#baba#anya

Júliusi horoszkóp: ez a hónap az új perspektíváké, a belső átalakulásé és a sorsfordító tetteké

Júliusban más oldalról is képes lehetsz rálátni az életedre, tökéletes időszak ez a hosszútávú tervek meghatározására - amiért most teszel, ami most elkezd kialakulni, az stabil és hosszan tartó lesz.

Igazi hőséggel és nem kevésbé intenzív égi állásokkal köszönt be a július.

Gondolkodásodban változást tapasztalhatsz, amikor a Merkúr az Oroszlán jelébe lép

Kommunikációd magabiztosabbá válhat, önbizalommal telve osztod meg gondolataidat, büszkén vállalva véleményedet. A Merkúr és a Neptunusz fényszöge a spiritualitás felé tereli figyelmedet. Jobban megértheted lelked mélységeit, a nagy igazságokat. Belső hangod üzeneteit is egyértelműen tapasztalhatod most, ha teret engedsz mindennapjaidban a fantáziád szárnyalásának. Érdemes lehet álomfejtéssel, meditációval foglalkoznod, vagy kipróbálnod a szabad írást, ahol Felsőbb Éned vezet, így olyan dolgokat is átláthatsz, melyeket eddig nem. Jó alkalom a költészet gyakorlásának, vagy egy színházi darab megtekintésének. 2-án retrográdba fordul a Neptunusz, és majd december 8-án indul ismét előre. A retrográd időszakban nagyobb szükségét érezheted az elvonulásnak, feltöltődésnek. A megvilágosodás pillanataival ajándékoz meg, ha teret engedsz az álmodozásnak, elmélyülésnek és önmagad keresésének.

A Vénusz és Szaturnusz kapcsolata a hónap elejétől abban támogat, hogy vágyaid ne maradjanak a fellegekben, hanem meg is tudd valósítani őket. Segíti a művészi önkifejezést, így az ilyen jellegű tevékenységeknek kedvez ez a pár nap. A jól átgondolt, keretbe rendezett alkotásban rejlik most a kulcs. Kapcsolataidban eljön a komolyság ideje, mikor érdemes átgondolni, hogy merre tartotok, mit szeretnétek közösen elérni, és mindezek alapjait lerakhatjátok. Most az átlagosnál is fontosabb lehet a kölcsönös tisztelet és megbízhatóság, így ezekre különösen figyelj. Ez a hosszú távú tervezés ideje, mind kapcsolati, mind anyagi téren.

A Merkúr és a Plútó kapcsolata szokatlan mélységekkel ajándékoz meg. Ez az időszak nagyszerű a mély beszélgetéseknek, kutatómunkának, tabu témákkal való elméleti foglalkozásnak - nagy titkokra derülhet fény. Légy nyitott a változásra, hiszen ez a tranzit arra ösztönöz, hogy megváltoztasd azt, ahogyan a dolgokat szemléled. Ez az átalakulás lehetőséget ad arra, hogy a megértés és tudatosság egy magasabb szintjére lépj, más perspektívából lásd a dolgokat. Előfordulhatnak szélsőséges helyzetek, ám ezek a kilengések mind a fejlődést támogatják, hiszen arra késztetnek, hogy a dolgokat több oldalról szemléld. Légy óvatos a manipulációval, akár másoktól érkezik, akár tőled indul.

Július 5-én a Mars és a Szaturnusz harmonikus kapcsolata abban támogat, hogy kitartóan és célratörően tevékenykedj

Érdemes most a megvalósítás lépéseit is kidolgoznod, majd tervedet követve megvalósítanod. A részletekre odafigyelve, fókuszált figyelemmel dolgozva a befektetett energia hosszú távon megtérül. Az előzőekben lerakott biztos alapokra már építkezhetsz - mindazonáltal fontos az óvatosság és körültekintés. Érdemes most a hosszú távú terveiden dolgozni, mert jelen tetteid eredményének kell egy kis idő, hogy kibontakozzanak. Ez a tény ne keserítsen el, inkább merj valóban hosszú távra tervezni. Ami most kezd el kialakulni, annak idő kell, ám stabil és hosszantartó lesz - ez igaz az emberi kapcsolatokra is.

A 6-ai újhold az alapok megújításáról szól. Még inkább előtérbe kerül az otthon és család területe, akárcsak az eredeteddel, gyökereiddel kapcsolatos kérdések. A fókusz belső világodon, érzéseiden van. Tölts időt a szívednek kedves emberekkel és tevékenységekkel, ismerd fel, mire van valóban szükséged. Tápláld tested és lelked, ha teheted, vonulj el kicsit a nyüzsgéstől, szentelj figyelmet belső világodnak. Emlékezz, idézd fel a régi időket, hogy tisztábban lásd, merre menj tovább.

 #horoszkóp #asztrológia #ezotéria #július

Július 8-a környékén igazán harmonikus napok várnak rád. Új, izgalmas lehetőségekben, váratlan találkozásokban lehet részed. Remek időszak a szórakozásra, új dolgok kipróbálására, de a művészi önkifejezés számára is. Fejezd ki bátran egyéniségedet, mert most az őszinte megnyilvánulások, extravagáns megoldások támogatást élveznek. Mindezek mellett jobban átlátod jelen helyzetedet, ami alapján átalakíthatod jövőképedet. Ez a tranzit szerencsés kommunikációs helyzetek, támogató találkozások képében is megmutatkozhat. Vidám beszélgetések, társasági összejövetelek, kalandos utazások során tovább tágíthatod elképzeléseidet, fejlesztheted szellemi képességeidet.

Ha valami halogatsz már egy ideje, most itt az idő megtenni!

Július 11-e környékén azt tapasztalhatod, hogy több feladattal is elbírsz, és szívesen veted bele magad a munkába. Ezek a napok kedveznek a fókuszált figyelemmel végzett tevékenységeknek, stabil alapok letételének, a hosszútávú eredményekért tett lépéseknek. Ha valamit halogatsz már egy ideje, most tedd meg a szükséges lépéseket - talán könnyebb is lesz, mint gondoltad volna. Fontos, hogy ésszerű, megvalósítható célokat tűzz ki magad elé. Érdemes nyitott szemmel járnod, és figyelmet szentelned az idősebb, vagy tapasztaltabb emberek mondanivalójának, mert most sokat profitálhatsz ebből. Ezzel egyidőben képzeleted szárnyal, ami nagyban segíti az alkotást, kreatív projekteket.

Kapcsolataidban is érzékelheted ezt a hatást: empatikusabb, szociálisan érzékenyebb és előzékenyebb oldalad kerül előtérbe. A Vénusz jegyváltásával emelkedettebb hangulatba kerülhetsz. Az Oroszlán jele az optimizmusról, büszkeségről szól, ilyenkor lelkesebbek vagyunk az átlagosnál. Élvezed, ha mások felfigyelnek rád, előtérbe kerülnek a külsőségek is, hiszen tetszeni szeretnél. A kapcsolatokban ez az őszinte megnyilvánulások, szórakozás, alkotás, de egyben a drámák ideje is - melyet érdemes humorral kezelni, hiszen ilyenkor mindannyian kicsit sértődékenyebbek vagyunk.

Ez a szenvedélyes időszak kedvez minden olyan tevékenységnek, amibe teljes szívvel tudod belevetni magad. A Vénusz Oroszlán jelében töltött időszakának első napjai különösen intenzívnek ígérkeznek, ugyanis a szerelem és harmónia égiteste éppen szembenállást alkot a Plútóval. Felütheti fejét a féltékenység, esetleg hatalmi játszmák, de alapvetően nagy lehetőségeket rejt magában ez a tranzit. Felismerheted, hogy mi az, amire igazán vágysz, és kapcsolataidban is könnyebben ráérzel a másik igényeire. Mély belső átalakulást hozhat ez a néhány nap, ha mersz szembenézni belső világod kevésbé fényes részeivel is. Felszabadító és inspiráló élményekben lehet részed, és felismerheted szerepedet sorsod alakulásában.

Kövesd a vágyaidat, maradj fókuszált!

Július 15-én valósul meg a Mars és az Uránusz együttállása. Ez a tranzit olyan kicsit, mint egy váratlan robbanás, tornádó, vagy vulkánkitörés. Rejt veszélyt magában, ezért érdemes fokozottan körültekintően cselekedned. Arra ösztönöz, hogy rázd le magadról a kötöttségeket, korlátozó tényezőket. Talán a szokásosnál jobban vágysz a kockázatos helyzetekre, de próbálj meg most más módon izgalmat keresni, mert ez nem a legjobb alkalom a vakmerő tettekre. Fontos, hogy kövesd vágyaidat, de közben fókuszod maradjon a célon. Az eddig megalkotott tervek követése akadályokba ütközhet, próbálj meg rugalmasan állni a dolgokhoz. Keress valami újdonságot, ami izgalommal tölt el, de egyben biztonságos (ilyen lehet például egy izgalmas beszélgetés, szórakoztató műsor, vagy szokatlan öltözet). Ilyen módon felhasználod a tranzit erejét, mégsem romboló módon. A kísérletezés most új lehetőségeket teremt.

 #horoszkóp #asztrológia #ezotéria #július

18-a környékén váratlan és kellemes helyzetekben találhatod magad. Úgy érezheted, hogy nagyobb mozgástered van, így szívesen próbálsz ki új dolgokat is. Izgalmas felismerésekben lesz részed, ahogy beengeded az újat életedbe. Érdemes a kreatív önkifejezésre is nagyobb hangsúlyt fektetned, mert ezek a napok különösen kedveznek egyéniséged őszinte megmutatásának - akár alkotáson keresztül. Ez a baráti összejövetelek, szórakozás ideje is, melynek során új, érdekes emberekkel hoz össze az élet.

20-án a Mars szextil fényszöget alkot a Neptunusszal. Intuíciód és eltökéltséged együttes erővel támogatnak téged. Remekül látod mások igényeit, és könnyen tudsz is segíteni nekik. Érzékenységed és empátiád enyhülést hoz a nehézségben. Fontos, hogy ne csak beszélj meggyőződéseidről, hanem alkalmazd is a gyakorlatban - így nagy igazságokat ismerhetsz fel. A Mars jegyváltásától kezdve azt tapasztalhatod, hogy egyszerre több mindennel is szeretnél / kell foglalkoznod. Ezekben a helyzetekben kamatoztathatod sokoldalúságodat, közvetlenségedet. Rugalmasságod segít igazodni az újonnan kialakult helyzetekhez. Kíváncsiságod arra ösztönöz, hogy több dologba is belekezdj. Ez ennek az időszaknak az előnye és egyben a hátránya is. A sok feladat elvégzése okán eredményesnek érezheted magad, de figyelmed szétforgácsolódását is eredményezheti. Nagyobb kihívást jelenthet a koncentrálás, így talán kevésbé vagy hatékony.

A belső önvizsgálatból nagy energiákat szabadíthatsz fel

A 21-ei telihold a második Bak telihold ebben az évben. Különösen nagy hangsúly van most privát és nyilvános életed harmóniáján. Tapasztalhatsz feszültséget, ami e két terület szembenállását illeti, melyre a gyógyír az elfogadás lesz. Engedd, hogy az élet megmutassa az irányt, melyben most leginkább ragyoghatsz. A másnappal, a Nap átlépésével megerősödő Oroszlán jelleg már érezteti hatását, hiszen gondolkodásunk és érzelmi világunk jelölői, a Merkúr és a Vénusz is e jelben járnak már. Az előző telihold kissé feszültebb hatásával ellentétben itt már megjelenik a kivezető irány. Engedd, hogy a szíved vezessen, és súgja meg az utat. A belső önvizsgálatnak most is ideje van, melyből nagy erőket szabadíthatsz fel. Itt az idő valóban tenni céljaidért, kézzelfogható eredményt elérni, és megvalósítani leghőbb vágyaidat, képzeleted színes képeit.

Különösen áldásos telihold ez, a Vénusz és Jupiter kapcsolata kifejezetten támogató. Békét és harmóniát tapasztalhatsz, mintha minden gördülékenyebben menne. A másokkal való együttműködés, szerencsés társulások ideje, mikor érzelmileg és anyagilag egyaránt segíthetitek egymást. Emelkedett hangulat járhat át, ahogy felismered az életedben jelen lévő áldásokat és bőséget. Adj hálát az életedért, kapcsolataidért, javaidért. Egyedül a túlzásokkal légy óvatos, mert ilyenkor hajlamosabbak vagyunk túlköltekezni, túlenni, vagy akár túlvállalni magunkat. E napok során felismerheted, hogy bármennyire is fontos számodra mások boldogsága, legelőször saját életedet szükséges egyenesbe hoznod. Új módokat fedezhetsz fel, melyek segítenek elérni céljaidat, és egyben spirituális szinten is emelkedettséget tapasztalhatsz.

Az Oroszlán bátorságra, büszkeségre és játékosságra tanít, valamint arra, hogy merjünk szívünk szavára hallgatni

22-én jegyet vált a Nap, és az Oroszlán tüzes jelébe lép. Most van igazán ereje teljében, perzselően süt és árasztja melegét. Már egyre délebbre vonul – ezzel jelezve, hogy az út innen már számunkra is befelé vezet – a most ragyogó fényt visszük lelkünk mélyére, hogy a téli napforduló idején megvilágítsa a legnagyobb sötétséget. A Nap ad fényt és meleget, Neki köszönhetően létezik a Földön ilyen formában az élet. Mindenkire önzetlenül árasztja fényét, válogatás nélkül. Bennünk is felébreszti a lelkesedés tüzét, hogy kifejezésre juttassuk azt, ami bennünk van. Ez az önfeledt szórakozás, alkotás és szerelem ideje. Kreatív erőink most napként ragyognak, hogy valami újat teremtsenek a világban. Lelkesedésünk határtalan, ahogy a minket körülvevő világot szemléljük, és tudatosítjuk, hogy mi is társteremtői vagyunk - mi teremtjük valóságunkat. Az Oroszlánhoz tartozik az uralkodás maga, azonban elsősorban az önmagunkon való uralmat jelenti. Az Oroszlán bátorságra, büszkeségre és játékosságra tanít, valamint arra, hogy merjünk szívünk szavára hallgatni.

 #horoszkóp #asztrológia #ezotéria #július

Amint a Nap átlép az Oroszlán jelébe, kapcsolatba kerül a Plútóval. Ez a fényszög jár némi feszültséggel, mely változásra késztet. Fontos felismerned, hogy vannak dolgok, melyekre nem vagy hatással, ám hozzáállásodat ilyenkor is te választod meg. Erre a belső erőre támaszkodj, ha összecsapnak feletted a hullámok. A történések célja most is a személyes fejlődés és az átalakulás. Ez a nap egyéb izgalmas lehetőségeket is hordoz, melyek segítségével új perspektívából szemlélheted életedet. Az esetleges feszültségek arra sarkallnak, hogy változtass elképzeléseiden, akár önmagadon is, és merd beengedni az újat életedbe.

Céltudatosnak érezheted magad, megvan a lendületed a cselekvéshez. Komoly ambíciókat tudhatsz magadénak, ami segítségedre van, hogy aktívan tegyél céljaidért. Lendülettel és nagy erőkkel végzed dolgod, mintha nem lenne semmilyen akadály. Nagyon határozott lehetsz, mégsem tiporsz le másokat, sikerül megőrizned belső harmóniádat. Előtérbe kerülnek vezetői képességeid, melyek most nagy hasznodra válnak. Nagy erővel tudsz változást vinni az életedbe, ha szeretnél, és felfedezheted a benned rejlő mély erőforrásokat. Ha szentelsz energiát az elmélyült munkának, fontos felismerésekkel gazdagodhatsz. Remek napok a kutatómunkára is, vagy bármilyen olyan tevékenységre, ami odaadást és intenzitást igényel.

26-án a Merkúr átlép a Szűz jelébe, ami előhozza analizáló, tökéletességre törekvő énedet. Figyelmed a praktikus tevékenységekre irányul, melynek részleteivel is szívesen foglalkozol. Fontos, hogy ne légy túlságosan kritikus, és ne veszítsd el humorérzékedet, képzelőerődet. A Nap és a Mars kapcsolata a hónap utolsó napjaiban erővel és önbizalommal tölt fel. Érdemes felesleges energiádat valamilyen testmozgással levezetni, akár versenyen részt venni. Ha valamit halogatsz egy ideje, most kezedbe veheted az irányítást, vagy valami újba foghatsz. Ösztöneid remekül működnek, akárcsak vezetői képességeid. Nagyon hatékony lehetsz ezekben a napokban, használd ki a lehetőséget!

Áldott nyarat, varázslatos élményeket és boldog felismeréseket kívánok Neked!

Ha kíváncsi vagy a mindennapok csillagos üzeneteire, kövesd asztrológus szakértőnk, Bakonyi Réka asztrológus @csillagok_illata Instagram oldalát!

Bakonyi Réka, 2024. július 03.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?