Gyerek- és állatbarát ünnepi dekoráció? Igen, létezik!

Egy kisbaba születése előtt szokás a lakást gyermekbaráttá varázsolni. A hétköznapi tárgyakat, bútorokat könnyű szerrel átalakíthatjuk lecserélhetjük és a veszélyes holmikat a felső polcokra, zárt helyekre tesszük. De mi a helyzet az ünnepi díszekkel?

Ebből a szempontból, a karácsony különösen balesetveszélyes ünnepnek számít, hiszen hányszor lehet hallani ottfelejtett égő gyertyák okozta tűzkárokról, vagy vegyük csak a még ártalmatlanabbnak gondolt szituációkból kialakuló vészhelyzeteket: néha elég egy apró tűlevél is a fulladáshoz.

A karácsonyi ünnepek alatt Texasban a statisztikák szerint naponta átlagosan mintegy 250 baleset történik, ezért a www.mother.ly összegyűjtött 11 praktikus gyermekbarát díszt. Íme, ezek közül a kedvenceink:

  1. Falra akasztható karácsonyfa 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Does this count as a Christmas tree?! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ A few Christmas hashtags SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND COLD SWEAT#ilovechristmas #ilovechristmastime #ilovechristmastrees #ilovechristmaslights #pinecones #christmas2018 #christmascountdown #nordicchristmas #inlovewithchristmas #christmas #christmaseve #christmastrends #christmassquares #scandichristmas #christmaslightshow #scandichristmasdecor #santa #christmastree #celebratechristmas #welovechristmas #welovechristmastime #christmastreedecorating #christmasdecor #christmastreelighting #instachristmas #christmasevebox #christmasstars #nordicstyle #christmasmagic #twasthenightbeforechristmas Image credit @coxandcox

CHRISTMAS TREECHRISTMAS SQUARESCHRISTMAS TREE (@christmassquares) által megosztott bejegyzés,

Ez egy remek megoldás lehet, ha házi kedvenced vagy kicsi gyerkőcöd van, így rohangálás közben nem fogja felborítani, és a tűlevelek sem okozhatnak problémát. Nem beszélve a környezettudatosságról és az állandó takarítás megspórolásáról!

  1. Vegyél a picinek saját karácsonyfát – egy újabb falra akasztható verzió

karácsony

Ezt a változatot még akár Te is elkészítheted, filc anyagból vagy kartonból. Ha elég nagy a gyerkőc, be is segíthet, remek közös mókának ígérkezik és a kapcsolatotoknak is jót tesz: elbüszkélkedhetsz a vendégeknek, hogy a kisfiad/kislányod alkotta az idei fő dekorációt – Ő pedig úgy érzi majd, hogy besegíthetett a lakás feldíszítésébe!

  1. Ünnepeljetek fa nélkül 

Elsőre nagyon furcsán hangzik és sokan óckodnak ettől a megoldástól, hiszen hagyományos értelemben a fa az egyik kulcs eleme az ünnepi otthonnak. Azonban ha megnézitek a fenti példát: rengeteg egyéb jelkép létezik, amivel fokozhatjuk a karácsonyi hangulatot, fa nélkül is. (Színek, formák, anyagok, illatok, ízek, feliratok.)

  1. Karácsonyi ágynemű 

karácsony

Minden otthonba kötelező alap darab egy ilyen, vagy ehhez hasonló, ünnepi hangulatú ágynemű-huzat, ami ráadásul tényleg teljesen ártalmatlan dísze a lakásnak.

  1. Szívjátok magatokba a karácsony illatát 

Igen; a szegfűszeg, a fahéj és a narancs varázslatos karácsonyi hangulatot idéz. Ezeknek az egyszerű, illatos díszeknek az elkészítését nyugodtan a lurkódra bízhatod.

  1. Palackba zárt fények 

karácsonyi fények

Szerezz be pár díszüveget, és helyezzétek el abban a karácsonyi égőket (így, ha esetleg nem lesz fátok, akkor sem mennek kárba). A legpraktikusabb, ha vastagfalú vagy műanyag tartókban gondolkodtok.

  1. Varázsold a kanapét a nappali díszévé 

karácsonyi párna

Szinte az összes lakberendezési boltban találhatsz karácsonyi mintás plédet, díszpárnát, a kicsi pedig kaphat egy plüss rénszarvast vagy jegesmedvét is.

  1. Használd fel a kiolvasott karácsonyi könyvek képeit 

Az fent látható módon újra hasznosíthatjátok azokat a régi könyveket, képeslapokat, amiknek máshogy már úgysem vesztitek hasznát. Ez alkalmat arra is, hogy újra és újra felolvasd az adott mesét vagy felidézd a lurkódnak a képeslap történetét, ezáltal megismerheti a felmenői életét is.

karácsonyi könyvek

 

Plézer Panna , 2018. november 25.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó