500 000 pelenka jótékony célra – legyünk nagyok a legkisebbekért!

Amikor kisgyermek érkezik a családba, elindul a tervezgetés, és a matek is. Mi mennyibe kerül majd, melyek lesznek a pénztárcánkat leginkább terhelő tételek. Minden család a legjobbat akarja a gyermekének, de a gondok, nem várt fordulatok beárnyékolhatják a boldog babás hétköznapokat. Ezekben az élethelyzetekben segíti a családokat a dm Együtt a babákért programja is.

A szegénység, a rászorultság első pillantásra nem mindig látható. Van, ami sokak számára teljesen hétköznapi, másoknak azonban nehéz életkörülményeik miatt nehezen elérhető. Ilyen lehet egy meleg vacsora, egy nélkülözhetetlen ruhadarab, vagy akár a naponta szükséges pelenka. Jól jön ilyenkor a segítség: akár egy-egy ruhadarab az ismerősi körből, egy kis segítség a családtagoktól, de a szociális háló intézményei, s a családoknak szóló programok is nagy segítséget jelenthetnek.

500 000 pelenka jótékony célra – legyünk nagyok a legkisebbekért!

A drogéria hét éve indította útjára az Együtt a babákért programot, amely során közel 2000 családnak segítettek már pelenkával: 260 dm üzlet jelképes keresztapai szerepet vállalva támogat egy-egy családot évről évre. Minden család fél évre elegendő pelenkát kap ajándékba, így a megspórolt összeget másra, életszínvonaluk növelésére tudják fordítani.

Az Együtt a babákért program első támogatottjai már iskolába járnak. Sokféle élethelyzet adódott az évek során: volt, ahol a család meglepetésére egy gyermek helyett mindjárt három kicsi érkezett, s rögtön megsokszorozódtak a kiadások is. Előfordult, hogy az édesapa hirtelen elvesztette munkáját, így az egyetlen kereset kiesett. Vagy az anyuka a nagymamára hagyta gyermekét, s külföldre távozott, nem segítve az otthon maradókat. A sokféle történetben egyvalami közös: a gyermekek családjai valamilyen okból olyan helyzetbe kerültek, hogy segítség nélkül nehezen jutottak volna túl ezen az életszakaszon. A szülők pénzügyi gondjai miatt sajnos a gyermekek is szenvednek.

500 000 pelenka jótékony célra – legyünk nagyok a legkisebbekért!

A családokat a dm a Katolikus Karitásszal együttműködve támogatja, a szervezet országos irodái mérik fel az igényeket, s szervezik meg a pelenkák átadását a rászoruló családoknak. Idén összesen 6500 csomag pelenkát juttatnak el 20 millió  forint értékben a családoknak, hogy így könnyítsenek a szülők terhein. 

2018. január 24.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?