Két kisgyerek szökött meg az óvodából, és trolival utazgattak Szegeden

Szeged - Elszökött két gyerek csütörtökön egy szegedi óvodából, végül már a rendőrök is keresték őket.

Már a második eset volt, hogy az óvónők tudta nélkül tudott kijutni kisgyerek a szegedi intézményből - számolt be róla a DélmagyarCsütörtökön ugyanis két 6-7 év körüli kisgyerek felügyelet nélkül elhagyta az óvoda területét, és a portál információi szerint hosszú ideig kóboroltak a városban.

Azt nem tudni, hogy a folyosókon miért nem tűnt fel a két gyerek az óvónőknek, de senki sem vette őket észre. Kimentek az ajtón, majd valószínűleg a kerítésen átmászva jutottak ki az utcára. Állítólag a fél várost bejárta a két kicsi. Mivel szomjasak voltak, előbb egy áruházba mentek, de pénz hiányában végül egy trolira ültek fel helyette. A kíséret nélkül sétáló gyerekek végül a belvárosban tűntek fel egy járókelőnek, aki értesítette a hatóságokat.

 Erre az esetre nincs mentség – fogalmazott Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője. – Egyértelmű, hogy mulasztás történt, és megértem a szülők indulatait is.

Az igazgató elmondta, a csoporttal nem a megszokott óvónőjük volt, az eset idején pedig délutános társa még nem érkezett meg. – Amikor észlelte, hogy hiányzik két gyerek, azonnal keresni kezdték őket, a kollégák a környéket is bejárták. Fél óra után úgy döntöttek, értesítik a rendőrséget is.

Az érintett óvodai dolgozók írásbeli figyelmeztetést kaptak, úgy tudni, hogy a szülők nem akarják jogi útra terelni az ügyet.

 

A cikk és a fotó forrása: blikk.hu

2018. április 29.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

óvodások

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?