#baba#anya

"A férjem szabályozni akarja, hogy mit ehetek a terhesség alatt – szégyellem a sóvárgásomat"

Egy kismama étkezését a férje próbálja beszabályozni, mert szerinte nem étkezik elég egészségesen a felesége.

Mindannyian tudjuk, hogy a terhesség milyen nehézségek elé állítja a testünket, lelkünket, és a legtöbbünk azt is megtapasztalta már, hogy várandósan megkívánunk bizonyos ételeket - a savanyú uborkától kezdve a fagylalton át a gyorséttermi ételekig széles a spektrum. Nincs ezzel másként az a kismama sem, viszont 20 hetes várandósan a férje kontrollmániájával és ítéletével is meg kell küzdenie. A nő a Redditen egy bejegyzésben osztotta meg a történetét.

A bejegyzésből kiderül, hogy a férje mindig is fanatikus volt az egészségét illetően, előre megtervezi az étkezéseit - amik szigorúan egészséges ételekből állnak -, rendszeresen edz, míg a kismama sokkal kevésbé merev azzal kapcsolatban, hogy mit eszik. Most, hogy terhes, még kevésbé szigorú az étrendjével kapcsolatban, és ha valamit megkíván, megeszi – és ebbe a gyorséttermi ételek is beletartoznak.

Ám miután a férje tudomást szerzett a nassolási szokásairól, kritizálni kezdte, amiért szerinte nem étkezik egészségesen, és ezzel a gyermeküknek is árt. A leendő anyukában ez - érthető módon - szégyent keltett.

20 hetes terhes vagyok – eddig minden simán ment. Minden eredmény rendben volt. Pontosan az orvosom által javasolt mennyiséget híztam.
Soha nem voltam túlsúlyos, sem alultáplált, vitaminokat szedek, sok gyümölcsöt és zöldséget eszem, és aktív vagyok. A férjemhez képest azonban sokkal többet eszem édes vagy sült nassolnivalókkal, és az étrendem sem olyan szigorú, mint neki.

Az étkezésemet már a várandósságom előtt is kritizálta, de ez a terhességgel egyre rosszabb lett. A minap voltam egy gyorsétteremben, a blokkot a kocsiban hagytam, a férjem megtalálta, és amikor meglátta, hogy sült krumpli szerepel rajta, munka közben ezt az üzenetet küldte nekem: Nagyon szeretném, ha jobban figyelembe vennéd a kérésemet azzal kapcsolatban, hogy mivel eteted a leendő lányunkat, ugyanis, ha sült krumplit ebédelsz a reggeli muffin után, abból nem igazán érződik az, hogy figyelnél.

Ha túlsúlyos vagy alultáplált lennék, megérteném. Persze, tudnék egészségesebben étkezni, de az, ahogyan ő étkezik, nem az, amire én vágyom. Én is olyan családtagok között nőttem fel, akiknek étkezési zavarai vannak, és én nem akarok ilyen mintát sem a saját, sem a leendő lányom életébe.

A nőnek arról panaszkodott a férje, hogy nagyon nehéz neki, hogy nem tudja irányítani a terhesség körüli dolgokat. A leendő anyuka azt írja, hogy nem akarja, hogy férje szabja meg, hogy mit ehet és mi nem, különösen nem akarja ezt a terhessége alatt, amikor egyébként is sok változással küzd a teste és a hangulatingadozások sem ritkák.

Babanet, 2024. június 03.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?