5+1 babaváró buli-tipp

Mára már egyre divatosabb – nem csak Amerikában, hanem kishazánkban is- a hamarosan megszülető kisbaba megünneplése; azaz babaváró bulit tartani. Bár a net tele van elcsépelt és ízléstelen programötletekkel erre az alkalomra, azért mi találtunk pár egész cukit és szórakoztatót is. Reméljük, minél többen kedvet kaptok ehhez a jópofa modern hagyományhoz!

A babaváró bulit, csakúgy, mint a leánybúcsút; a kismama rokonai, barátnői szokták megszervezni. Eredetileg ezen is csak hölgyek vettek részt, ráadásul fontos funkciója volt ennek az alkalomnak: a tapasztalt anyukák jó tanácsokkal látták el a leendő anyát.

Ma már nem mindenki ragaszkodik a hímnem kizárásához, de a szervezés terhétől mindenképp fontos, hogy mentesítsük az ünnepelt(ek)et. Ahhoz, hogy a délután garantáltan jó hangulatban teljen, állítsatok össze egy ütemtervet, különböző játékokkal.

A játékok között apránként átadhatjátok az ajándékokat is, készülhettek tortával, szendvicsekkel és a nap végén egy babás-mamás filmet is berakhattok.

  1. játék: Ki ne mondd, hogy „baba”!

Onnantól elkezdve, hogy a vendégek és a kismama belép az ajtón, tilos kiejteni azt a szót, hogy „baba”. Beszélgethettek bármiről, feltehettek provokatív kérdéseket is, de ha valaki mégis elszólja magát, valamilyen vicces büntetés vár rá, például magára kell vennie egy pelenkát. Engedjétek el a fantáziátokat; akár több tiltott szót is felvehettek a listára.

  1. játék: Találd ki, hogy mit rejt a táska!

Ehhez egy kis egyéni akció szükséges, hogy minden résztvevő jól szórakozzon: szedj össze egy nagy strandtáskába egy csomó babaholmit (nem mellesleg, ezeket majd meg is kaphatja utólag a kismama): cumit, cumisüveget, pelust, popsikenőcsöt, mellszívó tartozékokat, rágókát… És egyesével vidd körbe, hogy csukott szemmel mindenki kotorászhasson a tárgyak között, majd egy papírra írják le a résztvevők, hogy szerintük mit rejtett a táska. Aki a legtöbb kelléket eltalálja, az nyert.

  1. játék: Ismerd fel a babaételeket!

Az előző feladathoz hasonlóan, gyűjts össze kb. 5-10 fajta – nem annyira tipikus- bébiételt, majd kínáld körbe a becsukott szemű vendékeknek. Jegyzetelj, milyen összetevőkre tippelnek, majd az eredményhirdetésnél áruld el a valóságot (szerencsére ma már szinte minden „felnőtt ételt” elkészítenek pépes változatban is; a főzeléktől a csirkemellig, így lesz miből válogatni, ne csak a klasszikus sárgarépás hamikat szerezd be!)

  1. játék: Kreativitásra fel!

A papírtányérok felhasználhatóságának egy újabb módjával találkozhattok e játék során: mindenki vegyen maga elé egy papírtányért és színes filceket. Rajzoljátok le a gyermeketek arcképét, majd közösen szavazzatok, kié sikerült a legjobban. A győztes nyereménye egy szelet a babaváró tortából.

  1. Ártatlan „ivós játék”

Gyerkőcöknek almalevet, felnőtteknek gyümölcsös (mentes?) sört töltsetek cumisüvegekbe. Egyszerű a szabály: sípszóra indul a verseny, és aki előbb kiissza az üveg tartalmát, az nyer!

        +1:     Ti tartottatok már babaváró bulit? Osszátok meg velünk tapasztalataitokat, játékötleteiteket!

 

Plézer Panna , 2017. június 21.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó