Egy rutinos anyuka meglátásai: Teszteltük, és jó szívvel ajánljuk

Játékteszt rovatunkban hónapról hónapra olyan hasznos játékokat mutatunk be nektek, amelyeket saját csemetéinken kipróbálva őszintén ajánlunk a figyelmetekbe. Zsuzsi ötgyermekes édesanyaként sokat (értsd: sok játékot) kipróbált szülő, hatalmas élettapasztalatának köszönhetően a szerkesztőségben is sokat adunk a szavára. A közel egyéves Lucával a Beszélő sétagolyót vetették extrém próbák alá.  

Alapvetően szkeptikusan állok a fejlesztő játékokhoz, talán azért, mert napról napra azt látom, hogy a gyerekeimet a legjobban a „nem nekik való” dolgok kötik le. Persze azért az évek alatt nálunk is megfordultak ilyen játékok, bizonyítva, hogy a gyerek igenis szeretnek minden színes, izgő-mozgó, zenélő újdonságot. Az már más kérdés, hogy meddig játszanak vele szívesen.

A két kicsim rettentően örült, mikor kibontottuk a nagy dobozt, és kiszabadítottuk a szuper, színes új játékot. Nagy harcba kezdtek, hogy ki fedezhesse fel előbb. Ádi győzött: alaposan megvizsgálta, mindent megnyomott, megforgatott rajta, majd nagyjából 5 perc elteltével úgy döntött, hogy ez neki nem elég izgi. Különben sem engedem dobálni, rugdosni ezt az izét, pedig labda formájú. Akkor legyen inkább Lucáé! 

A másféléves lányom már lényegesen több időt szentelt a golyónak, nagyon tetszett neki az állatokat utánzó hang, a dalokra táncolt, tapsikolt. Pont a kis kezébe illik a játék. Én hatalmas pirospontot szavazok meg a kitalálónak a hangja miatt, szuper, hogy nem iszonyú hangos, sőt lehet rajta állítani is a hangerőt! Ezzel belopta magát a szívembe. 


A magától való forgás egy idő után nem nyűgözte le Lucát, de szerintem ez nála életkori sajátosság: ő már szeretné maga irányítani, dobálni a golyót. Az, hogy csak nézze, ahogyan "sétál" magától, az nem olyan izgalmas. Nekem összességében megnyerte a tetszésemet, viszont az életkorra való tekintettel még kisebbeknek, féléves-egyéves gyerkőcöknek ajánlanám, akik csak most kezdik felfedezni a világot, most indulnak el négykézláb, esetleg totyogva. Őket a golyó „járkálása” gyorsan mozgásra ösztönözheti, ahogy megpróbálják elérni, megfogni a guruló játékszert.

A játék közben azért abból volt harc, hogy nehezen értették meg, hogy bár labdaformájú a játék, azt azért nem kéne dobálni. A súlya miatt ugyanis jól fejbe lehet vele kólintani a kisebb testvért, úgyhogy a szülői felügyelet itt sem árt.

Ja, és még egy dolog! Bár a tájékoztatóban az szerepel, hogy vízbe ne tegyük, Ádi letesztelte erre is. Berakta a mosdóba, és mielőtt közbe léphettem volna, ráfolyatta a vizet. Jelentem, a játék kibírta, zenél és mozog továbbra is!

A cikk megjelenését a JátékNet.hu webáruház támogatta (x)

 

2017. április 07.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó