Cserélni kéne a hűtőt vagy az ablakokat? Pályázz!

Szeptembertől ugyanis elindulnak azok a pályázatok, melyek kedvezményezettje a lakosság, és amelyek esetében a pályázat útján elnyert összeg háztartási, energiatakarékos nagygépekre, nyílászárókra vagy fűtéskorszerűsítésre fordítható.

A pályázatot kezelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összesen 1 milliárd forintot biztosít fűtéskorszerűsítésre, 1,1 milliárd forintot nyílászáró cserére és 627,1 millió forintot az elavult háztartási gépek cseréjére.

Az egyenként pályázható és odaítélhető összeg fejenként a következőképpen alakul: fűtéscserére max 650 ezer forintot igényelhetünk, a nyílászárókra 500 ezer forintot kaphatunk, míg a háztartási gépek cseréjére maximim 35 000 forintot.

További részletekért érdemes átkattintani a Magyar Energiahatékonysági Intézet honlapjára. Vagy keressétek a pályázatot kezelő Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot valamely alábbi elérhetőségén:

  • Ügyfélszolgálati iroda: 1011 Budapest, Fő u. 44-50.
  • Telefonszám: 06-1-795-6766; 06-1-795-3832
  • E-mail cím: ugyfelszolgalat@nfm.gov.hu

Jó hír az is, hogy hamarosan elindul a régi Panel program utódja, mely várhatóan nem csak a panelházakra fog vonatkozni, és a tervek szerint mintegy 10 milliárd forint összértékben szigetelésre, fűtéskorszerűsítésre és nyílászáró cserére vehető majd igénybe támogatás.

 

 

Babanet , 2014. szeptember 16.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?