Minden anyában benne lakozik a minden értelemben létező NŐ és ŐSANYA! Nőiesség varázsa anyaként

Mondhatnám, hogy annak egyszerűbb, aki a szülés és az anyaság előtt ragyogott nőiességében. De ez nem törvényszerű. Természetesen meghatározó, hogy előtte milyen értelmezésben volt benned ez a fogalom.

 

Honnan is ered az egész? Hogy neked milyen volt a női, illetve anya mintaképed.
A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást, sőt, nem is lenne szabad, hogy anyaként külön éljen ez bennünk.

Te milyennek láttad anyukádat ezekben a szerepekben?


Csak anya volt, aki a gyermeknevelésben és a háztartásban élte meg magát vagy egyben egy bájos, határozott, mégis finom, légies nő, aki szerette és elfogadta magát nőként? Olyan anya és nő volt, aki foglalkozott magával is? Gyermekként milyen láttad a szüleidet férfi és női viszonylatban? Láttad köztük a pajkos pillantásokat, meghitt, szeretettel teli érintést, ölelést? Apukád nőként is kezelte Édesanyádat vagy "csak" anyaként?


Örültek, hogy lánynak születtél vagy fiút vártak inkább? Kislányként apukádtól hallottál dicsérő szavakat, kaptál finom gesztusokat?
Ha ezeket hiányosnak láttad és tapasztaltad, sajnos elképzelhető, hogy te is nehezen integrálod magadban az anya -női szerepeket. Hiszen olyan sok szerepnek " kellene" megfelelni. Muszáj erre úgy tekinteni, mint szerep és megfelelés?

Nem! Minden anyában benne lakozik a minden értelemben létező NŐ és ŐSANYA!


Ha már a családtervezésnél helyreteszi magában a leendő kismama ezeket a minőségeket, sokkal harmonikusabban élheti meg nőiességét a 9 hónap alatt és teljesedhet ki már kisbabájával a karjában. Persze ezeket azért is lenne fontos kezelni, mert ennek megfelelően választunk párt magunknak. Mi van akkor, ha társunk miatt nem tudjuk jól megélni nőiességünket?
Először is, ha a fenti múltbéli érzelmi tapasztalásokat helyretettük, változni fog hozzáállásunk a párunkhoz és az övé is hozzánk. Ezen kívül sok férfi úgy működik, hogy "néma gyereknek anyja sem érti a szavát." Tehát mondani kell neki érzelmi szükségletünket. Ha már tudjuk, hogy mi az.

Pár tipp, hogyan rázd helyre a nőiességedet:

- Gondold végig, hogyan szeretnéd kapni párodtól a szeretet kifejezését, a figyelmet? Mondd is el neki!

- Legyen kis női szertartásod (újdonsült anyaként még a pár perces is sokat számít)

- Vegyél magadnak néhány új ruhát, meg kell tanulnod először elfogadni magad a jelenben. Jelentsen ez akár pár mérettel nagyobb, de új, csinos ruhákat.

- Meztelenkedj otthon! Nincs komolyabb erőpróba, mint új testünkkel flangálni egy szál bugyiban vagy anélkül. Először az is nagy kihívás sokaknak, hogy egyedül a lakásban, amikor senki sem látja (legfeljebb kisbabája).

- Nagyon figyelj oda a stresszoldásra! A hormonok amúgy is tréfát űznek veled, de ha napi szinten oldod a stresszt, nem hagyod a jelengbelieket leülepedni. Jó eséllyel nem is fog akkorát robbanni!
Ehhez itt találsz egy levendulás meditációt, amiben érzelmi stresszoldás van gyakorlatokkal, energia harmonizálással.

Készíts be hozzá levendula esszenciát és élvezd lazulást akár a kádban vagy ágyban az altatás alatt, közben. Kisbabákra is nyugtató hatással van, így akár együtt is hallgathatjátok.


- Vizualizáld minél többször, hogy milyen szeretnél lenni. Itt nem kifejezetten a külsőről van szó, hanem arról, HOGYAN SZERETNÉD ÉREZNI MAGAD. Minél több érzéssel töltsd meg a magadról alkotott képet, tehát használd érzékszerveidet. Például képzeletben halljad magad, hogy finoman, lágyan vagy akár szexin határozottan nyilvánulsz meg. Lásd magad magabiztosnak, önbizalommal teltnek, nőiességtől ragyogónak stb. Sőt, mindezt lásd úgy, hogy anyaként is működik benned.

Így integrálhatod varázslatos minőségeidet.


Szeretettel. 

 

Mihaéla , 2019. szeptember 05.
 
 
 
Címkék:  

anyaság

ősanya

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó