6 ok, amiért a szeptemberi babák különlegesek – a tudósok véleménye szerint Statisztikailag a szeptemberi születés csupa jó dolgot ígér

Elröpült a nyár, ismért egy iskolaév kezdődik. Tökéletes időpont a világrajövetelre! Ha szeptemberre várod gyermekedet, szerencsésnek érezheted mind a kicsit, mind magadat. 

És hogy miért? Nézzük, mi mindenért szerencsések a szeptemberi babák:

1.  Valószínűsíthető, hogy sikeresek lesznek tanulmányaik során

Egy korábban megjelent tanulmány szerint a szeptemberben született gyerekek jobban teljesítenek tanulmányaik során. Ez nem a biológiára vezethető vissza, hanem a társadalmi struktúrára, mely ekkorra teszi az iskolaév kezdetét.

Alapvetően az lehet a magyarázat, hogy az ebben a hónapban született gyerekek a legidősebbek az osztályban, ami elővételezi a tanulmányi sikereket is, hiszen akár 11 hónap is lehet a korkülönbség az osztálytársak között.

2. Valószínűleg sportban is jók a szeptemberiek

Nemcsak az iskolában vannak előnyben a szeptemberben született gyermekek. A kutatás rámutat arra is, hogy ezek a srácok a sportpályán is jobban teljesítenek.

„Az ősszel születettek izomzata és csontozata is masszívabbnak, erősebbnek mondható társaikénál” – meséli egy sportolókkal foglalkozó orvos. „Mivel ezek a gyerekek fizikálisan fejlettebbek, hamarabb elkezdenek sportolni, ami egy pozitív spirált indít el.”  

A témában született hasonló tanulmányok megállapítják, hogy az őszi babák a méhben szerzett sok D vitamin miatt is sikeresebbek a sportokban.

3. Az ebben az időszakban született gyermekek sokkal kisebb eséllyel lesznek bioláris zavarban szenvedők

Egy 2012-es tanulmány szerint a szeptemberben születettekre sokkal kevésbé jellemző, hogy felnőtt korukra bipoláris zavarral küzdjenek. Itt is ki kell hangsúlyoznom, hogy a méhben szerzett D vitamin jelentősen szerepet játszik ebben, bár pontosan meghatározni nem tudják az okokat, a számok ezt támasztják alá.

4. Az ő szülinapjuk a legnépszerűbb

A szeptemberi babának szerencséjük van abban is, hogy ekkor van a legtöbb születés például az Egyesült Államokban is. Egy amerikai újságíró által végzett kutatás szerint a legnépszerűbb hónap legnépszerűbb (hó)napja(i) 1994 és 2004 között: szeptember 9,19 és 12.

5. Valószínűleg ezek a kicsik születésükkor nem lesznek sem túl nagyok, sem túl kicsik

A vizsgálatok szerint a szeptemberi babák nem túl nagyok (az inkább a nyáriakra jellemző), és nem túl kicsik (ez meg a téliekre).

6. Ők azok, akik a legkevésbé kerülnek bajba

Mivel ezek a srácok többnyire jól teljesítenek az iskolában, sokkal kevésbé jellemző rájuk, hogy bajba kerülnének, (esetleg szembe a törvénnyel, bármilyen formában), szemben augusztusban született társaikkal, akiknél nagyobb százalékban kerülnek be jó oktatási intézményekbe.

„Mivel a szeptemberiek többnyire idősebbek, érettebbek, az iskolai felvételin is nagyobb eséllyel teljesítenek jól, ami jelentősen csökkenti az esélyeiket, hogy fiatalkori bűnözésbe keveredjenek.”

Hát, ez elég jól hangzik, ugye? Nem véletlen, hogy ebben a hónapban ennyi kisbaba születik.

 

A cikk a mother.ly cikk alapján készült. 

B.Zs. , 2020. szeptember 09.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó