Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Trix, Heni!

Köszi a gratukat.
Látom, Nászasszony,Te is kedvet kaptál!!!
Bár tudom, hogy már tervben volt eddig is...
Hajrá, Mindenki!
Szülinapozni jöttek anyuék-tesómmal.Kapott egy csomó játékot.Tegnap anyóséknál voltunk, ahova lejöttek a sógornőmék.Tőlük is kapott mindenféléket.
Pl:
anyuéktól:síró-beszélő-stb..babát (utálom), egy éneklő majmot a kicsinyével (az aranyos).Sógornőméktől:zsiráfos karikás tornyot (biztos ismeritek), rénszarvast (énekel az is)Anyóséktól:síró babát (hurrá!!!).Én egy kis dobot vettem neki, meg egy babatv-t kap, meg faberakós állatkákat majd karácsonyra.
Hát, remélem, síró babát most 10 évig nem kapunk...
Én anyun csodálkoztam leginkább, hogy minek ilyen vacak (elnézést a síró-baba hívektől).
Léda le se tojja a síró babákat.Férjem meg már falra mászik tőlük.
Szerencsére a rolleres Miki feladta.Nem óbégat már.Persze nem is rollerezik, de a kutya se bánja.Léda párszor felemelte a sapijánál fova, meg jól földhözcsapkodta...A zsiráfos építőt szereti, meg a múanyag (már meglévő) formabedobókat is.Én is sokkal jobban szeretem az ilyesmiket.De még egy kicsit kicsi ezekhez is.Nehéz ügy....
ja, kapott ruhákat is , de az nem olyan izgi...
Hát, ennyit a szülinapról kb.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Vevikk, írtam privit...

Heni, persze hogy emlékszünk, és örülök, hogy jöttél. Látom még a 4. előtt, de én drukkolok neked továbbra is...
Köszönöm Ádi nevében a dicséretet.

Én is nagyon boldog és szeretetteljes karácsonyt kívánok Neked, családodnak és minden BMC-snek és családjának (babára várónak és babásnak is).
Kívánom, hogy 2011. karácsonyát már ti is egy kisbabával ünnepeljétek...ha bármi van, gyere bátran, mindig szívesen fogadunk.
remény73
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk az UH-ról.
1 dab petezsák látszik egyelőre.Méhen belül van, minden ok. eddig.17-én megyek újra, remélem, addigra lesz szívhang is.
Most ennyit , majd jövök!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 

 
 

Békés, boldog karácsonyt kavánunk Mindenkinek!!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyt kívánunk!!!

Kép
Kép
colin
 
 


Békés, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek! Kép
remény73
 
 


Kép



vicky79
 
 


Boldog, békés ünnepeket Mindenkinek!

Kép

dita75
 
 


(Végre eljutottam ide is)

MINDENKINEK ÁLDOTT SZÉP KARÁCSONYT és BOLDOGSÁGOS ÚJ ÉVET kívánunk!

Brigi!
LÉDÁNAK utólagosan is NAGYON BOLDOG első SZÜLETÉSNAPOT kívánunk és nemutolsó sorban óriási gratula a legújabb családtaghoz. Ennél szebb karácsonyi ajándékot el sem tudok képzelni!!! Vigyázz nagyon Magatokra!

Nálunk is szóba jött már a tesó projekt, bízom a spontánban. Bár elég nehéz dolgunk van, mivel Nimcsi köztünk alszik (így is sokszor ébred, de ha a saját ágyába tesszük le, akkor kibírhatatlanok az éjszakák. Tudom hogy nem jó ez így, de egyenlőre nem tudunk mit tenni)

Kép
akire79
 
 


Sziasztok!!

Remélem mindenki tulélte a karácsonyi kajadömpinget. Az én kisfiamnak izlet a halászlé meg a hal meg a diós bejgli is.
Ajándék özön az megvolt. Kukás autó ami zörög+dömper+dupló+mese könyvek+5 pelenka ami még nagy+ 3 éveseknek való ruhákat kaptunk. Csak annyit kértem kari elött,hogy kérdezenek meg mielött vesznek a gyereknek.
brigi( majdnem szóbatárs) én is nagyon gratulálok neked és picikét irigyelek is. Mi folyamatosan gondolkodunk és dolgozunk( :P :P :P a kistesó projekten.Most sokan utálni fogtok de én másodiknak is kisfiút szeretnék. Mi rábizunk a természetre. Ha összejön spontán akkor jó ha nem akkor ennyi. Az is ellen szól,hogy a párom 2 hetente délutános ami azt jelenti,hogy elmegy reggel fél 8-kor és jobb esetben este 8-ra ér haza ami úgye 2 gyereknél elég huzos lenne.
kb 2 hete már megyünk vagyis futunk annyira élvezi,hogy tud menni,hogy folyton röhög közben. Imádom ahogy totyog el is neveztünk totyimatyinak.

ennyi elég belölem.

Puszika

Kép
Kép
colin
 
 


Ma már itthon is vagyunk Pesten. Nem egészen így terveztük, de Barbus tegnap éjszakára belázasodott és ez ma is folytatódott, úgyhogy úgy döntöttünk hogy inkább haza jövünk. A maximum 39,2 volt, de szerencsére a germicid C és a panadol baby levitte a lázát. Persze hoztunk egy csomó kaját haza a többi helyett, úgyhogy eléggé kimerültünk mire haza jutottunk a lakásba. Barbus a vonaton aludt a babakocsiban, eléggé bágyadt volt délelőtt. Mostanra már csak hőemelkedése van, holnapra beírattam az orvoshoz. Inkább hallgassa meg a tüdejét, mint hogy nagyobb baj legye. Egyébként kaptunk otthon illatszer csomagokat, pénzt és Barbus kapott duplot, bébitaxit és mesekönyvet. A bébitaxit már nem hoztuk el, majd legközelebb.



vicky79
 
 


Hát a kellemes ünnepet kívánsággal lemaradtam, de Boldog, babásodásban sikeres, pocakos új évet kívánok mindenkinek, aki szeretne testvérkét. Aki nem, annak pedig a már meglévő manókkal nagyon sok örömöt és egészséget!!!

Látom szinte mindenkit elkapott a babásodási láz!! Ennek örülök. Remélem nem a BMC-ben találkozunk, és megtörténik velünk az is, hogy spontán sikerülnek a dolgok!!!


Dita!

Miló rendbe jött már? Sikerült a műtét, voltatok már kontrolon?
Remélem minden rendben veletek!!!

Vicky!

Barbusnak jobbulást kívánok!

Kép

Kép
vevikk
 
 


Barbus már jobban van. Elég sokszor fent volt éjszaka, de már nem lázas.



vicky79
 
 


sziasztok

nem tudom én mindig kilógtam a sorból. de az is lehet beteg vagyok vagy csak ti vagytok mazók??? :)

TAMARÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT!

VICKY
Jobbulást a manónak, sajnálom hogy félbemaradt a karácsonyozás emiatt. Mi is betegek vagyunk (saját hibámból)! :( részletesen a másikban majd olvashatod.

VEVIKK
Kukaccal jól állunk mert a sebe nagyon szép, és mivel folyton nyúzgálja a limbit látszik hogy rég nem fáj neki. Kontrollon kétszer is voltunk és majd márciusbna kell ismét menni, de még mindig nem tudom hogy hol pisil.
Igy is megfázott, és ha ott ülnék a meztelen kukaca előtt várva hogy hol jön a pisi még rosszabbul lenne.
Úgyhogy talány hogy sikerül-e a műtét.

COLIN
Nem semmi miket eszik Ákos. Diós bejgli ??? Nem lett kiütéses?
A dió allergén nem? Jó persze nem minden gyerek olyan mint az enyém. Azzal hogy tejfehérje allergiás egyéb élelmiszerekkel is csínyján kell bánnom. Egy ideje szinte egyfolytában csalánkiütéses az arca. Végre rájöttem hogy a mandarin okozta. Most az is lekerült a listáról, de most megint tiszta pötty. Adtak neki karácsonykor 1-2 szem szaloncukrot. :twisted: :twisted: :twisted: Fo....tt is tőle mint a murányi kutya. Biztos az lehetett, de már 4 napja abszolút nem kapott semmi tejes dolgot mégsem múlnak a pöttyök, a széklete sem az igazi. Pedig bíztam benne hogy az egy éves kontrollon már nem lesz allergiás, mivel időben el lett kezdve a kezelés. 3 éves koráig nem fogok adni neki semmiféle tejterméket akkor sem ha már nem allergiás. Amúgy sem hiszem hogy nagyon odalenne értük mert a tápszert, sinlacot olyan szinten utálja hogy szinte már nem is adok neki. Úgy látom inkább a zöldségeket szereti mert a déli főzeléket meg szokta enni.
Szoktam is magamnak mondani hogy nem rám ütött de főleg nem az apjára aki soha egy grammot nem evett meg, és én sem vagyok oda értük.

Ákos leelőzött bennünket is. Nagyon ügyes, mozgékony zsivány kisfiad van.

AKIRE
Sajnálom hogy nálatok is vannak alvásproblémák.
Bölcsiben hogy érzi magát a kissrác?
Drukk a kistesó projekthez!

dita75
 
 


Boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Kép



vicky79
 
 


Boldog Új Évet mindenkinek!

Dita!

Nem lennék a helyedben etetés szempontjából!
Szerencsére Doni mindent megeszik, és nem pöttyös semmitől. Ő is evett már diót és a reggeli 3 dl tej nem maradhat el, mert akkor balhé van. (Nem írtam félre a 3 decit! Hogy hol fér el, nem tudom :) )

Szoptatásról most szoktunk le 2 hete. Tegnap próbáltunk neki cicit mutatni, de már annyira elfelejtette, hogy mire jó. hogy nem is érdekelte a dolog. Fura, hogy milyen hamar átállnak. Tejem mondjuk még van, de remélem mostmár nemsokára elapad. (nem gondoltam egy éve, hogy emiatt fogok aggódni. :)

Na dugulok!

Ja!!
Trix!
Taminak utólag sok boldog névnapot kívánok!!!

Kép

Kép
vevikk
 
 


vevikk: Doni nem semmi. 1 éves kora után rögtön elkezdtétek a tejet? Hogy vezettétek be? Lassan nálunk is aktuális lesz. Olyan sütit már evett, amiben volt tej és szerencsére semmi baja tőle.

dita: A barátnőm fia 2 éves korára teljesen kinőtte a tejallergiát. Pedig neki már az os kicsapta a bőrét, amikor a vizsgálaton rálenték az arcára. Reméljük Miló is kinövi.



vicky79
 
 


Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket Tamika nevében! :lol:

A karácsonyi köszöntőről sajnos lemaradtam, egész ünnepek alatt nem volt bekapcsolva a gép :oops:

Most viszont nagyon sikeres, egészséggel teli Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!!! És Babásat, akinek szüksége van rá!!! :lol:

Ha tudok jövök bővebben!

pussz

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Kép

dita75
 
 


LÁNYOK - ASSZONYOK!!!

Boldog Új Évet Kívánok! :)

Megörököltem a táblát, remélem nagyon kevés ideig vezethetem, de annál nagyobb szeretettel és igyekezettel szeretném.

2011. 01. 01. - az év első táblázata nemsokára bemutatkozik!

Szeretném aktualizálni a táblánkat, illetve pár infót beírni, ami hiányzik. Beszéltünk arról, hogy életkor helyett inkább a születési évet adjuk meg, így nem kell évente átírogatni a korát mindenkinek.

Akik már anyucik, náluk is vannak foghíjak - amiket én gyártottam , szerintem jó lenne, ha azok az adatok is meglennének, hogy az újak lássák, honnan indultak, milyen problémájuk volt és mégis lett gyermekük.

Priviben várom az adatokat, hogy kinél-mit kell módosítanom.
Van ahová kérdőjelet tettem, ha nem fedi a jelenlegi állapotot, kérlek szóljatok!

Köszönöm!


ÍME:
1293876428.5574.xls

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Nagyon-Nagyon Boldog Uj evet Kivanok minden kismamanak,babynek....es Uj Pocaklakoknak!!!!Igyekszem visszaolvasni,mostanaban sokat utazunk,nincs idom irni.....a kepeket amiket lattam irto cuki minden baby!!!!Majd megprobalok felrakni en is Manokankrol.Puszi mindenkinek!!!!!!!!!!
zoe33
 
 


Sziasztok!
BÚÉK Minden mamának-babának...stb.
Tej:
Nem adtam Lédának, de tejes kaját már kapott (sütit pl, vagy csokit).Ezekből keveset.Talán 1 kocka csokit egyszerre pl.
Ja, és Nutellát kb 1 teáskanálnyit.
Tejpépet eszik még mindig.Én félek a tejtől.Liának gondja volt tőle.Már sokszor írtam.A tünete a hasmenés volt.Kb havonta 1-szer tört rá, de akkor 10-12-szer is 1 nap.Büdös volt, tehát egyértelmű, hogy nem fogzás.
Akkor én még nem tudtam, hogy a tej ilyen alattomos dolgokat csinál.
Aztán kapott tápszert, és később már nem ivott tejet.Tejterméket evett azért.
Lédának joghrtot-sajtot adok.
Szerintem túlparázom, de mindegy.Úgyhogy, Nászaszony, Nálatok semmi gond nem lesz, ha eddig sem vlt.
Nálunk még van cici (pocaklakó ellenére is...).
Majd lehet, hogy tandemben nyomulnak a másikkal (mármint a picivel, ha meglesz...).
Befejezem, mindenkinek minden jót!
Sajti!
Nem tudom így megnyitni a táblát, de majd visszanézek, vagy át a másik fórumra, és megnyitom ott.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Először tejtermékeket kapott (sajt, tejszelet)
Aztán főztem neki tejbegrízt, és kb. 2 hete issza a tejet felforralva.
Semmilyen gond nem volt vele szerencsére.
A tojásnál is először csak sárgáját kapott főzelékben, aztán fehérjét is pl. rakott krumpliban, francia saliban, bár utóbbit nem szereti.

BÚÉK mindenkinek!!!

A táblát én sem tudom megnyitni.

Kép

Kép
vevikk
 
 


A tablat en sem tudom megnyitni....Rakok fel egy karacsonyi kepet,Polli mano 10 honapos...puszi mindenkinek., Kép
zoe33
 
 


Polli gyönyörű.

Nem nagyon pörgünk gyerekek. Mi van a purgyékkal? Ki hogy van?



vicky79
 
 


Isten éltesse a 1 éves kis helyes Nimródot és a kicsi, szépséges Barbust!

Remélem jól telt ill. telik holnap a szülinap!!!

Akire, Vicky: majd rakjatok képet a Csodaszép Gyerkőceitekről !!!

pussz

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Köszönjük és Nimródnak is boldog szülinapot.



vicky79
 
 


Köszönjük a köszöntéseket, jól elszaladt ez az év.

Hozok egy pár fotót. Kisasszony egész jól bírta a fotózást, bár mosolyt nehéz volt belőle kicsikarni. Még egy kicsit retusálgatok majd rajta, azt nem kértem, mert én is el tudom tüntetni a képéről a csikarást. Most nyűgösködik mert nem nagyon aludt egész nap.

Kép Kép Kép Kép Kép



vicky79
 
 


Lement a szülinap, egész jól sikerült. Kaja kész lett időben és ízlett mindenkinek. A tűzijáték nagyon érdekelte Barbust és evett is egy kicsit a tortájából. A kiadós ebéd után pont jó volt a savanykás citrom-joghurt torta. Teszek fel képet:

Kép Kép Kép



vicky79
 
 


Kicsit megkésve, de nagyon boldog szülinapot kívánunk Barbusnak és Nimródnak!!!

Kép

Kép
vevikk
 
 


Sziasztok!!

Na kedveseim megtöröm a csendet ami itt van mostanában.
Gondolom mindenkinek annyi ideje van írni mint nekem. A én kisfiam nagyon kitölti minden időmet. Most már bizom jó időben amikor majd tőbb időt tölthetünk kint a jó levegőn. Alvás az teljesen változó. Éjszaka nincs gond beállt a kb 20.30-7 óra plussz minusz fél óra na de napközben az teljesen kiszámithatalan van,hogy 3 órát alszik van úgy,hogy semmit.
Kaja most már mindenevők vagyunk kivéve a tehét tej mert azt se a gyerekorvos sem az unokaöcsém barátnője aki gyerekorvosként végzet nem javasolja mert késöbb alergia alakulhat ki fű,fa virág és társai. Mi kb novemberben kezdjük a böcsit akkor majd elkezdjük szépen lassan. Ja 10,5 kg vagyunk és 82 cm. Nem csodálom,hogy nem nagyon hizunk mert amit megeszik azt le is rohangálja egész nap. Mi csak törperombisznak hivjuk. Hihetelen mikre képes. Vicky tudna mesélni. Kistesó ügyben úgy állunk,hogy néha szeretnénk néha mikor hisztimancinak olyan napja van teljesen kizárjuk még a lehetöségét is. A BMC-be tuti,hogy nem megyünk vissza.Ha igy összejön akkor lesz ha nem hát nem.Ennyi rólunk dióhéjban.
brigi mi újság meglepke babával?? Nagyon várom a hireket. Írj,hogy mi van. Neme ha kiderül szólj mert van kisfiú ruhám sok lehet válogatni.
vevik ,dita, trix tessék egy pár sort írni ha időtők engedi.( hi-hi)
vikcy,remény mi persze mindennapi kapcsolatban vagyunk azért ti is írjatok a sanda-bandáról. Ja a többieknek írom,hogy Ádi a megfontolt rangidős, Barbus a kis hercegnőnk akiért már folyik a verseny és az én kis törperombiszom a lakótelep sanda-bandája időnkén kiegészülve a többi gyermekkel a telepről.

Na belölem ennyi elég is lesz.

Puszik

Kép
Kép
colin
 
 


Sziasztok!

Eltűntem, de nincs különösebb okom rá.Láttam, eléggé kihalt a fórum.

Megvagyunk.16 hetes az aprólék a pocimban, és úgy tűnik:kisfiú.De ezt a 12 hetes gen.-i UH-n mondták,úgyhogy még nem 100%.
Holnap AFP (ami nekem eddig mindkétszer szar lett..), aztán 2 hét múlva UH, ahol talán kiderül biztosabban a neme.

Colin!Köszi a felajánlást, de a tesómnak is fia van, így egy csomó ruha van nálunk máris, amit Léda is hordott, de fiús.Nem is kell vennem neki szerintem semmit.Persze, úgysem tudom megállni majd, de pár db-nál többet nem veszünk.

Azért drukkolok a kistesó-hoz.Amire meglenne, nagyfiad is nagyobb lenne már, talán higgadtabb is.
Jövök majd, csak főzök.Ja, meg tiszta nátha is vagyok...

Többiek!!!!!!Hahó!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

Igen, sajnos én sem vagyok mostanában időmilliomos pedig lenne mit írni..... de ahogy láttam olvasó nem igen járt erre mostanában.

Az én fiam is totál "hisztimanci". Épp ma mondtam apának hogy egyszer stopperrel fogom mérni egy nap hányszor megy a hiszti, mert én úgy érzékelem hogy szinte egész nap. A babaklubba is elhatároztam hogy ritkábban fogunk járni mert az egyik anyuka már be is szólt. Azért örülök hogy nem csak az én fiam ilyen mert már kezdtem elkenődni emiatt. Minden sz@ron megy a rinya még akkor is ha épp mutogat a mesekönyvbe és nem mondom azonnal hogy mire mutatott. Régebben nem gondoltam volna hogy ekkorát fog majd változni. Akkora zsivány. 50x is elmondhatom neki valamire hogy nem szabad, megérti de totál lesz....ja. Emiatt naponta többször is kerül veszélyes helyzetbe, egy percre nem tudom magára hagyni, mert felmászik az asztalra is...... na nem is sorolom. Szerencsére most van két mese amit megnéz dvd-n. Elmo szeret téged és a Maszkabál. Két hétig nem volt tévénk mert szolgáltatót váltottunk, egész nap ezek mentek akkor kissé megunta és már nem üli végig de az elején végignézte. kb. 1 órás.
Puszit már egy ideje nem akar adni, nem nagyon engedi hogy felvegyük. Az etetőszéket utálja. Sokszor a babakocsit is.
Nagyon akaratos. Játék továbbra sem sok minden érdekli, egész nap jön megy kipakolja a szekrényeket, belerakja a mosógépbe, szennyeskosárba, WC-BE IS a dolgokat. Egyik nap egy órán át kerestem a kulcsomat, pont aznap jöttek a tévések már nagyon ideges voltam hogy mi lesz ha nem tudom őket beengedni.
NAgyon nagy zsivány. Enni nem nagyon akar. Bezzeg túró rudit meg a sütit azt igen. Egész nap annyit eszik mint régebben csak délelőtt mondjuk. Én nem is értem hogy nem éhes még reggel sem. Este 6 körül vacsorázik mert 7-kor már ágyban van. 6-kor kel és öltözés után kapja a tápit van hogy 30-40 ml-nél elég is, levágja a földre aztán megy a dolgára.
Ma pl. evett fél deci tejet reggel. 10-kor egy fél banánt. 11-től aludt 2-ig akkor evett egy fél üveg főzeléket. (nagy harcot folytattam hogy megegye) délután a másik fél banánt, este fél deci tejet, egy túró rudit és nagy harc árán pár kanál tejpépet.
10,40 volt kb. egy hónapja és 84 cm. Fogyott is mert az egy éves kontrollon 10,7 volt. Nem tudok mit csinálni vele, ha nem adnék neki egész nap kaját ellene, mert 6 óra is eltelik és nem kéri magától. Pedig régebben szeretett enni.
A fogakra gyanakszom, lehet az is közrejátszik. Most több is jött egyszerre, kelt is sokszor éjszaka. Rágófogak jönnek sorban hátul felül és alul is mindkét oldalt.
Mellette kistesóra akkor sem gondolnék ha olyanok lennének a körülmények. :)
Nem tudom ti hogy vagytok vele, én még 1 órát nem voltam el nélküle de néha annyira vágyom rá hogy legyen 24 óra csak egyedül. Elmennék vásárolni, fodrászhoz, kozmetikushoz, és egy nagyot aludhatnék reggel 10-ig. A hajnali kelések nem változnak, akkor sem ha este 9-kor alszik el. Akkor is legkésőbb 6-kor nyílik a csipa.

COLIN
Sok hasonlóság van a fiainkban. Azt hiszem zsiványságért nem kell egyiknek sem a szomszédba mennie. Azt hiszem lesz még sok bajunk velük. Még csak most kezdődik pedig már most is néha égnek áll a hajam. De amúgy nem panaszkodhatok mert nekünk tök jól beállt a napirendünk, és ha el van engedve a lakásba és azt csinál amit akar akkor egész jól elvan. Minden nap alszik napközben.

A jó időt én is úgy várom mit a messiást. Olyan depis vagyok hogy azt elmondani nem tudom, volt olyan hogy egész januárban beteg volt és még a szomszédba sem tudtunk átmenni. Én már tiszta lelki beteg voltam. Híztam is a sok kilómra még rá egy párat. Király!
Lassan 3 hónapja be vagyunk zárva a k...a lakásba...... de talán most már jön a tavasz..... épp itt az ideje mert még 2 hét és becsavarodom az tuti.

BRIGI
Gratula a pöcsöshöz. Ha az!
Végre javulnak az arányok a férfiak javára a családban.
NEm lesz akkor a nőuralom!
Apa mit szólt hozzá?
Neveken gondolkoztatok?

Bölcsibe egyébként mi is ősszel megyünk ha itt maradunk Palotán, ha nem AMIBEN NAGYON BÍZOM akkor meg mindegy mert anyukám tud rá vigyázni amíg felveszik valahová.
Már nagyon várom hogy sikerüljön közelebb kerülni a családhoz mert a Miló egyre jobban igényli a rokonokat. Anyukámat imádja.
Van hogy kérdezem hol a mama mert van egy közös fényképük amit szeret nézegetni és odamegy megnézi majd az ajtóhoz fut és sírdogál és mutogat hogy ott szokott jönni a mamája autóval.
Olyan rossz ez így mindenkinek!!! :(
A másik nagyszülők itt vannak kb. 3 percre de továbbra sincs nagy érdeklődés.... a gyerek ezt meg is érzi mert mindenki másnak (sokszor még idegennek is) tök örül nekik meg legtöbbször csak tudomásul veszi hogy itt vannak.

Bocsi a szófosásért! :oops:

Kiváncsi vagyok a többiekre, főleg Trix-re hogy bír az ikrekkel (?????)

Írjatok!

dita75
 
 


Hello!

Dita, de jó, hogy jöttél, már néztem a blogodat is, de ott se semmi...

Jó, hogy írtál a kajálásról.Léda is válogatósabb lett, és kevesebbet is eszik.Néha már aggódom, hogy nem beteg-e, de nem, mert jókedvű egyébként, de detto:túró rudi, keksz...Perzse, mértékkel.Reggel tejpép, este is ált.Délben főzelék, délután joghurt, vagy banán, aztán keksz...

Köszi a gratukat.Távollét:ma mentem először több órára el:AFP-re.Úgy volt, hogy együtt megyünk, a férjemmel, meg visszük a gyereket is, de így sokkal jobb volt.Hamarabb megjártam.Siettem haza, de én is gondoltam rá, hogy majd, ha jobb idő lesz, meg a férjem nem siet meloba, kicsit körülnézek Pesten.Vagy majd a 2 gyerekkel, amíg nincs meg a 3.

Nálunk ugye anyuék nagyon messze vannak.Húsvétra megyünk majd., és akkor maradok is a 2 gyerekkel egy hétig legalább a tavaszi szünetre.

Ja!Neveken még nem gondolkodtunk.Vagyis repkednek a hülyébbnél-hülyébb ötletek, de semmi konkrét.Majd talán a köv. UH után, ha eldől, akkor komolyabban is elgondolkodunk.

Rámtört ez a hülye nátha.Már másodszor kb 1 hónapon belül.De most nagyon szarul voltam főleg hétfőn.Ma is még, de talánb javulgatok.Igazából semmit nem lehet használni a terhesség miatt, de bevallom töredelmesen, hogy orrspray-t használok, mert ki nem bírnám nélküle.Sőt:hétfőn egy Coldrexet is bekaptam, mert egyedül voltam Lédával, nem bírtam volna vigyázni sem rá....Csak jajjgattam egész nap, meg szidtam az anyját ennek a vírusnak...

Szerintem a nagylányomtól kaptam el, de ő kb 1 napig volt taknyos...

Örülök, hogy jól vagytok, és csak a fiúcskák ilyen elevenek, azért nem jöttök.A 2011-es aug.-iba írogattam, de már rég voltam.Inkább olvasom őket.

Léda is értetlenkedik sokat, és folyamatosan pakolódik.Nálunk a telefon szólt a kukából a múltkor.Férjem rámcsörgött, mert nem találtam sehol.Aztán meg hülyének nézett, hogy morog a telo (csak rezgősre van állítva), én meg nem találom.Aztán Lia oldotta meg a rejtélyt...
Léda kikukázta...

Kicsit félek ám a fiús anyukaságtól...Semmi tapasztalato nincs...Jajj, meg a nevelés is...Nem is tudom...Nehéz.

Férjem örül ám.Inkább csak halkan, mert mindig azt mondja, hogy neki mindegy.Na, de ennyi nő között...Szegény, most a nőnapon is...
Szóval:szokom a gondolatot...

Befejezem lassan.Gyertek, többiek, és talán újraéled a fórum...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Írok akkor én is. Barbus is jól van, idén már kijött 6 foga! Előtte meg fél év alatt kettő. Volt egy kis náthánk, mindenki taknyos volt. De hamar túl lettünk végülis rajta. Sokat járunk a játszótérre és egyszer voltunk játszócsoportban is. Barbusnak tetszett. Örülünk a jó időnek. A kisasszony is elég hisztis tud ám lenni, ha nem kap meg valamit azonnal. Ő még nem jár, csak ha fogjuk a kezét, de tegnap már megtett egy pár lépést egyedül. Csak ő mindent ilyen kuszán csinál. Már állt, amikor hajlandó volt ülni. És most meg már régóta felmászik mindenre, de elengedett kézzel még nem akar állni. Hamarabb fog megint szaladni, mint állni.

brigi: Gratula az öcsihez.

dita: Nekem is rossz, hogy messze vannak a nagyik, de én sokat jártam el, amíg csináltam a jogsit. Nem is tudom ezt mondtam-e? Januárban már át is vehettem a jogosítványomat. Nagyon büszke vagyok ám rá. Mostanában a hétvégéken elzavarom apával játszóterezni a drágámat. Addig legalább magam lehetek. Apá al hogy vagytok? Elvállalta azt a melót? Ricsike?



vicky79
 
 


Kedves Topiklakók!

A múlt heti kommentelők közül Nyuszifül16 nevét sorsoltuk ki, így ő nyerte a Figurka Design álommanóját. Gratulálunk!

A játék azonban még tart: aki március 15-ig kommentel a Babanet cikkeihez, az nyerhet egy családi belépőt a Millenáris Park 2011. április 9-i Baba-Napjára! Itt minden a picik és szüleik körül forog majd, kellemes és tartalmas kikapcsolódást jelent a család minden tagja számára!

Például kíváncsiak lennénk, Titeket mire nevelt a saját gyereketek? És milyen példát próbáltok mutatni neki?

Bakiparádé szülőknek: nincs fejlődés hiba nélkül! Ti milyen baklövést követtetek el a gyereknevelés során?

Vagy olvassátok el Zsuzsa történetét. Kisfia faros fekvése miatt végül programozott császárral adott életet neki, érdekes, milyen gondolatok kavarogtak a fejében.

És azt tudtátok, hogy a gyerek alvási és evési problémái összefügghetnek?

Egyébként ott vagyunk a Facebookon is, érdemes csatlakozni hozzánk, ha szeretnétek azonnal értesülni a legfrissebb cikkekről, vagy szeretitek a nyereményjátékokat.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Gondoltam ránézek a fórumra, mert mikor kihalt nem is néztem be.
Látom a tavasszal az írás kedvetek is megjött.

Nászasszony!
Kicsit haragszom, mert már rég nem írtál mail-t sem. :(

Rólunk:
Én nem sok rosszat tudok mondani. Pakolni sokat pakol Doni is, de mivel szinte minden veszélyeset elraktam, nem kell aggódnom emiatt. Enni még mindig rengeteget eszik, és nem válogat.

Éjszka alszik, és nappal kora délután pár órát.
Ma kivételesen délelőtt elaludt a hülye idő miatt, de ez kivételes alkalom.

Mi voltunk bálban és színházban is. Anyukám eljött vigyázni Donira. Kell iylen is, mert akkor tényleg befordulnék.

Mikor jó idő van, akkor Doni homokozik (imádja), én meg kertészkedek.

Februártól fogyózok, 4 kiló ment le, 15 a cél. (vagy több)

Ha nem történik csoda, akkor nemsokára visszamegyünk a BMC-be tesóért. Március végére terveztük, de csúszni fog már látom.

Remény!
Ti voltatok már?

Na megyek!

Írjatok!!!

Kép

Kép
vevikk
 
 


vevikk: Hajrá tesó baba! Gratula a 4 kilóhoz, csak így tovább.



vicky79
 
 


Sziasztok!

Én is előbújok a háttérből.

Nálunk elég változatos. Mostanában korán kel általában, úgy fél 7-7 körül, majd 11 körül újra beteszem aludni, mert addigra olyan nyűgös, hogy mindenen hisztizik.
Ha jó idő van 2x is kint vagyunk, séta, játszótér, nagyon szereti.
Heti 1x bölcsibe megyünk délelőtt 2-2,5 órát szocializálódni, sok jó játék, mondókák, és tanulás az önállóságra.
2 napig esett, már ő is, én is untuk, így mikor elállt kivittem.

Visszamentünk a kistesó projektre, hát elsőre spontán projekt lesz, ha az nem válna be, akkor lesz gyógyszeres. Kiderül működik-e a szervezetem, ha igen, akkor visszakapok babákat, ha nem, következő ciklusban...

Vevikk hajrá nálatok is...

Próbálom nevelni mit nem szabad, néha azt látom próbálkozik, meddig mehet el. Van, hogy 10x is megcsinálja, s ha résen vagyok, s mindig úgy reagálok, akkor utána elég csak szólnom, hogy nem.

Evés változó. Vannak időszakok, mikor jól eszik, van, hogy alig. 10 foga van kint, de még jön szerintem 2.

remény73
 
 


Brigi, gratulálok a kisfiúhoz. Hidd el nem olyan rossz fiús anyának lenni...

Dita, hát nem lehet könnyű, ha Miló hisztis lett. Talán jobb lesz...
remény73
 
 


Sziasztok

Örülök hogy írtak páran! :)

BRIGI
Ne is mond, nálunk is folyton vadászunk valamire. Főleg a cumikra.
Tegnap pl. a párom felkeltett hajnali 5kor hogy hol az öve mert már fél órája azt keresi és indulnia kéne munkába?
A szennyes kosárban találtam meg. Milókám minden házimunkában részt akar venni és a maga módján részt is vesz. A ruhákat vagy a mosógépbe vagy a szennyesbe teszi, ha ki van mosva ha nem.
Sőt a cumiját, üvegét, játékát is mellékeli. Ma is a cumisüveg nélkül voltam kénytelen útrakelni vele mert 2 van de egyiket sem találtam.
Haza értem akkor 30 perc alatt az egyiket a kiságy alól vadásztam elő a másik meg a hűtőn volt. Olyan hűtőnk van ami italadagolós és oda szokta a kis fülkébe beletenni. Egy hűtőmágnest is találtam mellette meg egy fél pogácsát.
A konyhában meg a fürdőben nagyon szeret garázdálkodni. A szemeteshez nem engedem de néha kicselez. Volt hogy már ketten kellett kitépni a kezéből az onnan megszerzett banánhéjat.
A másik kedvence a zöldséges, gyümölcsös kosaram. Mindig kilop onnan valamit. Most hétvégén úgy nevettünk hogy majd leestünk a székről. Még pizsamában volt akkor kelt fel és kicsit meredtek voltak még az izmai. Megszerzett egy padlizsánt és rohant vele mint egy robot amerikai focista. A párom utána én meg elébe és próbáltam útját állni. Hóna alá vágva a padlizsánt úgy kicselezett mindenkit és ezerrel rohant mi meg utána mindketten apával.
De közbe potyogtak a könnyeink a nevetéstől. Hát ezt így leírni nem is lehet igazán.... szóval nagyon vicces votl a szitu.

Remélem azóta meggyógyultál.

VEVIKK
Doni egy álomgyerek. Büszke lehetsz rá.
Azért amikor néha beszélek más anyukákkal, hallom hogy nem alszanak a gyerekeik, az enyém meg van hgoy 3-at is du.
Hallok olyat hogy velük alszik az ágyukban meg hogy 30 cm-re se lehet elmenni tőlük mert már bőgnek, stb... szóval olyankor azért el szoktam szégyellni magam hogy nincs nekem azért a Milóval olyan nagyon rossz dolgom :) Doni viszont tényleg nagyon szuper baba. Biztosan sok türelmed van hozzá, nekem abból nem sokat osztogattak sajnos. :(

Én is fogyózom. Sajnos még csak egy kilónál járok, de csak egy hete kezdtem. Gratulálok és kívánom hogy érd el a kitűzött célt.

Hajrá tesóbaba!

REMÉNY
Nálunk is folyamatosan jönnek a fogacskák. Fura mert már rágófogai is kinőttek és közte meg szünetek.
A szemfogat nem várom mondjuk mert azt mondják az megviseli.
Nálunk eddig a két felső 1-es fog volt csak ami fájt neki. Pedig már nagyon régóta nem használjuk a borostyán láncot.
Na le is kopogom gyorsan mert nem szívesen éjszakáznék.

Nekem ezekkel a hajnali kelésekkel van nagy problémám. Alig térek magamhoz még 5 órakor. Pedig legkésőbb 10-kor már általában alszom. Miló meg 7-7.30 között megy aludni de hiába teszem le később akkor is hajnalban kel. Erre eddig még nem igazán kaptam senkitől okos választ - mármint hogy tudnám későbbi kelésre ösztönözni - pedig már mindenféle szakirodalmat végignyálaztam.... :roll: :roll: :roll:
Bízom benne nyáron jobban kifárad és úgyis csak este 9 körül sötétedik. Akkor leteszem és talán alszik reggel 7-ig.

Többiek??? Adjatok füstjelet!

dita75
 
 


Dita!

Nem semmi lehetett a padlizsános jelenet! :)
Jót nevettem rajta, ahogy elképzeltem.
Doni tényleg jó kisfiú (egyelőre). Persze itt is vannak hisztik, meg rossz napok, de még soha nem gondoltam emiatt arra, hogy ne lenne tesója.
Nem voltam én mindig türelmes. Ő tanított meg rá. Mióta megszületett, sokkal türelmesebb vagyok.

Csajok!

Drukkoljatok!!! Késik mensi néni, én meg ezerrel reménykedek, hogy tesó miatt legyen! Ráadásul a horoszkópom is azt írta, hogy nagy ajándékot kapok a héten! De tesztet nem merek még venni babonából. Ha a héten nem lesz semmi, akkor a csütörtöki bevásárláskor veszek és vasárnap megcsinálom.
Szorítsatok!!!! (Most úgy érzem magam mint 2 éve a lombik után :) )

Kép

Kép
vevikk
 
 


Ja!!!

A bilizést akartam még kérdezni!
Próbáltátok már?

Doni először ordított rajta, de már szépen ül rajta, és sikerült is pisilni és kakilni is bele többször.

A kaki könnyebb, mert kb. ki tudom számolni, hogy mikor szokott, és így több sikeres biliztetés is volt már. Reggel mindig ráültetem több-kevesebb eredménnyel, meg este is. Napközben pedig általában ebéd után, ha addig nem volt kaki, mert akkor biztos lesz.

Bocsi a téma miatt, csak kíváncsi vagyok, hogy ti hogy csináljátok!

Kép

Kép
vevikk
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy ismeretlenül írok, de van egy fontos kérdésem... Én is BMC-s voltam, januárban sikerült a második lombikunk. 7. héten minden OK volt, és így el is lettem "bocsátva", Crinone gél használata mellett. Most vagyok a 10. héten és most először jártam annál a dokinál, akinél szülni szeretnék majd. Ő viszont sajna nem meddőségi specialista és nem ismeri a Crinone-t, csak az utrogestan-t. Így csak tippjei voltak arra, hogy hogy is kéne majd a 12. hét környékén abbahagyni.
Tapasztalatokat szeretnék tőletek kérni, hogy aki ugyanebben a cipőben járt, hogy építette le ezt a gélt? Mert itt nem lehet olyan jól szabályozni, mint az Utronál... Lehet, hogy holnap felhívom a volt BMCs dokimat is ezügyben, de hát azt ti is tudjátok, hogy egy külön tortúra... ezért érdeklődöm, hátha megúszoma telefont.
Ha már eljutottam idáig, nem szeretném, hogy bármi apróságon múljon a folytatás.

Köszi előre is, ha válaszoltok!
Mindnekinek szép babavárást!
Peli
10+2
peli
 
 


peli: Én csak az utróról tudok nyilatkozni. Annál úgy van, hogy a 12. héten kell elkezdeni csökkenteni és 1 hét alatt elhagyni teljesen. Legalábbis nekem így kellett. A 12. héttől már termeli a méhlepény a hormont. Remélem tudtam segíteni, sajna ez a crinone még akkor nem nagyon volt, mikor én jártam.



vicky79
 
 


sziasztok

Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Miló és egy ismerősöm kinőtt ruháit kezdtük el feltölteni.
Már van fent pár kép, de még csak most jön majd a java.
Sem nekünk sem az ismerősömnek nincsenek állatai és nem is dohányzunk.
Aki erre jár és aktuális kukkantson be mert nagyon megéri.

50-400 közötti árak és játékok is vannak!!!


Igyekszünk a többit is feltölteni de azokhoz valahogy nagyobb a ragaszkodás :)


www.picasaweb.google.com/rigorezsone

ha megtetszett valami privit írjatok vagy dita75@freemail.hu-ra levelet
köszi!

dita75
 
 


Hozok egy fotót a játszótérről. Jól megnőttek ezek a kölykök, nem?

Balról jobbra: Remény Ádija, Colin Ákosa és az én Barbusom.

Kép

dita: Megyek megnézem a rucikat.



vicky79
 
 


sziasztok

Eszméletlen édesek ezek a gyerkőcök!
Reményre egyre jobban hasonlít Ádika.

Én is teszek egyet menőmanó ufóbébimről:

Kép

dita75
 
 


dita: Fiad nagyon vagány, tiszta apja (ha nem baj, hogy ezt mondom). Mi újság a költözéssel?



vicky79
 
 


Dita, aranyos nagyfiad van:))

Rólam pár szót! Elkezdtem a kistesó projektet, de nem sikerült, 3 hónap múlva újra próba. Még 2 fagyim van.

Ádi fogzása miatt, vagy ki tudja mostanában sokszor lázas, remélem hamarosan jobb lesz. Tegnap éjjel 1,5 órán át nem tudtam megvigasztalni, sírt, üvöltött, és ellökött minket magától, semmi se volt jó. A nurofen lenyugtatta.
Ádi nagyon visszahúzódó, a játszótéren fogja a kezem, és együtt vagyunk, míg a többiek ezerrel rohangálnak a szülők nélkül.
Talán egyszer Ádi is barátkozóbb lesz. Mondjuk örülök, ha érzem velem akar lenni, itthon hisztis, de társaságban bújós...

Többiekkel mi van? Itt a jó idő meséljetek, ha tudtok...
remény73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: