Este miután a gyerekek elaludtak, anya és apa...

Minőségi időt szánni a párkapcsolatra és a közös estéket színesíteni rendkívül fontos, különösen akkor, ha szülők vagyunk. Ha csak egyszer-kétszer szervezünk különleges estét egy hónapban ahelyett, hogy külön-külön élveznénk azt a pár óra kései szabadidőt, amit a gyerekek alvása biztosít számunka, már nyert ügyünk van: erősödik a köztünk levő kötelék, hiszen máris nem csak úgy élünk egymás mellett, mint két szobatárs; a mindennapokhoz is hozzátesznek az ekkor folytatott őszinte beszélgetéseink, folyamatosan tápláljuk az egymás iránt érzett vonzalmunkat, illetve lesznek új közös élményeink – még ha csak apróságok is.

Ha te is szívesen feldobnád az estéiteket, íme 6 tipp, hogyan erősítheted a párkapcsolatodat és élvezheted jobban az átlagos hétköznap estéket is életed párjával.

 

Esti séta

Tegyetek egy kellemes sétát az esti órákban, amikor a gyerekek már lefekszenek és esetleg van ki vigyázzon rájuk egy órácskát, miután elaludtak. Használjátok ki ezt az időt, hogy egymással beszélgessetek, minőségi időt töltsetek együtt. Nem kell nagy dolgokra gondolni: sokszor még az is kellemes beszélgetést indít el, ha séta közben megnézitek a környékbeli házakat és elképzelitek melyikben ki lakhat. Jó kis móka!

 

Játékest

Vegyetek elő egy rég elfeledett társast, vagy kártyapaklit, tűzzetek ki díjat a legtöbb kör nyertesének (pl. egy közös fagyizás, vagy egy finom vacsi, amit a vesztes főz meg). Ha tovább mennétek, akár még a vetkőzős-torpedót is kipróbálhatjátok. Akit találat ér, az levesz egy ruhadarabot. (Előre sok ruhát magatokra aggatni nem ér :-P)

 

Készítsetek vacsorát együtt

Együtt főzni igazán kreatív és összekovácsoló tevékenység, főleg, ha olyan recepttel próbálkoztok, amit még egyikőtök sem ismer. Érdemes például más nemzetek ételeivel kezdeni: készíthettek mondjuk egyszerűbb tapasokat, vagy egy jó csípős indiait.

 

Közös hobbik

Találjatok olyan közös hobbit, amiben mindketten élvezitek az időtöltést, például táncolni járni, sportolni. Esténként aztán ezeket otthon is tudjátok gyakorolni, miután a kicsik már elaludtak.

 

Olvassatok együtt

Válasszatok ki egy izgalmas könyvet, amit egyszerre olvastok és minden fejezetnél beszéljétek ki a történteket. Vagy, ami még jobb: olvassatok fel egymásnak esténként, aztán jöhet a „könyvklub” mondjuk egy pohár finom ital társaságában. Ha még sosem csináltatok ilyet, érdemes novellás kötettel kezdeni, vagy akár hosszabb magazinos interjúk, tárcák felolvasásával, így mindig változatos maradhat a program.

 

Masszázs és pihenés

Csináljatok egy kis wellness estet, ahol egymást megmasszírozhatjátok, relaxálhattok és ellazulhattok, a folytatás pedig csak rajtatok múlik. Akár a hálószobát, vagy a fürdőtöket is berendezhetitek rögtönzött masszázs „szalonnak”, ahol a kezelések zajlanak.

 

Neked is vannak hasonló praktikáid a közös esték színesítésére? Írd meg kommentben, hátha más is kedvet kap hozzá!

 

K.V., 2023. július 21.

Forrás: Nyitókép: GettyImages.com

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?