Mindent a gyerekekért! Eleget játszani kötelező.

Minden szülő álma, hogy gyermeke testileg, lelkileg kiegyensúlyozott legyen, hogy lássa egyenletes fejlődését, boldogságát a mindennapokban. Tudjuk, hogy ma ez az egyik legnehezebb feladat, de ha sikeres és boldog gyermeket szeretnénk nevelni,  mindennél fontosabb, hogy engedjük eleget játszani őket.

Izgiland játszóház

Már számtalan fórum és könyv foglalkozik a gyermekek egészséges fejlődésével, amiben kiemelt szerepet kap a játék, a játékidő és ennek minősége. Mostanság mennyire irigykedve nézzük a régi korok gyermekeinek kiegyensúlyozott játékát és nemcsak a játékok szerénysége miatt, hanem a jóval nagyobb szabadság miatt is. Ma, ebben a hihetetlen felgyorsult világban ami kialakult körülöttünk, teljes mértékben a szülőkön múlik, hogy milyen gyermekkort és ezzel együtt játékidőt „gyerekidőt” alakítunk ki csemetéink számára. A gyermekkor és az ide tartozó fejlődés egyik fő alapja a minőségi játék, a minőségi játékidő, hiszen  „A szabad játék arra tanítja a gyerekeket, hogy kevésbé szorongjanak.” olvasható a Gyereknevelés Dán módra című könyvben.

Mindent a gyerekekért! Eleget játszani kötelező Izgiland játszóház

A megfelelési kényszer, a napi szoros rutin, amiben mint az iskola, mint a különóra és egyéb teendők is beletartoznak, sokszor falhoz állítják a szülőket és a gyerekeket. Fontos cél, hogy gyerekeink okosak legyenek, megállják a helyüket az iskolában, az életben, ám a szabad játék az első számú eszköz ahhoz, hogy eredményes és kiegyensúlyozott gyerekkor jusson számukra.

Mindent a gyerekekért! Eleget játszani kötelező.

Öröm a gyereknek és öröm a szülőnek is, ha gyermeke a korának megfelelően fejlődik és olyan játékokkal játszik, amelyeknél mind a képességfejlesztés mind pedig az állóképesség előtérbe kerül.

Mindent a gyerekekért! Eleget játszani kötelező.

Többek között erre tesznek jó szolgálatot a játszóterek mellett a jól felszerelt és biztonságos játszóházak, ahol már kisgyermekkorban elkezdhető a korának megfelelő játék, fejlesztés és szocializálódás. A játék maga egy olyan tevékenység, egy olyan belső motiváció, ami közben a gyermek boldog és többek között ki tudja elégíteni azon vágyait, amely az érdeklődési köre mellett a fejlődését is szolgálják. Ő irányíthatja a játékot, a maga kedve és lehetőségei szerint, ami nem fárasztja, hanem motiválja.

Izgiland Játszóház

Az Izgiland játszóházban, ahol a kicsik és a nagyok is megtalálják örömüket a játékban a gyermek életkorának megfelelő játékok állnak rendelkezésre. Ebben a játszóházban főleg a mozgás élménye az, amely színessé teszi az ott töltött időt és előnye a 2000m2 alapterület, amely szabad mozgást biztosít, a színes és változatos játékok mellett mind a kicsik mind a nagyok számára.

„ A gyermekek akkor a legkomolyabbak, amikor játszanak. Olyankor tanulják, hogy mi is az élet.”

(Michel Buton)

A cikk elkészítésében partnerünk az Izgiland játszóház

Izgiland Játszóház logó

2019. augusztus 07.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó