Meghökkentően bátor szülés utáni képet posztolt Instagramon egy anyuka

Szerinte a legjobb az őszinteség, és az, ha mindenki tudja, mi az igazság.

Egy anyukának elég bátorsága volt ahhoz, hogy alig pár órával gyermeke születése után fotót készíttessen a hasáról.

A háromgyerekes, ausztrál Elise Raquel célja az volt, hogy megmutassa közel 30 000 követőjének az Instagramon, hogyan is néz ki egy nő a szülés után. Akkor, amikor a legsérülékenyebb időszakában van, amikor nem tud eltakarni semmit.

A történetet az Independent tette közzé.

Raquel elárulta, előző szülései után mindig hihetetlenül erős kényszer volt benne arra, hogy azonnal eltakarja testét.

Akármilyen örömteli is volt az újszülött érkezése, mégis furcsa érzés volt lenézni a hasára és látni, hogy az még mindig ugyanakkora.

Ezúttal azonban, miután életet adott lányának, Willának, már büszkén vállalta testét, a terhességi csíkokat és a plusz kilókat.

“Fura érzés lepillantani és látni a nagy hasamat, miközben a kezemben tartom a lányomat, még a harmadik alkalom után is. Nehéz dolog hazavinni a picit, és továbbra is a terhesség alatt hordott ruhákat viselni.

Az első után azt hittem, hamar lemegy majd a hasam. Mindenki azt mondogatta, fiatal vagyok még, hamar lemennek a plusz kilók.

De őszinte leszek, ez nem történt meg, a mai napig sem. Minden babával feljött rám még pár kiló, és egyre több terhességi csíkom lett. Három gyereket kellett kihordanom hozzá, de végre rájöttem, hogy nem szabad elrejteni a szülés utáni testünket! Rettenetesen büszke vagyok arra, amit ez a test adott, és amit feláldozott.”

terhessegutan2

 

Raquel a többi anyukát is arra biztatja, hogy igenis büszkén vállalják testüket a terhesség után, és ne szégyelljék annak nyomait. Nem csoda, hogy

a kép közzététele után rengeteg szívmelengető hozzászólás érkezett, amikben sokan megköszönték Raquelnek az őszinteségét.

“A második terhességem alatt hatalmas terhességi csíkjaim lettek, és bizony elég sokat híztam is. Nem fogok hazudni, utáltam a testemre nézni, ahogy minden egyre nagyobb lesz. Azonban miután elolvastam a bejegyzésed, egészen másképp látom a dolgokat. Segítettél elfogadni azt, hogy minden változás természetes és gyönyörű” - írta az egyik hozzászóló.

Természetesen többen is úgy gondolták, hogy nem volt helyes közzétenni a fotót, mivel az túl személyes, azonban Raquelnek erre is megvolt a válasza:

“Senki nem mondta el nekem, mi lesz a szülés után. Fogalmam sem volt arról, hogy a szülés után is ugyanolyan terhesnek fogok kinézni, mint előtte. A többi nőhöz hasonlóan én is nézegettem a hírességek szülés utáni képeit, akik már pár héttel utána szupermodelleknek néztek ki újra. Azt gondoltam, velem is így lesz majd.

Aztán négy nappal a szülés után hazamentünk a kórházból, és még mindig hat hónapos terhesnek néztem ki. Azt gondoltam, hogy valamit biztosan rosszul csináltam. Én miért nem úgy nézek ki, ahogyan ők? Miért nem olyan a testem azonnal, mint előtte volt, ahogyan mások ígérték? Miért tartott egy évig visszafogyni a terhesség előtt hordott nadrágomba?”

 

Raquel szerint sok kismama fejében teljesen téves elképzelés él arról, mi történik majd a testükkel a szülés után.

Szerinte túl nagy a nyomás is a társadalom részéről, hiszen mindenki elvárja, hogy az anyukák újra tökéletesen nézzenek ki, és bennük is ez a vágy él erősen, ha pedig nem így lesz, elkeserednek.

“Azért tettem közzé ezt a képet, mert nagyon örültem volna neki, ha valaki más is mutat egy ilyet, amikor én voltam terhes. Bárcsak valaki elmondta volna nekem is őszintén, hogy mi történhet a testemmel és a lelkemmel. A negyedik trimeszter a mai napig tabutéma. Szeretném, ha a hozzám hasonló cipőben lévő anyukák tudnák, hogy nincsenek egyedül.”

A cikk forrása. szeretlekmagyarorszag.hu

Via: Independent

 

 

2017. október 04.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?