"Szerencsések vagyunk, hogy ilyen különleges kislányunk lehet" – Down-szindrómás babájáról mesélt egy őszinte anyuka

Minden furcsa elsőre, ami más – ám ez nem jelenti azt, hogy rossz is.

Jessica Egan és férje hosszú éveken át küzdött, hogy a lány teherbe eshessen, és mikor végre két csíkot mutatott a terhességi teszt, nagyon megörült a házaspár. Azonban 11 hét elteltével egy vérvétel során kiderült, hogy a Jessica hasában növekvő kislány Down-szindrómás.

Mikor a házaspár megtudta a hírt, nagyon kétségbe estek.

Mivel korábban nem ismertek Down-os babával élő párt, fogalmuk sem volt róla, mit jelent ez a mindennapjaikra nézve, ezért úgy döntöttek, mindent kiderítenek erről.

"Az információszerzés volt a legfontosabb rész abban, hogy megváltozzon, ahogy a Down-szindrómára tekintünk. Rájöttünk, hogy azért nem értettük a diagnózist, mert nem ismerünk senkit, aki ezzel küzd. Természetes dolog félni valamitől, amit nem ismerünk, így csatlakoztunk egy közösséghez, ahol Down-os babával rendelkező szülők gyűltek össze.

Ekkor jöttünk rá, hogy nincs mitől félnünk, és szerencsések vagyunk, hogy ilyen különleges kisbabánk születhet."

Miután megszületett a kis Gwendolyn, Jessica megható posztban fejtette ki Instagram-oldalán, milyen érzés volt megtudni, hogy a 21-es kromoszóma egy darabja pluszban van, tehát Down-szindrómás kislány növekszik a pocakjában. Az anyuka szerint "megéri ezt a terméket vásárolni, hiszen mint a képeken láthatjuk, cuki, különleges és egyedi, rengeteg boldogságot ad. Bármikor újra megvásárolnám!"

A vicces poszt közel 350 ezer kedvelést gyűjtött be, és rengeteg szeretetteljes, pozitív visszajelzés érkezett rá. Jessica azt is kifejtette, hogy a rengeteg boldogság mellett persze aggodalom is vegyül érzelmei közé, hiszen még csak egy kisbabája van, és nem tudhatja, milyen akadályokkal kell szembenézniük a jövőben. Mindennek ellenére arra biztatja sorstársait, hogy ne ijedjenek meg a diagnózistól:

"Fontos felfogni, hogy nem egy rossz dologról van szó, csupán más, mint amihez szoktunk. De minden gyerek más, és nincs rá semmi garancia, hogy a kisbabádnak nem lesz betegsége vagy bármiféle mássága. Végül úgyis ugyanannyira szereted majd, mintha átlagos lenne"

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
2019. március 16.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?