JÓ ANYÁK, ROSSZ ANYÁK

Az anyaság az egyik legmeghatározóbb női szerep. Leírhatatlan mélységből indul, a gyökerektől alakítja át a személyiséget, előre megmondhatatlan és elképzelhetetlen még a legmegdolgozottabb önismerettel rendelkezők számára is, hogy a szülés után milyen anya válik majd abból a lányból, aki a szíve alatt kihordta gyermekét.

Persze lehetnek és vannak is elképzelések, rózsaszín, lila vagy épp égszínkék ködfelhők, amik a szocializáció, a tapasztalat (hiánya) és a filmekből látott mintákat részesítik előnyben, de a kérdőjel akkor válik ponttá, amikor pár hete piheg a kisded az anya karján és a kialvatlanság, a bizonytalanság és az ösztönös tudás meg az olvasottság próbál egy új egyensúlyt adni a megborult világnak.

Őrületes az az elvárás-kavalkád amit a nők ezrei kapnak csomagba még mielőtt egyáltalán megfogannának… Még sehol sincs az új élet, de már mindenféle tesztek, vitaminok, testedzések, diéták, életmódtanácsok tömkelege hirdeti a tökéletes anyaság illúzióját.

Egyél ezt, igyál azt, vedd meg ezt, vedd fel azt, fordulj erre, tántorogj arra, és sorolhatnám napestig a jobbnál-jobb tanácsokat osztó, eszméletlenül hatékony marketing fogásokat, amiknek sajnos nagy valószínűséggel valahogy mindannyian áldozatul esünk, a szerencsések rövidebb, a pórul jártak hosszabb időre…

A cikk további folytatása: http://www.ujegyensuly.hu

Dézsi Réka , 2019. február 20.
 
 
 
Címkék:  

anyaság

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó