Sztár nagymamák és nagypapák, akik élvezik az unokázást

Vannak sztárok, akikről sokan nem is gondolnák, hogy nagyszülői szerepben tetszelegnek. Talán sok esetben nehéz elképzelni néhány hollywoodi nevet gondoskodó nagyszülői szerepben. Ideje megtörni ezeket a sztereotípiákat, lássuk hát Hollywood sztárjait, akik már nagymamák és nagypapák!

Határtalanul és feltétel nélkül szeretik az unokájukat

A nagyszülők játszótársak, szövetségesek és bizalmasok. Határtalanul és feltétel nélkül szeretik az unokájukat. Ez a kapcsolat különleges érzelmi töltetet ad mindkét generációnak. Számos kutatás bebizonyította már, hogy a gyerekek egészséges fejlődéséhez nagy mértékben hozzájárul az örömteli és szeretetteljes kapcsolat a nagyszülőkkel. Nem véletlen, hogy a szülőkkel való kapcsolat után ez az első legfontosabb érzelmi kötelék számukra.

A megfelelő nagyszülő-unoka kapcsolat kialakulásához elegendő értékes időt kell együtt tölteni. Ez a kiegyensúlyozott kapcsolat nemcsak a gyerekekre van pozitív hatással, hanem a nagyszülőkre is. Kifejezetten jót tesz az idősebb generáció szellemi és fizikai állapotának, ha folyamatosan részt vehetnek az unokák életében.

Természetesen ahhoz, hogy jól működjön, a nagyszülőknek is fel kell készülniük erre az új szerepre, és a nevelési elveket tekintve együtt kell működniük a szülőkkel. Ha jó a kapcsolat, akkor a gyermek magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb lesz későbbi élete során.

 

Hollywoodi sztárok, akik már nagymamák és nagypapák

A hollywoodi sztárok életében is fontos szerepet tölt be a család, és igyekeznek jó nagyszülők lenni. Természetesen ez korántsem jelenti azt, hogy hintaszékbe ülnek, almás pitét sütnek és kötögetnek. A sztárok példája is mutatja, hogy nagymamaként és nagypapaként is lehet szakmai sikereket elérni. A „soha meg nem öregedő” hollywoodi színészek, ha éppen nem forgatnak, szabadidejükben babakocsit tologatnak, vagy kosármeccsre viszik az unokájukat. Lássuk hát a hollywoodi sztárokat, akik már nagymamák és nagypapák!

Goldie Hawn és Kurt Russell színészi karrierje mellett a családjuk is irigylésre méltó. Mostanra már hét unokájuk született. Állítólag Goldie Hawn szórakoztatóbb nagyszülő, míg Kurt Russell nyugodtabb és lazább.

Whoopi Goldberg 34 évesen lett nagymama, sőt a híres színésznő ma már dédnagymama is: a videón 58 éves korában látható, 2014-ben, amint első dédunokája érkezését jelenti be a követőinek. 

Pierce Brosnan 44 éves korában lett először nagypapa. A James Bond filmek sztárjának ma már 5 gyermeke és 4 unokája van, legkisebb kisfiú unokája 2022-ben született, akit az Instagramon is megmutatott.

Snoop Doggról talán nehéz elképzelni, pedig már ő is nagypapa. A képen legfiatalabb kisfiú unokája látható, aki az Alfalfa nevet viseli. A rapper a mai napig könnyen lépést tud tartani a fiatalokkal, így az unokák is örülhetnek a "laza" nagypapinak. 

Vannak olyan sztárok is, akik már saját gyermekeik esetében is úgy döntöttek, igyekeznek számukra biztosítani a hírnévvel járó ismertség negatívumainak elkerülését, ezért egyáltalán nem, vagy csak nagy ritkán mutatkoznak velük és unokáikkal a nyilvánosság előtt. Jó példa erre többek között Meryl Streep, akinek szintén színésznő lánya, Mamie Gummer 2019-ben hozta világra Meryl első unokáját. Susan Sarandon is a hollywoodi nagyik sorát gyarapítja, az ő Instagram oldalán azért nagy ritkán felbukkan egy-két gyerek arcocska. Akiről azonban még mi sem feltételeztük volna, hogy már nagyszülő, az nem más, mint a Vogue magazin legendás főszerkesztője, Anna Wintour, pedig fiának és lányának köszönhetően már ő is három kisunokával büszkélkedhet.

Te melyikükön lepődtél meg leginkább? 

P.K. / Babanet, 2023. április 25.

Forrás: Nyitókép: Flickr.com

 
 
 
Címkék:  

életmódi

unoka

X
EZT MÁR OLVASTAD?