5 szórakoztató film anyákról anyáknak

Jó ideje terjed egy vicces mém a közösségi oldalakon, amely valahogy így hangzik:

„egy tál pattogatott kukorica, egy pohár bor, egy szelet csokis süti és egy jó film, amit estére már igazán megérdemelsz anyaként. Ez mind a tiéd is lehet, egy feltétellel: tudj ébren maradni!” Ha te is rendszeresen bealszol a kanapén már a film első öt percében, akkor tudod miről beszélünk! Abban az esetben viszont, ha néhanapján mégis előfordul veled, hogy képes vagy este, a gyerekek ágyba dugása után is nyitva tartani a szemed akár másfél-két órán keresztül, akkor nyert ügyed van! Ezekre a ritka, ám annál kellemesebb estékre gyűjtöttünk össze neked öt, anyákról szóló filmvígjátékot, amelyek bármelyike segíthet kicsit kikapcsolni, ellazulni, elterelni a gondolataidat. Jó filmezést kívánunk!

 

Rossz anyák (2016)

A film főszereplője Amy Mitchell (Mila Kunis), aki szinte folyamatosan túlterhelt, már-már kiégett anyuka. Egy nap úgy dönt, hogy elege van a tökéletes anyukák „versenyéből” és a másoknak való megfelelésből, így egy új barátokból álló csoportot alakít, hogy lazábban kezelje az anyaságot. A Rossz anyák egy igazán szórakoztató és megható történet arról, hogy az anyaság ugyan nem mindig tökéletes, de a barátság és az összetartás segíthet abban, hogy az életünk boldogabb, kiegyensúlyozottabb legyen.

 

Anyabuli (2014)

Allyson (Sarah Drew) és barátnői egy estére az apukákra hagyják a gyermekeiket, hogy egy felnőttes vacsora erejéig végre jól érezzék magukat és kicsit feltöltődjenek. Az este azonban nem épp úgy alakul, ahogy tervezték, az éjszaka során ugyanis olyan kalandokba keverednek, ami mindannyiuk életére hatással lesz. Lesz itt minden: tetováló szalon, autós üldözés, kórházlátogatás...unatkozni tehát biztosan nem fognak!

 

Pszichoanyu (2018)

Marlo (Charlize Theron) épp a harmadik gyermekét várja: az anyaság nehézségei és a mentális egészséggel kapcsolatos problémái miatt úgy dönt, hogy bébiszittert vesz fel, hogy valamennyire segítsen neki az éjszakai felkelésekben. A bébiszitter Tully (Mackenzie Davis) személyében megjelenik az életében, Marlo élete pedig teljesen megváltozik. Érzelmes és őszinte film arról, hogy az anyaság egy soha véget nem érő, nehéz „meló”, de minden kihívás megoldható, feltéve, ha képesek vagyunk segítséget kérni és elfogadni.

 

A csajok bosszúja (2014)

A film főszereplője Kate (Leslie Mann), aki azt hiszi, hogy tökéletes a házassága. Egy nap azonban kiderül, hogy férje (Nikolaj Coster-Waldau) megcsalja őt, és egy másik nő (Cameron Diaz) van az életében. Kate és a másik nő összefognak, hogy megtudják a valóságot a férfiről, végül pedig olyan barátság alakul ki közöttük, amely mindkettőjüket segíti az élet nehézségeiben. A csajok bosszúja visszaigazolást ad arról, hogy az élet ugyan nem mindig a tervek szerint zajlik, mindig van valahogy, semmi sem történik véletlenül.

 

Anyák elszabadulva (2017)

Négy anya, akiknek a gyermekei ugyanabba az iskolába járnak, egy este összejönnek, hogy eltöltsenek együtt egy kis minőségi időt, és hogy a szokásos anyukás dolgok helyett kivételesen csak magukra figyeljenek. Az este során elszabadul a pokol: a mamik féktelen buliba és tombolásba kezdenek, de vajon képesek lesznek-e még a hirtelen jött felszabadultság után visszabújni a macinaciba és a kedves anyuka-szerepbe, vagy teljesen átértékelik a lehetőségeiket, az életüket?

 

Kedvet kaptál a mozizáshoz? Akkor ne késlekedj tovább: szoríts ki a ma estéből magadnak egy kis időt, hogy egy film erejéig kiszakadj a megszokott hétköznapokból! Láttál mostanában olyan anyáknak, anyákról szóló filmet, ami jó érzéssel töltött el? Ajánld nekünk a cikk alatt kommentben!

K.V., 2023. május 11.

Forrás: Kép forrása: imdb.com

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?