Sok folyadékot igyon a gyerek? De mit? És hogyan növeljük a folyadékbevitelét?

Ha a mi gyerekünk éppen nem az a bizonyos „lőtyölös” fajta, akkor okozhat némi fejtörést, hogy a testsúlyához szükséges minimum folyadékmennyiséget bejuttassuk a szervezetébe. Gyakorlatilag ilyenkor jönnek a kulacsok, szívószálak, szép poharak, itatópoharak és cumisüvegek végelláthatatlan cseréjének ideje. Hogy nyújt-e bármilyen megoldást ez az ivásra ösztönzési mód a gyerekeknél? Természetesen igen. Minden gyerek imádja, ha új itatókulacsot vagy pohárkát kap, de az újdonság öröme is hamar tovaszáll. 

Az én kislányom sem szeret inni, ezért folyamatos kihívás elé állít, hogy tudjam megfelelő mennyiségű folyadékot igyon. Nekem - a tudatos anyukának -  folyamatos feladatom ezt kezelni és elég kreatívnak lenni ahhoz, hogy a gyerekem legalább egy liter folyadékot egy nap meg is igyon. Ő még nagyon szereti a reggeli és esti tejezéseket, így gyakorlatilag ezzel kb. 4 dl folyadékbevitelt ki is pipáltunk. Mellette nagyon szereti a leveseket és főzelékeket, ezzel még 1-2 dl folyadékot tudok neki gond nélkül adni. Viszont az én lányom maximum vizet fogad el, abból sem többet, mint napi 1,5-2 decilitert. Ha számolunk mindjárt világossá is válik, hogy legalább 2 deciliter hiányzik a napi folyadékbeviteléből. Hiába próbálkoztam különböző küllemű itatókkal ideig óráig megemelték a folyadékfogyasztást, ám hosszútávon nem hoztak maradandó áttörést.                                     

Miért is kell a folyadék? A szervezetünk 50-60 százalékát víz alkotja, fontos szerepet játszik a szervezetünk működésében. Biztosítja a vérkeringést, befolyásolja a vér megfelelő összetételét; szabályozza a vérnyomást; lehetővé teszi a tápanyagok, a salakanyagok és a gázok oldását, szállítását; biztosítja a szervezet állandó, belső hőmérsékletét; elősegíti az ízület megfelelő működését. A legtöbb gyerekkori székrekedés oka, a kevés folyadékbevitel, így erre fokozottan kell, egy anyának ügyelnie ahhoz, hogy ne legyen rossz élmény a székletürítés, és ne tartsa vissza a gyerek a székletét.                                                               

Próbálkoztam sokféle innivalóval a víz mellett, de nem igazán fogadta el a lányom. A gyümölcs levekért egyáltalán nem rajong, akkor sem ha én facsarom és akkor sem ha dobozos verzióban vásárolom. Érdekes a gyerekek ízlése, mivel a cukros szénsavas üdítő ital csak egyetlen egyszer maradt előtte, de olyan szinten rámart, hogy alig lehetett tőle elvenni. Ez viszont pont nem az a fajta folyadék, amit szívesen adnék a gyerekemnek. Semmi hasznos nincs benne, tele van cukorral és még az étvágyát is elrontja.                              

Ekkor találkoztam a KellaQ10 termékeivel. Ami tulajdonképpen egy egészséges üdítőital. Enyhe finom pezsgéssel, rengeteg vitaminnal, Q10-el és teljesen baba és gyerekbarát módon cukor nélkül készítik. Nem tartalmaz aszpartámot, az íze nagyon finom és egyáltalán nem uralkodó. Jó választásnak tűnt egy olyan tudatos anyukának mint én, ahhoz, hogy gyermekemmel egy új az üdítő italokra hajazó, ám annál sokkal jobb és egészséges alternatívát próbáljunk ki.                                                                                       

Azt hiszem nálunk az alma-körte és a citrom-limett kombináció lett a nyerő. Gyakorlatilag mióta ezzel is kínáljunk lánykámat, azóta egy deciliterrel megnőtt a folyadékfogyasztása. Úgy gondolom, még mindig van mit csiszolni a dolgokon, de azt gondolom, hogy elindultunk egy jó úton. A termék egészséges, és tényleg nagyon finom! Így ideje a fejekben kitörölni az üdítő italok hagyományos értelemben vett fogalmát, végre van egy olyan üditő, ami egészséges és bátran adhatjuk a gyermekeimnek.

KellaQ10

 

2016. december 07.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó