddig nem oltam regisztrálva most regisztráltam csak bénán cssináltam és így írta ki a gép. Ennyi a néváltoztatás. Nekem se tetszett így, de lehet, hogy most sikerül(t) javítani. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Móni!

Szívesen!
Én is tanultam belõle egy csomó hasznosat.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Még csak most kezdtem társalogni, megmondaná nekem valaki, hogy milyen régi kérdésékre van értelme válaszolni?
Ha a babapiskótás recept még érdekel valakit, jelezze.

A kenyérsütéssel kapcsolatban kérdezném, milyen paraméterekre érdemes figyelni a gép vásárlásakor. (Milyen funkciók hasznosak és mi az amitõl csak az ára növekszik?
Szofi
 


Szia Szofi!

Kenyérsütögéppel kapcsolatban csak egyet jegyeznék meg.
Anyósomék néhány éve vettek egy jó minõségû, német (tehát mégcsak nemis gagyi) kenyérsütõgépet méregdrágán. Sütött is vele minden nap kenyeret, néhány hónapo keresztül. Azután hol ez romlott el benne, hol az. Végülis azt hiszem a csapágya is felmondta a szolgálatot, azóta sem kapnak hozzá, így használhatatlan.
Mindenesetre már a sokadik javítás alkalmával mondták nekik a szervízben, hogy ezeket a gépeket nem mindennapos használatra találták ki, csak egy-két alkalomra havonta. Jókor mondták, nemigaz? Egyébként az övék nem egyedi eset, a férjem kollégájáék is hasonlóképpen jártak.
Ezt csak azért, hogy nagyon körültekintõnek kell lenni egy ilyen nagyszabású beruházáskor!

Szia, kellemes ünnepeket (meg ha megveszitek, akkor kellemes kenyér-sütögetést kívánok): Norcsi. KépKépKép
norcsi (norcsi)
 


Köszi Norcsi! Jó tudni hogy van valaki ilyenkor is a neten. Már olyan egyedül éreztem magam. Még csak most volt bátorságom hozzászólni (no meg idõm), bár lehet hogy elegetek van belõlem, mert sok témába belekotnyeleskedtem (nagyon élvezem)
Sok-sok boldogságot kívánok nektek!Kép (lehet hogya mosolygós figura még nem sikerül, de képzeld oda!
Szofi
 


Szia Szofi!

Off topic leszek, de mivel itt írtál, itt válaszolok.
Nektek is nagyon sok boldogságot a már meglevö három, és a még útban levõ kis negyedik babához!
Szia: Norcsi Kép
norcsi (norcsi)
 


Sziasztok Lányok!

Szeretném megcáfolni a kenyérsütõs hozzászólást!

Nekem már 10 éve van kenyérsütõ gépem és még egyszer sem romlott el!!!
Hetente kétszer háromszor használom.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kedves Bigacsiga Kata!

Örülök, hogy ilyen szerencsés vagy a géppel, de sajnos én megint egy ellenpéldával tudok szolgálni. Én is rendszeresen kezdtem használni a gépemet, kitanultam a kenyérsütés csínját-bínját. Aztán elkezdett elromlani, most már nem is szívesen használom, mert mindig azt "várom" hogy mikor mi baja lesz már megint. KépKép
Szerintem mindenképpen érdemes utánajárni, hogy milyen tuljadonságokkal bír egy típus és mennyire bírja a strapát, mielõtt valaki megvenne egyet. Egyébként a tied milyen gyártmány?

Szia, és kellemes ünnepeket!

Kató
Kató
 


Kedves bigacsiga! Neked milyen típus van és mire figyeljek a vásárlásnál? Van ahol azt mondják, hogy speciális liszt kell hozzá(?!) Ez valami hülyeség lehet-szerintem.
Azért erõsködöm ennyire mert van egy kis tanyánk, ahová a gyerekeimmel szeretnék nyáron elvonulni, viszont a legközelebbi bolt csak 10 km-re van (ami jó), szeretnék nekik friss péksütit adni néhanapján, nem csak mélyhûtöttet... Ha van idõd kérlek válaszolj!
Szofi
 


Sziasztok Lányok!

Kató!

Funai tipusu van az aminek olyan nagy gömbölyû üveg (ufo) teteje van. Szerintem már nem nagyon lehet kapni. Az enyém is már 10 éves. Ez még gömbölyü kenyeret (henger alaku) tud sütni. Amik most vannak többnyire hasáb alakuakat sütnek.

Szofi!
Ha telejeskiörlésü liszt speciálisnak nevezhetõ??? akkor az, de lehet, hogy aki speciális lisztre gondolt az arra gondolt amit pl. németországban lehet kapni. Az olyan liszt amibe benne van minden, az élesztõ is, csak vizet kell hozzá adni. Nekem tavaly (most már elött) hozottt kintrõl a férjem, de nem sikerült vele szép kenyeret sütni.

Hogy mire vigyázz??? Fogalmam sincs, de nem feltétlenül kell a kenyérsütéshez kenyérsütõgép. Egy erõsebb motorú robotgép ami nem csak habot ver dagasztani is lehet vele az is megfelel a célnak. A barátnöm kézzel csinálja, mert szereti gyúrmázni a kenyeret. Zsömlét se tud sütni a gép.
Receptet meg tudok mondani neked, hogy hogy csináld.

sziasztok

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Egy recept (3 kenyér) itt van ez alatta hozzászólás alatt
amit fõzzekben:
bigacsiga 2001 Augusztus 01 szerda - 21h 53: Edit

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Hahó!

Még nem írtam ide, de most van egy nagyon finom szénhidrátszergény és gyorsan elkészíthetõ receptem. Persze ha valaki szereti a juhturót és a babot annak jön be.
Kell hozzá 10 dkg juhtúró, 1/2 campingsajtkrém, 2dl tejföl 2 db csirkemell és egy vegyeszöldségkonzerv /Bonduelle/. Elkészítés egyszerû: tûzálló tállban összekevered a sajtot, juhtúrót, csirkemell falatkákat és 2 dl tejfölt. Ráöntöd a zöldségeket és arra 1dl tejfölt. Kb. fél óráig összesütöd közepes sütõben.

Jó étvágyat!
bubu
 
 


Bigacsiga köszi. Valóban arra a német lisztre gondolhattak, mert az egy német gép volt, és akkor már ha az emberbõl folyamatosan ki lehet húzni pénzeket, akkor miért ne. A gép azért kell elsõsorban, mert sütési lehetõségem sincs a tanyán.. A recepteket már korábban kigyûjtöttem, de azért nagyon köszi a fáradságot
Szofi
 


Szofi!

Akkor viszont amit írtam receptet annak a fele mennyisége süthetõ kenyérsütõgépben.
Ezt a receptet éna babanettalálkozóra sütöttem, de formába és gáztüzhelybe.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Lányok, nem tudja véletlenül valaki, hogy mi az a "száraz rántás" egy vakációzó anyukáról olvastam valahol és õ írta, hogy a fõzelékekhez külön dobozba vitt elõre elkészített száraz rántást, így sokkal egyszerûbb volt a fõzés.
Szofi
 


Zsír vagy olaj nélkül, csak a lisztet pirítod.
Névtelen
 


És a pirosparika (ami ugye zsíradékban oldódik) az ízesítõ anyagokról nem is beszélve (pl. fokhagyma)?
Meddig tárolható egyáltalán a száraz rántás?
Szofi
 


Szerintem az sincs benne, mert éppen az a lényege, hogy pici babának még ne adjunk nagyon fûszerezett ételeket. Mondjuk én még fokhagymával nem is próbáltam. Kép
Na, utánaolvastam egy szakácskönyvben:

"Készíthetünk rántást zsír nélkül is, szárazon. Ilyenkor a lisztet zsír nélkül pirítjuk, kihûtjük és azután engedjük fel hideg vízzel. Az ételekhez megszûrve öntjük és a zsírt külön adjuk az ételbe. Száraz rántást készíthetünk a zsírmentes, diétás fõzésnél."

Tárolási határidõrõl nincs szó a könyvben. Kép

Hami
Hami
 


Köszi Hami! (nem csak pici babám van)
Szofi
 


Szia SzofiKép
Engem érdekelne a babapiskótás receptedKép Leírnád?

Köszi: Doris
doris
 
 


Szofi!
Én kérdeztem annó a babapiskótás receptet. Azóta sem találtam. Szóval örülnék neki!

Szia! Prü
prü (prü)
 


Prü! Szóval elég egyszerû én ilyen tortát készítettem a kislányom elsõ szülinapjára.

Egy õzgerincformához:
1 csomag babapiskóta
1/2 liter tejföl
1 cs vaníliás cukor
kevés porcukor (elhagyható, ízlésetektõl függ)
2 db banán, vagy szezonban kb. 20 dkg eper (friss)


Az õzgerinc formát szépen kibéleled a babapiskótával (oldalt is), a szeletelt gyümölcsbõl raksz egy réteget, majd a cukorral elkevert tejföl felét ráöntöd, megint egy sor babapiskóta, gyümölcs és a tejföl másik része, babapiskótával zárod a tetejét. Fontos elõzõ nap kell elkészíteni és hûtõbe rakni! Legalább egy éjszakát kell állnia, ugyanis a tefölben lévõ nedvességet a babapiskóta felszívja így az egész süti hatása olyan , mintha valami nagyon könnyû tejszínes töltelék lenne benne.
Tálaláskor kiborítod és díszíted (a babapiskóta a nedvességtõl teljesen felveszi az õzgerinc formáját.)

Én minimum 2 adagot készítek mindig, mert nagyon finom és hamar elfogy. Természetesen más formába is meglehet csinálni (pl. jénai tál, a mennyiségeket ki kell hozzá tapasztalni)
Fontos még! A tapasztalatok azt mutatják, hogy csak a friss banán és eper alkalmas gyümi a töltelékbe (lehet vegyesen is), befõttet semmi képen ne használj , mert elázik a süti!

Remélem elég kimerítõ voltam, írd majd meg hogyan sikerült!
Szofi
 


SzofiKép
Bár nem nekem válaszoltál, de köszi, hogy megírtadKép Már azt hittem egyáltalán nem kukkantasz be ide.

Puszi: Doris
doris
 
 


Sziasztok!

Most csak pár percem van, ezért nincs idõm kutatni, de Ti talán tudtok segíteni. Keresnék kifejezetten zöldséges recepteket, ami nem csak hagyományos fõzelék. Lehet vegetáriánus is, meg hússal készült is. Hol találhatnék ilyet? Vagy tud valaki ilyen témájú szakácskönyvet ajánlani? Másik: a fiam sajnos allergiás a tojásra. Ezért keresnék tojásmentes recepteket is (pl. nekem igen hiányzik a rakott krumpli, de nem tudom elképzelni tojás nélkül, vagy mégis lehet?) Különösen tojásmentes, de legalábbis "tojásszegény" sütemény-torta receptek érdekelnének.
Köszi: Bori
Bori
 


Bori!

Tojás nélkül lehet csinálni pl. pizzát és azt megrakni különbözõ zöldségekkel.

Tojás nélkül (sõt tej nélkül is csak szódavizzel) lehet készíteni palacsintát is. Ebbõl a tésztából sûrûbre hagyva császár morzsa is lehet.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


AVOKÁDÓ

Az avokádó, más néven alligátorkörte hazánkban is egyre elterjedtebb, bár sokan még nem tudják mennyire hasznos és hogyan is kell felhasználni. ß
Ez a tápanyagokban nagyon-nagyon gazdag gyümölcs elsõre veszélyesnek látszik, hiszen rendkívül magas zsíros olajtartalma merényletnek tûnhet a koleszterinszint ellen. Ám a látszat csal, egyáltalán ninncs benne koleszterin, sõt, olajsav-tartalma csökkentheti is a koleszterinszintet és lassíthatja az érelmeszesedés folyamatát, rendszeres fogyasztása pedig a rák kialakulását is meggátolhatja. Az avokádó fogyasztása, illetve az olaját tartalmazó kozmetikumok külsõ alkalmazása nagyon jót tesz a száraz bõrnek, illetve a bõr öregedését is késlelteti.

Az avokádó gazdag káliumban, valamint A- és B-vitaminban, rezet és magnéziumot is tartalmaz, kiemelkedõen magas folsavtartalma miatt pedig terhesség alatt különösen ajánlott a fogyasztása. Egy közepes méretû gyümölcsben nagyjából 300 kalória, 30 gramm zsiradék, 12 gramm szénhidrát és 5 gramm fehérje van. ß

Közepesen puha, zöld körtéket érdemes venni, aminek a héján nincsenek barna foltok. Az éretlenebbek pár nap után szobahõmérsékleten megfelelõ állagúra puhulnak. Nagy, kerek magja nem ehetõ és nem érdemes elültetni sem. ß

Legegyszerûbb felhasználási módja, ha vajat és margarint helyettesít vele.ß
Ha nyersen használja fel, érdemes minél gyorsabban citromlével meglocsolni, különben ugyanúgy megbarnul, mint az alma, néhányan egy csipet sóval is fûszerezik még. Az avokádót sajnos nem lehet órákkal fogyasztás elõtt elkészíteni, mert nemcsak megcsúnyul, de az íze is élvezhetetlen lesz.ß

A következõ két alaprecept gyorsan elkészíthetõ, és sokoldalúan felhasználható:ß
ß
Avokádó pástétomß
ß
Vágjon apróra egy fej hagymát, párolja meg 1 kanál margarinon. Ebbe reszeljen bele 2 keménytojást, és adjon hozzá egy meghámozott, villával megtört avokádót. Fûszerezze ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval, a citromlevet se felejtse el. Paradicsom és olívabogyó illik hozzá, pirítóssal a legjobb.ß
ß
Avokádó szószß
ß
Egy nagyon érett, megtisztított avokádót pépesítsen villával, majd keverje össze 2 pohár joghurttal, egy nagy fej apróra vágott hagymával, egy evõkanál olívaolajjal és citromlével. Ízlés szerint sózza és borsozza. Tálalja halak és a tenger gyümölcsei mellé.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


rengeteg szakácskönyv
[url=http://www.megaport.hu/Gasztronomia/gasztronomia_Receptek.html" TARGET="_top]http://www.megaport.hu/Gasztronomia/gasztronomia_Receptek.html[/url]

étlapszótár
[url=http://www.konyhamester.hu/extrak/etlapszotar.htm" TARGET="_top]http://www.konyhamester.hu/extrak/etlapszotar.htm[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Van valamelyikteknek egy tuti szalagosfánk (farsangi fánk) receptje? Olyan amelyik szép szalagos, könnyû, és nem pedig olyan mint a bodag.
Most nem volt idõm, hogy a régi archívumban megnézzem hogy volt-e már korábban ilyen recept, de nekem mindenesetre nagyon nagy szükségem lenne rá.
Ha tud valaki ilyet, akkor kérem hogy írja ide!

Köszi, sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Szofi!
Ma kipróbáltam a babapiskótás sütidet, irtó nagy sikere volt. Már ki is választottunk egy nagyobb formát, holnap azzal próbálkozunk!
Köszi!
Emese
Emese
 


Bori,
írj egy mailt, összeszedek pár dolgot. Mi vegetáriánusok vagyunk, eszünk tojást, de van sok anélküli receptem is.

Ajánlóm elsõre a Tündérkonyha szakácskönyvet (bioboltban, Alexandrában...)

"Magányos" Szilvi
theo@mail.datanet.hu
maganyos
 


Szia Norcsi! Most hirtelen nem tudom leírni a fánk receptjét, de utána nézek, viszont van egy jó tippem minden farsangifánk sütõnek.
Ha már meg van az alaptészta akkor biztosan nagy sikere lesz az úgynevezett Bécsi fánknak (amit az üzletekben is lehet kapni- belül van töltve), a nagymamám sütötte ezt mindig ilyen tájt.
Ehhez egy nagyobb (6-7 cm átmérõjû)és egy valamivel kisebb (5-6 cm átmérõjû) pogácsaszaggatóra van szükség.
A szépen megkelt fánktésztát vékonyra kinyújtod és a nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrod. A kiszúrt formák felére egy teáskanálnyi lekvárt (vagy kakakaót, stb.) teszel, majd az üresen maradtakkal beborítod a töltelékeseket. Most jön a trükk! A kisebb pogiszaggatóval újból kiszúrod a fánkokat (ezzel totál összedolgozod a két félrészt) és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöd. Szép szalagos lesz és nem kell külön tállalni hozzá lekvárt. A gyerekek nagyon komálják.
Üdv: Szofi Kép
Ha kell még a recept írj, mert elõhalászom a pontos mennyiségeket.
Szofi
 


Szia Szofi!

Köszi a jó ötletet, már nagyon sokszor gondolkoztam azon hogy hogy is lehetne ilyen fánkokat sütni, hát most végre megvan a rejtély kulcsa!KépKépKép
Igen,igen,igen. Kérném a receptet is, köszi elõre is!

Szia, Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: