Friss: 5 hónapos kisbaba zuhant ki egy galériáról! A védőnő többször is figyelmeztette a veszélyre az anyát!

Életveszélyes állapotba szállította el az 5 hónapos kisbabát a mentő, aki 2,6 méter zuhant ki egy lakás galériájáról.

A Fővárosi Főügyészség a gyermek édesanyja ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A 20 éve anyuka egyedül lakott a babával
A vádirat szerint a 20 éves édesanya egy VIII. kerületi önkormányzati lakásban élt együtt a 2016 márciusában született gyermekével, és még több hozzátartozójával együtt. A vádlott nő egyedül nevelte és gondozta a sértettet, a gyermek apja nem élt velük.
A lakásban a nő és gyermeke lakrésze a konyha felett kialakított, a padlótól 2,6 méter magasságban lévő galérián volt, amelynek volt egy több mint 1 méter széles és 50 cm mély fedetlen nyílása.

A védőnő többször figyelmeztette az anyukát a veszélyre
A galérián – az említett nyílástól több méteres biztonságos távolságban – volt a gyermeknek egy ráccsal ellátott kiságya, és a védőnő többször fel is hívta a vádlott figyelmét arra, hogy a kisfiút tartsa a számára biztonságos gyermekágyban. Az anya ennek ellenére a gyermekét rendszeresen maga mellett altatta a rés közvetlen közelében lévő matracon.

A baba a konyhai kőre zuhant 2,6 méter magasból
A vádlott 2016. augusztus 11-én este etetés miatt a sértettet kivette a gyermekágyból, majd nem tette őt vissza, hanem maga mellé fektette a matracra, annak a nyílás közelében lévő részére. Amikor a vádlott később elaludt, a gyermek mintegy 2,6 métert zuhanva a matracról a résen keresztül leesett a konyha kövezetére.

A babát életveszélyes sérülésekkel szállította el a mentő
A vádlott és a lakásban tartózkodók rögtön felébredtek és azonnal kihívták a mentőket, akik a gyermeket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A Fővárosi Főügyészség az anyát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Forrás:  Magyarország Ügyészsége, 2017. október 3.

Friss: 5 hónapos kisbaba zuhant ki egy galériáról! A védőnő többször is figyelmeztette a veszélyre az anyát!
Fotó: a kép csak illusztráció, kép forrása: YouTube

Szinetár Rita , 2017. október 03.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?