A kisgyermekek bőrápolásának természetes lehetőségei Dr Gyovai Viola, okl. biológus, MTA kandidátusa

Az érzékeny bőrű csecsemők és kisbabák bőrápolása különös figyelmet és körültekintést  kíván.

A természetes hatóanyagokkal  és szerkezeti anyagokkal való kompatibilitás (összeférhetőség)  sokkal gördülékenyebb segítséget jelenthet a bőrük számára. Ha az évszázados népgyógyászati és bőrápolási tapasztalatokhoz fordulunk olyan segítségért, amelyet a mai kor bőrgyógyászati eredményei is megerősítenek jelentősen csökkenthető a kockázata a bőr érzékenységi reakcióknak pl. hámlás- viszketés, csalánkiütés, dermatitisz…

A BIOLA és NATURISSIMO  márkanevek alatt magyar gyártású, főként magyar gyógynövényekkel készített bio és natúrkozmetikumok állnak rendelkezésükre a természetes gondoskodás előnyeit figyelembevevő szülők  és kisgyermekeik részére.

Gyakran felmerülő problémák , amelyekre a natúr és biokozmetikumok megoldást jelenthetnek:

  1. A fürdetés gyengéd bőrtisztító  hatóanyagokkal:

Alapvető fontosságú, hogy a kisbaba bőrét gyengéd, kíméletes detergensekkel / fürdető készítményekkel tisztítsuk meg a fürdetésekor! Különösen lényeges ez az érzékeny bőrű kisbabák esetén.

Erre nyújtanak lehetőséget az alábbi termékek, amelyek S.L.S. ( SODIUM LAURYL SULFATE ) mentesek.

LEVENDULÁS BABAFÜRDETŐ

A haj- és bőrhámregenerációt elősegítő hatóanyagokkal készül.

Ezért a csicsóka, bíbor kasvirág, és levendula kivonatát, valamint bőrápoló jojoba olaját tartalmazza.

Biola Babafürdető

CALENDULA BABAFÜRDETŐ

Gyengéd bőrtisztító anyagokkal készített babafürdető.

A bőrregenerációt elősegítő és a hajképződést támogató E-, B5-vitaminnal és gyógynövények kivonatával készül.

HERBAL BABA KRÉMHABFÜRDŐ

A samponozás során kíméletesen tisztítja a baba fejbőrét. Langyos, bő vízzel öblítsük le a samponokat!

• A cédrus allergénmentes illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását.

GYERMEK- ÉS BABA KRÉMHABFÜRDŐ

Kíméletesen tisztítja a kisgyermekek bőrét és támogatja a bőrregenerációt.

Acédrus allergénmentes illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását.

  1. A koszmós hajra/ a hajas fejbőr tisztítása:

HERBAL BABA SAMPON

A samponozás során kíméletesen tisztítja a baba fejbőrét. Langyos, bő vízzel öblítsük le a samponokat!

A cédrus allergénmentes illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását.

BIO CSICSÓKA & NEEM GYERMEK SAMPON

az érzékeny hajas bőrre a csicsóka levél, valamint a bíbor kasvirág kivonata támogatja a bőrregenerációt és a B3-, B5-vitaminok a hajnövekedést segítik
 

a NEEMFA  levelének kivonata jól ismert  rovarrepellens hatóanyagairól. A neemfa kivonatával készülő sampon hasznos, természetes segítség a közösségi helyeken megforduló kisgyermekek számára a fejtetű elkerülésére.

  1. A kipirosodott érzékeny bőrfelület ápolása:

A parabén típusú konzerválószerektől, szintetikus illatanyagoktól,hidratáló összetevőktől mentes természetes összetevőkben gazdag bőrápoló / védő és tápláló kozmetikumok használata célszerű. Továbbá a természetes növényi illóolajokból készített allergénmentes parfümmel illatosított összetétel az érzékeny bőrre is alkalmassá teszi az természetes kozmetikumokat. A szabad bőrlégzés érdekében, a bőrben nem hasznosuló paraffin- és szilikon olajoktól valamint  szintetikus gélképzőktől mentesek az alábbi termékek.

Popsikrém

HERBAL POPSIVÉDŐ KRÉM

  1. vadárvácska, lenmag- kivonat, az érzékeny bőrt kiválóan ápoló shea vajjal és jojoba olajjal különlegesen hatékonyan óvja a baba bőrét az ún. pelenkakiütések ellen.

BIO ECHINACEA & BÚZAFŰ  BABAPOPSIKRÉM

A  bőrnyugtató és bőrregenerációt elősegítő hatásukról ismert bio bíbor kasvirág, cickafarkfű citromfű és édeskömény , édesgyökér kivonatokkal, cink- oxiddal jojoba és avokadó olajokkal készül. A búzafűlé antioxidánsokkal is táplálja az érzékeny bőrt.

  1. Babamasszázshoz:

A szabad bőrlégzés érdekében, a bőrben nem hasznosuló paraffin- és szilikon olajoktól valamint  szintetikus gélképzőktől mentesek az alábbi termékek.

HERBAL LIGETSZÉPE TESTÁPOLÓ

  1. artós hidratációt és bőrregenerációt elősegítő gyógynövény kivonatokat tartalmaz.
  2. sszetételénél fogva elősegíti a bőr ún. védő savköpenyének megőrzését és a bőr táplálását.

HERBAL BŐRREGENERÁLÓ OLAJ

Hatékony bőrápolást biztosít nagyon zsírhiányos, hámló bőr számára. A bőrregenerációs folyamatokat elősegítő hatóanyagokkal készül.Orbáncfű kivonat tartalma miatt a napoztatott bőrfelületre ne használja!

BIO GYÓGYNÖVÉNYES BABA TESTÁPOLÓ OLAJ

Biotermesztéből származó összetevői hatékony és rendkívül gondos bőrtáplálást biztosítanak a nagyon zsírhiányos bőrre nem csak kisgyermekek, hanem a felnőttek bőrére is.

Nagyon fontosnak tartjuk a mai kor vegyszerekkel és élelmiszer – adalékokkal erősen terhelt világában, hogy gyermekeink 10 éves koráig még erősen adaptálódó immunrendszerét ne terheljük tovább a kémiailag erősen módosított konzerválószerekkel, paraffinolajjal, propilén-glikollal, szintetikus fényvédőkkel és  genetikailag módosított ( GMO ) alapanyagokból származó összetevőket tartalmazó kozmetikumokkal.

Célszerű választás, amely a kisbabák bőre érdekében és a bőr jólléte miatt is előnyös, ha tanúsított biokozmetikumokkal ápoljuk gyermekeinket.

 

 

2016. december 05.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?