Új privát üzeneted érkezett!

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy karácsonyi ötletet.
Olyanoknak ajánlanám, akik valami kisebb figyelmességet, kedvességet
szeretnének adni számukra fontos embereknek vagy pl. távolabbi
ismerosöknek, tanároknak, üzletfeleknek stb.Én az óvónoknek, gyerekorvosnak
gondoltam jó ötletnek a magam részérol)
Mini CD-n (amit normális cd lejátszóba le lehet játszani, ez egy 20
perces, 200 MB-os CD) található több, kifejezetten karácsonyi szám(többfajta
stílusú CD-bol lehet választani: hagyományos karácsonyi zene, discó-fiatalos stílusú és reaggie-s).
A CD felületére, ami karácsonyi motívumos, lehet egyedi szöveget készíttetni (pl. XY-nak boldog karácsonyt kíván UZ) mindössze 850 ft-ért, amihez most ajándék képeslap jár.
Ezt a mini cd-t a képeslapba speciálisan be lehet ragasztani, - ami
az ajánlat része - nagyon jól mutat, és kedves
ajándék, egy apró figyelmesség. A képeslapot akár úgy is megválaszthatod,
hogy abból legyen részlet magán, a mini CD külsején.
Rendelési minimum nincs, tehát 1 db-tól bármennyit elkészítünk.
Szerintem egy nagyon maradandó, kedves ajándék.
Akit érdekel, azt szívesen tájékoztatom részletesen, képeket tudok küldeni a cd-k, képeslapok kinézetéről.

krammer.anett@vipmail.hu, 0620-320-3082
 
 


Ügyes kezű anyukáknak, kismamáknak ajánlom, az imént találtam, bár nem tudom, így mennyiből jön ki. Én pl. Keresztlányomnak és Anyukájának ezt csinálom karácsonyra.

szopipárna sk:
http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&page=7&orderby=0&func=blog&szakerto_id=3 00002
Vendég
 


Sziasztok!

Ezt az Origo Babázó rovatában találtam:

Karácsonykor mindenki ajándékokkal kedveskedik szeretteinek. Miért ne "tenné" ezt a babánk is? Természetesen ő a legszebb ajándékunk, kedvesünket, szüleinket, a hozzánk igazán közelállókat azonban meglephetjük a babától származó apró, mókás ajándékokkal.

Kézlenyomat

Készítsünk sógyurmát 13 evőkanál só, 10 evőkanál liszt, 2 evőkanál étolaj és kevés víz alapos összegyúrásával. Formáljunk egy körülbelül 10 cm átmérőjű, 2 cm vastag körlapot (ügyesebbek szív vagy csillag alakot), és tegyük az asztalra. Vegyük fel "repülőtartásba" (mellkasunk előtt, alkarunkon hasra fektetve) a babát, és egyik, nyitott vagy csukott kezét gyengéden nyomjuk bele a sógyurmába. Mossuk meg alaposan a kezecskéjét!

A lenyomatot tartalmazó körlap tetejébe fúrjunk lyukat, a kézlenyomat környékét pedig kedvünk szerint díszíthetjük: belevéshetjük a baba nevét, ragaszthatunk rá sógyurmából apró virágokat, csillagokat stb. Munkánkat a legalacsonyabb fokozaton süssük a sütőben kb. 45 percig. Hagyjuk kihűlni, majd kedvünk szerint, sűrű temperával fessük, végül hajlakkal fújjuk át.

Az így készült lenyomatot évekig meg lehet őrizni és időnként rácsodálkozni, milyen pici volt a kamaszunk valamikor...

Talplenyomat

Ezt is elkészíthetjük sógyurmából, de papíron is nagyon kedvesen mutat. Érdemes művészellátóból vagy kreatív boltból egy ív különlegesen szép, kézzel merített vagy rizspapírt beszerezni. Ha nem akarunk saját készletünkből egyet feláldozni, vásároljunk egy olcsóbb, érdekes színű rúzst.

Otthon a papírunkat tűzzük fel egy kemény alátétre. A rúzsból vágjunk le késsel fél centit, ezt törjük össze villával, majd mint egy krémet, kenjük az ujjunkra, onnan pedig a baba egyik talpacskájára. Az apró ráncokba nem kell beledolgozni a rúzst, és csak vékonyan kenjük fel!

Pár másodpercig nyomjuk a talpat a papírra, majd alaposan mossuk le és babaolajjal is tisztítsuk le a lábát, majd a saját ujjunkat is. A lenyomatot díszítsük kedvünk szerint, vágjuk formára, adjunk neki egy kemény hátteret (lehet kontrasztos színből is), majd tegyük bele egy szép képkeretbe.

Hangfelvétel

Negyvenöt perces kazettára diktafonnal vegyük fel gőgicsélését, a nagyobb babácskák gagyogását, első szavait, mondatait. Fontos, hogy a felvétel spontán legyen, a baba ne is tudjon róla, hogy éppen rögzítjük a hangját.

Mókás képek

Fényképet készíteni mindenki tud. Ám, ha valami különlegeset szeretnénk, készítsünk montázst, kollázst! A gyermekünket ábrázoló fotó(k)ról vágjuk ki a fejet. Ragasszuk fel egy műszaki rajzlapra, és rajzoljunk neki saját kezűleg testet és környezetet. Komponáljunk meg egy egész mókás kis képet!

Szerepelhet rajta a saját kivágott képünk is, és megörökíthetünk így a kis család egy-egy vidám élményét. Sőt, azt előre is megrajzolhatjuk, és arra ragaszthatjuk fel a fejeket. Mókás például, ha a balatoni nyaralást örökítjük meg: rajzoljunk, vizet, vitorlást, strandot, mindent ábrázoljunk, amiben részünk volt, majd ragasszuk fel a fotó-kivágásokat. Két-hároméves babák már besegíthetnek a rajzolásba, színezésbe.

Mézeskalács

Egy-másfél év körüli babák már élvezik a mézeskalács-készítést, persze az ő szintjükön, a nagyikák, rokonok pedig könnyekig meg tudnak hatódni az általuk készített finomságoktól... Állítsuk össze a mézeskalács-tésztát, majd vágjunk le egy centis szeletet a baba számára.

Formáljunk belőle kis köröket, rudakat, és kérjük meg, hogy díszítse őket dióval, francia drazséval, mazsolával, aszalt barackkal, vagy csak egyszerűen nyomkodja bele az ujjacskáit. Persze készüljünk fel arra, hogy a díszítés előbb-utóbb vidám csemegézéssé és játékká fog alakulni.

Az elkészült "műveket", amelyek minél amorfabbak, annál babásabbak, s annál kedvesebbek a szívnek, süssük ki a többi mézeskaláccsal együtt. Akaszthatunk belőle a karácsonyfára is, és díszíthetjük a karácsonyi asztalt baba-mézeskaláccsal.

Kép
 
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: