Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Kép Már nem olvastok? Kép


Most olvastam ki

J. Benzoni: A varsói sánta c. regényciklusát

nagyon jó volt.

***

A spanyol rubin
Amikor Aldo Morosini, a régi drágakövek szakértője találkozott Simon Aronovval, a varsói sántával, nem sejtette, milyen küldetést bíz rá a titokzatos férfi: meg kell találnia a négy ékkövet, mely a Jeruzsálemi Templom főpapjának melldíszéből, a tizenkét drágakövet magába foglaló aranylapból hiányzik. A hagyomány szerint Izrael csak akkor nyeri vissza ősi földjét, ha a helyreállított melldísz visszatér...


Sissi opálja
Folytatódnak Aldo Morosininek, a régiségkereskedő velencei hercegnek a kalandjai, ezúttal egy újabb ékszerért, a legendás Erzsébet királyné, azaz Sissi opáljáért.


York rózsája
Amikor Aldo Morosini herceg, a régi kövek szakértője találkozott Simon Aronovval, a varsói sántával, nem számított a szokatlan küldetésre, mellyel a titokzatos személyiség megbízta: keresse meg a Jeruzsálemi Templom főpapjának melldíszéből, a tizenkét drágakő berakásos aranylapból hiányzó négy ékkövet.


Kék csillag
A hadifogságból 1918-ban hazaérve, Aldo Morosini, az ősi velencei nemesi család sarja megtudja, hogy édesanyját meggyilkolták; a Canal Grande partján álló palotájából pedig ellopták a családi vagyonhoz tartozó ősi ékszert, a Kék Csillagot. Morosini elhatározza, hogy nem értesíti a rendőrséget, és maga kutatja fel a gyilkost.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 Helló!
Én Fekete István: Bogáncs című regényét ajánlanám. Szerintem jó kis könyv egy aranyos kutyusról. Akár még kisgyerekeknek is fel lehet olvasni!
Andi
 

 
 

Ferzan Ozpetek: Törökfürdő c. filmje kedden (01.10) 22.02-kor a mtv2-n.

"Francesco egy nap levelet kap: Törökországba költözött nagynénje haláláról tudósítják. A férfinek kötelessége odarepülni, mivel egy fürdőt örökölt. Nem nagyon fűlik hozzá a foga: egy sikeres olasz vállalkozó ellátva mindenféle kényelmi cikkekkel, fogyasztási javakkal minek utazzon a szerinte nem mesés keletre?

Törökországba érvén mindent megtesz, hogy mihamarabb túladjon a számára nem túl becses örökségen. A fürdő azonban nem véletlenül különleges az ott élő emberek számára; nemcsak testi, hanem szellemi megtisztulást is nyernek az oda betérők. Francescót rabul ejti az új környezet, különösen török családjának egyik tagja…"
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: