Új privát üzeneted érkezett!

Meddig lehet egy nönek hosszu haja???
Névtelen
 


Amíg nő... Kép
Üdv.
Malacka
 
 


Nem lehet, hogy ismét csak szórakozik valaki a babaneten?
"Szööörös vagyok" című topic, most pedig ez!

Vagy amig nem vágatja le Kép
Névtelen
 

 
 

Vagy ameddig ki nem hullik!
Zsuzsi
 


Esetleg, míg ki nem tépik.
 
 


Szerintem arra gondolt névtelen,hogy a kora meddig engedi meg egy nőnek a hosszú hajat.De ha nem erre,akkor bocsiKép

Mariann
 
 


Mariann, miért ne lehetne egy idős nőnek hosszú haja, ha az szép? Én ismerek olyan idős hölgyet, aki gyönyörű kontyban hordja a haját. Akkora a kontya, hogy még elképzelni is nehéz, milyen hosszú lehet a haja! Kép
Solya
 
 


Solya,lehet.Ez nekem is nagyon tetszik.Mindig el is gondolkodom az ilyen csodálatos kontyok láttán,vajon hogyan tudja ezt magának elkészíteni.Nekem is hosszú,egyenes hajam van,ami most még jó.De később már szerintem egy ilyen haj nem illik egy idősebb nőhöz.A kontyot pedig sajna nem tudnám elkészíteni.De ez még azért arrébb vanKépEgy kicsit.
Mariann
 
 


Kedves Lányok!

A hatalmas konty titka többnyire az, hogy egy kontymerevítő "keretre" tekerik fel a hajat, így kevesebb és rövidebb hajból is káprázatos kontykreációt lehet alkotni. Anyáink is ezt alkalmazták a 60-as években (legalábbis az enyém igen).

Üdv: Krisztina
 


Kriszta!
Hol lehet ilyet beszerezni?Esetleg fodrászkellékesnél?

Mariann
 
 


Kriszta!

Az egyszerűen elkészíthető konty engem is érdekelne. Korban még messze állok tőle, de akár újíthatnék isKép Most a hátközépig érő egyenes hajam csak egy egyszerű gumi fogja össze a nyaktőnél. Nem valami változatos, de levágatni sajnálnám, egyébként meg kibontva zavar...
Hátha van valami jó ötlete anyukádnak, hiszen tapasztalt kontyhordóKép

sasha

Kép
 
 


Kedves Mariann!

Sajnos nem tudom, hol lehet ilyet beszerezni, de majd megkérdezem anyut, hogy ők akkoriban hogyan csinálták. Nekem régen olyan kontytartóm volt, ami vékony fémdrótra felfűzött apró gyöngyökből állt, félgömb alakú "háló" volt, és alá kellett csak tuszkolni a hajat, aztán hullámcsatokkal rögzíteni a tövénél. Ez szerintem elkészíthető otthon is. De persze ez nem az a típus, amit a haj alá kell tenni, hanem ahogy írtam, ez alá kellett a hajat gyűrni.
 


Kedves Sasha!

Én régen pony flips-et használtam a változatos frizurák érdekében. Ezt baromi drágán árulták akkoriban, pedig elég egyszerű szerkezet, gyakorlatilag egy műanyag "sín", aminek a két vége egymásba illeszkedik, így amolyan hurkot képez. Ezzel aztán tetszés szerint lehetett tekerni, egymáson áthúzni az egyes hajtincseket. De én legegyszerűbbnek a nagy "csipeszt" érzem, csak megcsavarja az ember a haját, aztán a végénél belecsípteti a csipeszt. Hmm, nem tudom, mennyire voltam érthető, de elég nehéz ezeket a dolgokat szemléletesen leírni.

Üdv: Krisztina
 


Az én apai nagyanyámnak egész életében hosszú volt a haja. Mindig befonfa hordta, kontyba tekerve. Egyszerláttam, a kontyot kiengedve: Derékig ért a copfja.
Ő régimódi asszony volt, Bukovinában nőtt fel és alapított családot, csak aztán telepítették őket Mo.-ra.
Tehát nem "modern" dolog ha egy idősebb nő hosszú hajat hord, hanem éppen hogy hagyományos.
A mai divat meg mindent megenged.
Szerintem mindenkinek lehet hosszú haja (férfiaknak is), ha úgy érzik jól magukat.
Márti
T-Márti
 


Sziasztok!
Sok helyen olvasni, hogy 30 utan mar nem szép a kiengedett hosszu haj, 40 utan meg vulgaris. Szerintem ez attol függ, ki hogy néz ki, no, meg, hogy hogyan érzi magat a börében!!! Ha szuperül van, 40 évesen is lehet lobonca, és még csinos is lehet. Ahogy Marta irja: ahogy az ember jol érzi magat.Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Nekem tetszett Koncz Zsuzsa hosszú haja, pedig még 40 felett is hosszan hordta, ha jól tudom. Később is csak azért vágatta le, mert már nem volt egészséges olyan hosszan a haj.
És ott van Karda Bea is... Az ő haja kimondottan sűrű még mindig. Az, hogy kinek tatszik, kinek nem, magánügy...
Cher-nek is hosszú a haja, pedig ő már rég rúl van a 40-en!
És még lehetne sorolni. Egy közös bennük: szép a hajuk, mert ápolt. ÁPOLT és ez a lényeg!
Márti
T-Márti
 


Sziasztok!
Régebben azon a véleményen voltam, hogy nagyjából 30 éves korig "illik" egy nőnek hosszú hajat viselni. Aztán megismertem egy kb. 50 éves, hosszú hajú hölgyet, és előtte nem találkoztam még senkivel, aki a szó legnemesebb értelmében annyira nő lenne, mint ő.
Mondanom sem kell, mára egészen más a véleményem...
Mártinak pedig tökéletesen igaza van, a legfontosabb, hogy ápolt legyen. Akár rövid, akár hosszú.
V.
Névtelen
 


Krisztina!

Köszönöm szépen a leírástKép Majd elolvasom még pároszor amit írtál, mert elsőre nem igazán tudtam elképzelni, hogyan is kell csinálniKép

T-Márti!
Koncz Zsuzsának kimondottan időtálló arca van-volt. Nem nézett ki soha annyinak. Mostanában meg nem láttamKép Karda Bea? Most így nem ugrik be, de Chert hagyjukKép Rég túl van a 40-en, meg néhány plasztikai műtéten is amitől valóban nem látszik annyinakKép
Egyébként meg van a házunkba pár 40-en túli nő akiknek hosszú hajuk van és hát nem igazán illik hozzájuk. Azért az ápoltságon kívül szintén fontos egy hosszú hajnál, hogy mennyire illik egy ember karakteréhez.

sasha

Kép
 
 


Sasha!
Ugyanez vonatkozik a 30-40-en aluliakra is! Van, akinek fiatalon sem áll jól!
Nekem 18 éves koromig rövid hajam volt, érettségi után kezdtem növeszteni. Aztán sokáig középhosszú dauerolt hajam volt. Nem volt vele gond, olyan fiatalos szénakazal volt...Kép
De 30 után ez már komolytalannak tűnt számomra, ezért a dauert elhagytam (hajegészségügyi okokból is). Maradt a középhosszú egyenes haj. De ezt meg nehéz volt kezelni, állandóan rendezetten tartani lófarok nélkül. Így lett egy fokkal rövidebb, a most divatos 3 rétegben nyírt, félhosszú.
És már festetem, mert a fénye a múlté.

Szóval szerintem ami döntő: mi áll jól? mi a praktikus? mi tetszik?
Márti
T-Márti
 


Sziasztok!
Tudtok nekem tanácsot adni? Egyik napról a másikra hirtelen azt vettem észre, hogy korpásodik a hajam. Elől szinte összefüggően fehér lett a fejbőröm. Kép Korábban soha nem volt ilyen problémám. Elég sok változás, és megszervezendő dolog volt most az életünkben. Lehet, hogy attól? Van esélyem arra, hogy ez csak átmeneti állapot? Mit tegyek szerintetek?

Gabi
Gabi
 


Gabi!
Nekem elég problémás a hajam, fejbőröm. Zsírosodik, korpásodik, és időnként potyog.
Jártam már hajgyógyásznál is egy igen kritikus időszakomban. Akkor elég jól helyrerántották a sörényemet.
A haj és a fejbőr állapota nagyban függ az általános egészségi állapottól. Egy gyulladás vagy helytelen táplálkozás - és akár a stressz - meglátszik rajta.
A korpásodás többféle eredetű is lehet. Okozhatja gomba is.
Próbálj jó korpásodás elleni samponokat használni, egészségesen táplálkozni, és ha még mindig nem múlik, menj el orvoshoz!
A Vichy-nek szuperek a hajra való szerei, de marha drágák. Érdemes előbb valami olcsóbbal, vagy orvos által felírt gyógyszertárival próbálkozni.

Márti
T-Márti
 


Gabi!
Nekem korábban nagyon jól bevált a Nizoral.Állítólag orvos is felírhatja,úgy sokkal olcsóbb.
Mariann
 
 


Márti!
Írtad, hogy próbáljak korpásodás ellenei samponnal próbálkozni. De ennél nem áll, amit pl. a zsíros hajúaknak mondnak, hogy ha zsíros hajra való sampont kezdenek használni, akkor még jobban zsírosodni kezd? Ettől kicsit tartok.

Ami még érdekes, hogy csak elöl egy 10 centis csíkban (keresztbe) olyan. De, mintha pikkelyes lenne. Kép Azt vettem észre költözés után 3 nappal, hogy este nagyon viszketett a fejem. Aztán rá 2 napra meg, hogy mi is a lehetséges oka. Teléjesen ledöbbentem.

Mariann!
Körzeti is felírhatja?

Gabi
Gabi
 


Gabi!
Ez sajnos a korpa mellett kezdődő pikkelysömör is lehet. Szerintem jobb, ha megpróbálsz bőrgyógyászhoz eljutni.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Gabi!
Nem akarok diagnosztizálni, csak a józan paraszti ész mondatja velem, hogy a tüneteid inkább gombás eredetű korpára utalnak. Ha belső eredetű lenne, valszeg az egész fejbőr problémás lenne. De itt mondjuk belekotyoghatna egy orvos... (hahó dokik! itt vagytok???)

Hát igen a zsíros haj nagyon problémás. Sok helyen próbáltam utánanézni, de leginkább oda lyukadtam ki, hogy mosni kell. Gyakran. Vagyis a zsírosodás okát nem lehet megszüntetni samponokkal. Ha megnézed a zsíros hajra való samponokat, azokat általában mindennapi használatra ajánlják, vagyis szerintem nincs bennük semmi csodaszer, csak annyira kíméletesek, hogy naponta használhatod őket. Mivelhogy kénytelen vagy naponta használni. (Nekem most megint vacak a hajam, kétnaponta muszáj mosnom.)

Ugyanez nem áll a korpára. Ha a sampon használ, akkor azt látni fogod, nem fog még jobban korpásodni. Ha samponnal nem megoldható problémában szenvedsz, akkor legfeljebb minden marad a régiben, nem fog rosszabbodni. Tehát kísérletezz bátran különféle samponokkal. A hatásuk néhány mosás után tapasztalható, tehát hamar eldől, az éppen használ-e.
A Nizoral-ról én is jókat hallottam. Azt hiszem, pont ez való a gombás eredetűre. Jól tudom? De a gyógyszertárban megmondják.
Én a Head&Shoulders-t használom. A zsíros hajra valót. Elég jó. (De ha valamilyen balzsamot is használok utána, az nem tesz túl jót.)

Egyébként nekem is az első 10 centi a kritikus. vacak dolog, mert ott látszik a legjobban.Kép

Szóval kísérletezz, egyelőre csak ezt tudom mondani. Illetve fordulj olyan bőrgyógyászhoz, aki hajspecialista. Ő lehet, hogy azonnal a jó megoldást mondja, így időt nyersz.

Márti
T-Márti
 


Tudom, hogy erről már van topic, de eléggé kihalt. A hajhullásról kérdeznék, hogy mit tettetek ellene. Most 4 és fél hónapos a babám és még szoptatok, nem mindegy mit szedek be. Abban a topicban élesztőtablettát ajánlottak.
s.kata
 


Gabi!
Ezt a felíratás dolgot csak hallottam,illetve ajánlották nekem is.Konkrétan már nem tudom,ki írhatja fel,de úgy rémlik,hogy a háziorvos is.Szerintem ettől ne pánikolj,ezek a samponok valóban nagyon jók.Ha nem oldódna meg tőlük a gondod,akkor még mindig ráérsz továbbgondolni a teendőket.Érdekes,hogy nekem is az első 10 cm volt az érintett.De egyik napról a másikra alakult ki.(aztán így is tűnt el a sampon miatt)Nekem nem a samponreklámokban látható lisztszerű volt,hanem olyan,mintha nagy(kiskörömnyi)darabokban "hámlana" a fejem.Azt hittem elájulok.
Ráadásul akkor reggel jelentkezett,amikor indultunk egy külföldi útraKépRemek volt.

Mariann
 
 


Mariann!
Nekem ugyanolyan, mint amit te leírtál!!! Én is rosszul lettem, amikor először megláttam. KépKép
És Neked el is múlt? Ha igen, akkor mennyi idő után? Tehát reménykedhetek, hogy ez átmeneti? Azóta folymatosan a Nizoralt használod?

Borcsa, Márti!
Jól rámijesztettetek! De azért köszi, mert jobban fogom figyelni a változást.

Gabi
Gabi
 


Kép

Viccen kivül: remélem, megoldodik a gondotok...!!!Kép Nekem a terhesség alatt csomoookban hullott a hajam. Mar azon gondolkodtam, levagom tökrövidre...Nem tettem. Most,14 honap utan, egész normalisan néz ki.Kép
Vendég
 


Helló!

Márti!
Igen, igazad vanKép

Gabi!
Hát valamelyik héten én is sűrű korpával ébredtem. Ráadásul most festettem feketére a hajam és annyira meglátszott a feketén a fehér korpa, hogy még amikor jobb idő volt is, inkább sapkában rohangáltamKép Aztán vettem Head&Sholderst (remélem így írjákKép). Másnapra látható eredmény. Aztán rájöttem mégvalamire. Tettem hajhabot a fejemre.... Hát ettől korpásodott be. Egy kis flakon hajhabom van, de már vagy 4 éves, és lehet, lejárt a szav. ideje, v. elszokott tőle a bőröm. Ez is lehetséges.

Lányok!
Zsíros hajam volt sokáig. Egészen a szülésig. Akkor korpás lettKép Na jó, azért mert nem tudtam rögtön megmosni a szülés után, pedig annyira megizzadtam, hogy majd megőrültem míg végre meg tudtam mosniKép A kis drága állandó hasfájással küzdő újszülöttem mellett, meg örültem, ha alhattam, nemhogy még a hajmosással is bajlódjak. Kit érdekelt, hogy zsíros a hajam, úgyse mentem sehová. Ez most így gusztustalannak hathat, de most ott tartok, hogy hetente 1x elég hajat mosnom, mert nem zsírosodik azóta, és a korpának sincs nyoma, csak a véletlennek köszönhettem (fentebb írtam)
Csakhát az, hogy így magától megoldódjon a zsíros haj probléma nem kis idő, pár hónap, és ha nem a gyeremekágyi időszakban lett volna és nem lett volna ilyen nehéz akkoriban tuti, hogy még mindig én is 2 naponta mosnám a hajam.Kép
Elvileg a túl gyakori hajmosás is előidézhet zsírosodást, mert a fejbőr annál több faggyút termel, hogy védje a hajat. (ezt talán megerősíthetné valami szakember is, mert ez az én szem. véleményem és valamikori hallott dolog)Kép

na puszi
sasha

Kép
 
 


Gabi!
Bocsi, nem ijesztgetni akartalak, a gombás eredetű korpa sem borzasztóbb a másiknál, csak más samponra múlik el. Mostad már valamivel? Van változás?

Kata!
Én a te problémádhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de megpróbálom ideterelni egy barátnőmet, aki valahol itt kering más topikokban. Hasonló cipőben járt, mint most te. Talán ő segít majd.

Márti
T-Márti
 


Sasha!
Azelőtt 2 héttel voltam fodrásznál, és nagyon sok lakk került a fjemre, meg mindenféle szerek, mert alkalmi frizura volt. Előtte 3évig nem voltam fodrásznál. Lehet, hogy azoknak a szereknek a negatív hatása 2 hét után jelentkezett?

Gabi
Gabi
 


Márti!
Most látom az újabb kérdésed.
Idáig vártam, hátha lesz változás. Előtte egy alkalommal olyan samponnal (shaumma csalános)mostam hajat, amivel még előtte soha. Arra is gyanakszom.
Egyébként most már nem olyan szörnyű, mint amikor észrevettem. De időnként eléggé viszket Kép

Gabi
Gabi
 


Sziasztok! Évekkel ezelött volt hasonló problémám mint Gabinak. Rettenetesen viszketett nekem is a fejböröm és mivel állandóan vakartam, kisebesedett és még akkor is fájt,amikor jobban fújt a szél. Elmentem börgyógyászhoz aki pikkelysömört állapított meg, de nem tudta megmondani mitől jött elő. Azt mondta valószínűleg vmire allergiás vagyok, figyeljem meg mikor jön elő. Akkoriban állandóan tojást ettem, mert vhogy úgy jött mindig ki a lépés, hogy mindenben amit megettem volt tojás. Egy időre felhagytam a tojásfogyasztással és elmúlt.
Azóta odafigyelek arra, hogy ne egyek túl sok tojást és semmi bajom.
Lehet, hogy te is allergiás vagy vmire, mert mint írtad kipróbáltál mostanában új dolgokat.
 
 


Skata.
teljesen normális,ami most a hajaddal történik. Hormonális oka van, általában a szülés után 2-3 hónappal jön elő. nekem mindkét szülésem után így volt, az első után a szó szoros értelmében ujjnyai vastag tincsekben hullott, hát be voltam tojva, hogy marad-e egyáltalán hajam (világéletemben sűrű hajam volt, kétségbe voltam esve, hogy hogy fogok kinézni 3 szál hajjal??). A második szülésem után dettó, na akkor le is vágattam állig érőre.
Első szülés után bőrgyógyászt is megkérdeztem, amire az ő váasza is az volt, hogy hormonális oka van, semmi értelme bármit is felírni, mert _nem használ_. Egyszerűen elmúlik majd magától.
Szóval én (is) azt ajűánlom, hogy ne szedj semmit (leginkáébb a szoptatás miatt ne), és bár elég nehéz elhinni, de valóban abbamarad a hajhullás. Az élesztőtablettát nyugodtan szedheted, ártani nem árt, de valszeg nem túl sokat használ :o))).
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 


Gabi!
Nagyon gyorsan,néhány hajmosás után elmúlt.Azóta nem jött vissza,a Nizorált addig használtam,amíg a probléma fennállt.Azt figyeltem meg,hogy nagyon fontos alaposan leöblíteni a hajat mosás után,mert ha benne marad valami,akkor az is okozhat gondot.
Mondom:ne aggódj,már az első hajmosás után jobb lesz!Kép

Mariann
 
 


Sziasztok Lányok!

Tudom, hogy a hosszú haj dícséretéről van szó, de szeretném elmondani, hogy 2 hete levágattam a hátközépig érő hajam és csodásan érzem magam vele.
Amióta az eszemet tudom, sosem volt rövid. Mióta megszületett a fiam a hajam állandóan hullott, korpázott, egész nap összefogva lógott. Már elegem lett belőle. Már egy éve filózok ezen a lépésen és nem bántam meg. A hosszú haj úgy szép ha szépen frizurába, kontyba van fésülve, vagy kiengedve lengedez.
Nekem bejött a rövid haj, komolyan mondom megkönnyebbült a fejbőrőm.Nem is gondoltam volna. És a férjemnek is tetszett a változás Kép A fodrászcsaj is régóta mondja,hogy úgyis mindig össze van fogva, akkor úgysem érvényesül és ennyi erővel le is vághatnánk. Kitalált egy jó frizurát, magam is betudom szárítani, nagyon jó. Azért persze nektek nem kell levágatni csak elakartam mondani, hogy nekem ez lett a vége a hosszú hajnak- egyenlőre.
Lehet, hogy még visszanövesztem egyszer.

Ja, igen: samponban a Bánfi család: sampon és hajszesz nekem bevált és a Revalid nevű kapszula elég hamar megállította a hullást és a korpát.
Bellana
 
 


Sziasztok!
Az ápolt, egészséges haj a legszebb, legyen az rövid, vagy hosszú. Szerintem fiatalon kell minden lehetséges, az arckarakterhez legjobban igazodó fazont kipróbálni - ehez ugyan kell némi vagányság - mert ez önmagunk jobb megismerését is segíti, továbbá a szükebb és tágabb környezetünk számára sem válunk megszokottá. A félénkebbek az csak fokozatosan, a bátrabbak merészebben is változtathatnak a hajuk hosszán.
A hajhullást tapasztalatom szerint elsösorban belsö szervi és a pszihés problémák okozzák, tehát nem bizos hogy mindent a fejünkre kell kenni amit csak reklámoznak tv-ben. Lehet,hogy egy kis vitamin, vas, egyébb természetes ásványi anyag vagy éppen a legközelebbi "férfiember" lecserélése lessz a jó megoldás. Ha másokat is érdekel ez a téma, vagy túl régóta hosszú a haja és csak bátortalan, vagy csak megosztaná másokkal a saját tapasztalatát, remélem itt mindíg lessz valaki.
ui.: /bocs de a hosszú ö,ü nem müködik/

Lala
olala
Bp.
 
 


Sziasztok!

Nekem sokan mondják, hogy szép hajam van, mégis le akarják vágattatni velem.
 
 


Sziasztok Lányok!

Én a kérdésemmel a hajhulláshoz kanyarodnék vissza. Nekem egyszerűen nem hullik, hanem kopik ki a hajam, főleg ahol elől elválasztom. Teljes frászban vagyok miatta. Ha megnézem a kb. 7-8 évvel ezelőtti képeket sokkal sűrűbb a hajam.
Nem mondom, hogy semmi stressz nem ér, de azért ennyi szerintem nem.
Gyulladásról sem tudok a szervezetemben. Már a hajfestésre is gondoltam, mert rendszeresen kb. 10 éve festetem a hajam.
Az a szerencsém, hogy ami hajam van felül az jó vastagszálú.
Ha van valami bevált dolog ami nektek használt, hát osszátok meg velem is.
Most vettem egy csalán alapú hajszeszt, azzal kenegetem a hajam. De olvastam egy ún. Varga cseppről is ami állítólag jó, de olyat még nem szereztem be.

Vinnio
 
 


lolita!

Megkaptam az email-t
Örülök, hogy segíthettem és hogy jól érzed magad.
" Új frizura - új élet "
Szokták mondani, de ez inkább a Te érdemed volt...
Ha gondod lenne a hajaddal, csak keress, mert ilyen hajból nem nehéz "alkotni".

Lala
olala
Bp.
 
 


FIGYELEM!

Olala egy perverz haj fétisiszta! A levágott hajat interneten is árulja + a videofelvételeket is hozzájárulás nélkül!!!!

Több női fórumon is próbálkozott már!!!!
Lolita1 is 90%-osan ő - nézzétek meg a profiljukat!!
 
 


Justice!
Te most jól mellé fogtál. Ő inkább vesz mint elad és ezt korrekt módon teszi. Javaslom máskor győződj meg mielőtt valakit ismeretlenül kikezdenél.
Egy hosszú haj levágása igen is lehet családi esemény és nem bűn, ha valakinek, "harmadik" személynek ilyenre is kiterjed a figyelme.
Csak lehetőség, nem volt kötelező és a kazetta nálam maradt. A felhasználásáról Én döntök!..
 
 


Sziasztok!
Szeretnám eladni a hajam. Nem tudtok egy szelont az árpád hid budai hídfőjénél ahol le lehetne az egészet bonyolítani?????Előre is köszi.
 
 


Szia Czetus!

ÉN egy másik topicon irogatok hasonló /rövid haj-hosszú haj/ témákban.igaz már elég kevesen vagyunk,de talán újjra beindul az élet.Milyen hosszú a hajad,milyenre szeretnéd vágatni?Vagy már minden mindegy alapon,csak szabadulj tőlle?Az én barátom fodrász,vannak kapcsolatai ezen a területen.Biztos segít
 
 


és mit gondoltok a férfi hosszú hajról? mert épp most készülök növeszteni, csak nem vagyok benne biztos:S :D

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet: