MENTŐBEN ADOTT ÉLETET GYERMEKÉNEK EGY SOMOGYI NŐ

Jaj, jaj, jön a baba! - kiáltott fel a fiatal nő a barcsi esetkocsiban, miközben bajtársaink a szigetvári szülészet felé siettek vele. 

Vérző, görcsölő terhes nőhöz riasztották a somogyi település mentőit egy közeli faluba szerda este. A második gyermekét a szíve alatt hordó anyát jó általános állapotban találták, ezért elindultak vele a kórházba.

A baba azonban nem várta meg, hogy odaérjenek, félúton a mentőben komplikációk nélkül világra jött. A mentőegység vezetője, Molnár Gábor mentőtiszt szerint, minden rendben zajlott. Bár Szófia 30 hétre született, teljesen egészséges.

Édesanya és a kislánya is jól van, bajtársaink a közeli kórházba szállították őket.

A mentőegység vezetője azt is elárulta, "bár 10 éve a mentőknél dolgozik, ez volt az első szüléslevezetése. Bajtársaira nagyon büszke, azt is mondja, nélkülük sokkal nehezebb lett volna a dolga.Igazi csapatmunka volt. Egy nehéz napot tudnak maguk mögött a barcsi mentők, akik egy szomorúan induló szolgálat végén - egy sikertelen újraélesztést követően segítették világra a kislányt, Szófiát. A babának és édesanyjának is jó egészséget és boldog életet kívánunk!"

MENTŐBEN ADOTT ÉLETET GYERMEKÉNEK EGY SOMOGYI NŐ

Fotó: Molnár Gábor - Országos Mentőszolgálat

 

A cikk forrása: Országos Mentőszolgálat

2018. január 20.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?