Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Mindenki!
A következő probléma miatt kérném a segítségeteket, ami kivülállók számára nem is olyan nagy gond, de számomra most igen. Szóval röviden: még csak 20 hetes kismama vagyok, de a férjem már azzal nyúz, hogy ha megszületik a pici, mikor visszük a szüleihez(szülei 300 km-re laknak a lakóhelyünktől). Bár ez még nagyon nem aktuális, de nagyon szeretnék okos és mindenki számára megfelelő döntést hozni, amikor itt az ideje, na meg persze a férjem szüleit sem szeretném magamra haragítani. Ti mennyi idő után ültettétek először autóba hosszabb útra(itt nem a bevásárlás ill orvoshoz szaladgálás fél órájára gondolok) a picit, úgy, hogy az utazást követően nem a saját ágyacskájában aludt, hanem máshol?Azért kérdezem, mert a férjem szülei, mint ahogy írtam is,elég messze laknak tőlünk...természetesen eszemben sincs megfosztani őket az unokázástól, szó sincs róla, csak nem tudom, hogy jó ötlet-e majd egy három hónapos babával elindulni. Mondtam a férjemnek, hogy jöjjenek inkább az ő szülei, ameddig nagyon picur a baba, és majd 6-7 hónaposan ráérünk elindulni a picivel...erre nagyon felháborodott, hogy akkor az ő szülei nem fogják látni a gyereket 8 hós koráig?én mondtam neki, hogy nyugodtan jöhetnek bármikor, de erre az volt a válasza, hogy nincs autójuk, nem várhatjuk el, hogy ők utazzanak(nem idősek, nem is betegesek). Én nagyon szeretem a férjem szüleit, természetesen a férjemet is, de nem tudom mi a helyes döntés...én szívem szerint nem vinném a gyereket 6-7 hós koráig, de lehet, hogy én látom rosszul, segítsetek légyszi....
dorothy84
 
 


Kedves dorothy,

először is a régi gyakorlat szerint az első 6 hét az anyáról szól, régen eddig tartott a gyerekágy, és ennyi volt az az idő, amikor még a látogatás sem volt illő. Nem alaptalanul - majd meglátod. Ennyi idő kell ahhoz, hogy mind lelkileg, mind szopásilag stb az anya és a gyereke egymáshoz hangolódjanak, és most még nem is beszéltem a gyerekágyi folyásról a kisebesedett mellbimbókről stb.

Viszont - ha csak nincsen hóakadály vagy hasonló - egy 6 hetes kisbabát egyáltalán nem érdekli, hogy éppen hol van, ha az anyja ott van mellette. Akár autóban, akár vonaton utazik veled, megszoptathatod közben, esetleg neadjisten tápszerezheted ha úgy hozza a sors, de ez a gyereket NEM ÉRDEKLI.

Szóval szerintem jó esetben egy hónapos korában, rossz esetben hat hetesen már nyugodtan elviheted bemutatni a nagyszülőknek.

Ez a 6-7 korig tartó tiltás részedről egyrészt irreális, másrészt értelmetlen. Legfeljebb a férjed fog megsértődni - hadd tegyem hozzá - joggal.

Üdv: eszterlánc
lánc lánc eszterlánc
 
 


Kedves Dorothy!

Miért akarsz már most döntést hozni? Saját tapasztalatomból tudom, hogy teljesen felesleges ideje korán nagy elhatározásokat, döntéseket hozni, mert az élet úgyis kialakítja.
Ha majd megszületik a baba, ti magatok fogjátok érezni, hogy mikor van itt az ideje a hosszabb útnak. Lehet, hogy éppen fordítva lesz, te mennél, a férjed viszont várna majd..., vagy ki tudja.

Az én szüleim is messze laknak, na persze nem annyira, mint anyósodék, mert csak 110 km. Mi úgy emlékszem először Emma 2 hónapos korában mentünk, addig ők jöttek. Mi akkor láttuk jónak...

A 6-7 hónap tényleg soknak tűnik, minél tovább vártok, annál nehezebb a picinek az újat "elfogadni". Nálunk pl ez a kor volt az, amikor a lányom félt több dologtól, a szüleimtől is elsírta magát, amikor meglátta őket, és az utazás is nehezebb volt, mint pár hónapos korában.

Ne aggódj, és ezen tényleg kár bárkivel is vitatkozni :wink:

KépKép
KépKép
atizka
 
 

 
 

Dorothy, áthidaló megoldásként egy ötlet, amely bármikor bevethető: férjed menjen el a szülőkért kocsival, fuvarozza le hozzátok, majd vigye őket haza. Így a kecske és a káposzta is...
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat. Igazatok van, végülis nyugodtan el lehet indulni egy 2 hónapos csecsemővel is, ha az anyja ott van, biztosan nem fogja érdekelni, hogy hol is van...
Egyébként nem szeretnék már ma döntést hozni, csak a férjemmel egy beszélgetésünk során felmerült ez a kérdés, és egy kicsit összekaptunk. De a 6-7 hónap az tényleg túlzás, már belátom!
dia: egyébként lehet, hogy ez is megoldás lehetne, csak az a probléma, hogy az út oda-vissza 6-7 óra....
eszter:
egyébként nem a bemutatással van probléma, mondtam, hogy jöhetnek, amikor akarnak, és nem is az ott alvással...a probléma az inkább, hogy 4 óra az út kocsival....bár ha jó alvó lesz a gyerek, akkor nincs gond, bár kár ezen előre gondolkodni, ebben is igazatok van. Viszont egy első babás kismama már előre aggódik és a legjobbat szeretné a babájának, a legjobb anyuka szeretne lenni, sztem ezt megértitek ti is, mert valószínűleg ti is így éreztétek. Köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat.
Az első hat hét során mennyire volt megterhelő számotokra a vendégek, látogatók sora?Egyáltalán volt-e látogatótok eleinte?
Dorothy
dorothy84
 
 


Dorothy, de például el lehetne hívni őket egy két-háromnapos látogatásra, ami esetleg még neked is jól jöhet, mert kicsit kevesebb lesz rajtad pár napig. Netán még alhatsz is egyet.:)
dia
Budapest
 
 
 


Nálunk az első hat hétben nem volt jellemző a népvándorlás. Csak a nagyszülők jöttek, ők segítettek is, plusz testvérek, de csak rövid időre. Nyugodtan meg lehet kérni a barátokat, rokonokat, hogy várjanak a látogatással, pl. olyan címszóval, hogy a baba immunrendszerének erősödnie kell, vagy még nem állt be a napirendetek és nem tudjátok mikor a legalkalmasabb. (Ha értelmesek, és miért ne lennének azok, akkor indokolni sem kell, jönnek amikor ti mondjátok, hogy lehet.)

KépKép
KépKép
atizka
 
 

Hozzászólás a topikhoz

Emotikonok
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: