Új játszótér az óvodának? A dm napvédelmi pályázatával most gyerekjáték lesz!

Bár a tavasz első fuvallata szinte csak most érkezett meg, a napsugarak hamarosan egyre erősebbek lesznek, s azon kapjuk magunkat, hogy a napszemüvegünk után kell nyúlnunk. Kezdődhet a D-vitaminnal való feltöltődés! A legszebb nyári pillanatokat is megkeserítheti azonban, ha nem figyelünk oda, és bőrünk megég. Még nagyobb a baj, ha kisgyermekek bőrét éri túl sok napsugár, hiszen a bőr nem felejt.

Így fogj ki az UV-sugarakon!

Nálatok milyen nélkülözhetetlen kellékei vannak a nyárnak? Talán korainak tűnik ezen gondolkodni, de a napsugarak egyre erősebbek lesznek, s a gyerekek bőrének védelméről időben gondoskodni kell. Különösen kritikus ez a legkisebbeknél, akiknek érzékeny bőre könnyen megég a napon. Márpedig a gyerekek imádnak a napon lenni, és nem csak akkor vannak kitéve a nap sugarainak, amikor a strandon hancúroznak, hanem játék közben is, így érdemes fejükbe nyomni egy kalapot, rájuk adni egy vékony ruhát, ingecskét, s persze a vagány napszemüveg sem maradhat el. És mindezzel nem kell megvárni a kánikulát, a kora nyári időszakban is érdemes óvni a kicsiket, hiszen a bőr nem felejt, jobb megelőzni a bajt.
A napon szervezetünk több folyadékot veszít, mint általában. A gyerekek még jobban hajlamosak megfeledkezni az ivásról, főleg, ha belemelegednek a játékba. Kínáljuk őket gyakran vízzel, édesítetlen gyógynövény teákkal, zöldség- vagy gyümölcslevekkel.

Káros sugarak, reszkessetek.

Nem véletlen, hogy a napvédelmet állította országos pályázatának középpontjába a dm, a drogéria idén is az ovisokat és a pedagógusokat hívja játékra: arra kéri őket, készítsék el saját napvédelmi szabályzatukat, s mindig legyen egy hős kis „napos”, aki figyel, hogy mindenki betartsa az óvintézkedéseket. A legkreatívabb szabályzattal az óvoda megnyerheti játszótere felújítását is.

Többféle értékes nyereménnyel készülnek az oviknak: az első 400 pályázó óvoda naptejet kap ajándékba a L’Oréal Magyarország Kft. jóvoltából, a dm pedig izgalmas napvédelmi társasjátékot ad az ovis csoportoknak. 

A pályázatok benyújtásának felülete a www.dm-egyuttegymasert.hu oldal, pályázni 2018.03.26-2018.04.23-ig lehet.

A Nap gyermekei programhoz az idei évben a Magyar Rákellenes Liga is csatlakozott, s szakmai partnerként segíti a dm kezdeményezését.

Az ajándékokat biztosító partnereink: L’Oréal Magyarország Kft., STABILO Magyarország GmbH és a Katex Kft.

Új játszótér az óvodának? A dm napvédelmi pályázatával most gyerekjáték lesz!

2018. április 09.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó