Babamasszázs másképp: szoptatva, ölben, ülve vagy akár hordozva?

A babamasszázs szerencsére már egy könnyen elérhető tudás, amit sok kismama örömmel sajátít el. Mások lerágott csontnak tartják. Pedig nem is tudják, mennyi problémát előzhetnek meg alkalmazásával és milyen gyorsan képes megoldani egy-egy mozgásfejlődési lemaradást, mint a forgás, kúszás, mászás vagy akár járás megkésését.

Van azonban némi hiányérzete az embernek, amikor rájön, csak pár hónapig tudja masszírozni kisbabáját, hiszen amint beindul a forgás vagy kúszás-mászás, a legtöbb baba nem hagyja a masszázst. Hiszen neki sokkal fontosabb dolga van: felfedezni!

Így a legtöbb esetben sajnos itt kifújt a dolog.

Feelness babamasszázs

A Feelness babamasszázs és mozgásfejlesztés  viszont könnyedén alkalmazkodik a baba egyéniségéhez, mozgásfejlődési szakaszához és napirendjéhez. Mindegy, hogy kisbabád éppen ruhában van vagy meztelen. Különböző pozícióban, például szoptatás közben, ringató pózban, háttal ülve neked, párodnak vagy önállóan ülve is végezheted a teljesen fájdalommentes, sok nyugtató technikát tartalmazó masszázst.

Hogyan lehetne ez még változatosabb, izgalmasabb?

Mondókákat tanulhatsz ehhez a különleges masszázshoz. Ezt nagyon szeretik a kisbabák, totyogók és nagyobbacska manók is. Ha nem forog, kúszik-mászik időben kisbabád, nemcsak fájdalmas, erős terápia lehet megoldás. Különböző agyintegráló, mozgatásos, biokinetikus gyakorlatokat sajátíthatsz el, amik a finom, de hatásos masszázstechnikákkal együtt hamar, sírás nélkül is segíthetnek behozni a lemaradást.

Hurcizol esetleg vagy gondolkozol rajta?

Hurcizol esetleg vagy gondolkozol rajta? Önmagában a hordozás is nagyon jó hatással van babára-mamára. De milyen rendkívüli lehet hordozás közben elől rögzítve a hurciban masszírozni szemünk fényét? Egyszerre fejleszti a tapintásos érzékelést és az idegrendszert. Ha koraszülött babád van, ez a kiegészítő módszer kifejezetten ajánlott nektek. Az már csak ráadás, hogy közben sétálhatsz akár kint a szabadban, babád nem mászik el, mocorog a masszázs alatt.

Tehát a babamasszázsnak nem kell véget érnie a mozgás beindulásával, a felfedezéssel. Csak izgalmassá kell tenni, alkalmazkodni kell a kicsihez, és persze érezni a pozitív hatásait. Ne feszülj be azon, hogy  elejétől a végéig meg kéne csinálni a masszázst. Hogy elkerüld a nyűgöt megtanulhatod, hogy lehet ruhában és csupasz, finom bababőrön is masszírozni. Így a vetkőztetéshez nem minden áron kell ragaszkodni. Legyen önbizalmad és kreativitásod, hallgass babád jelzéseire. Persze elengedhetetlen az alaptudás, mit hogyan, hol szabad. De itt  babádhoz alkalmazkodva ismerheted meg a technikákat és sokkal hosszabb ideig élvezhetitek a babamasszázs jótékony hatásait.

Ha kisbabádat már születésétől kezdve masszírozod, jó eséllyel megelőzheted a mozgásfejlődési lemaradásokat. Segítheted a köztetek lévő kapcsolatot még jobban elmélyíteni. Az ún. 4. trimesztert meghitté teheted, érzelmileg és fizikálisan is támogathatod- akár a hordozással kiegészítve vagy a hurcimasszázzsal.

Mi az, ami még elengedhetetlen, hogy a babamasszázs sikeres legyen?

Szánj naponta időt a hatékony érzelmi stresszoldásra. 

De ez már egy másik cikk témája, hogyan és miért.

 

Mihaéla , 2019. augusztus 30.
 
 
 
Címkék:  

gondozás

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó