A szeretet fejleszti a csecsemő intelligenciáját

A kisbabáknak mindennél jobban szükségük van arra, hogy szeressék, puszilgassák őket, hisz ezek az egészséges növekedés zálogai. A szülői szeretet segít a fizikai, érzelmi fejlődésben, és az intelligenciát is fejleszti. Úgy tartják, hogy a kisgyermek az anyai szereteten nő fel, mivel a csecsemő és az édesanyja közti mély kapcsolat a kicsik egészséges fejlődésének kulcsa. Segíti a személyiségfejlődést, a környezethez való alkalmazkodást, és az élet első hónapjaiban különösen fontos.

A szeretet fejleszti a csecsemő intelligenciáját

Az anya érzelmi gesztusai hatással vannak a kisbabák agyára, befolyásolva ez által az intelligencia fejlődését. A New York-i Egyetem kutatói azt találták, hogy amikor a csecsemőket ölelik, becézgetik, szeretgetik és védelmezik az édesanyjuk, felgyorsul a neurogenézis, azaz gyorsabban születnek agysejtek, mint amikor az édesanya nem tartózkodik a kicsi közelében.

A tanulmány szerint az édesanya jelenléte jó hatással van az agyfejlődésre. A szakemberek bíznak abban, hogy ez a felfedezés hozzásegíti az orvostudományt új diagnosztikai módszerek és terápiák kifejlesztéséhez azon személyek esetében, akik életük első éveiben agykárosodást szenvedtek.

Nagyon fontos, hogy a kisbaba optimális agyfejlődésének érdekében minél többet kommunikáljunk vele. A szavak, a szülők arcvonásai mind nagyon fontosak e tekintetben. A Washington-i Egyetem kutatói szerint a kisbaba-szülő kommunikációban a nyújtott szavak, az artikulált kifejezések segítik, hogy a kisbaba később gyorsabban, folyékonyabban beszéljenek.

A folyamatos beszéd azért is fontos, hogy a kicsik meg tudják azt különbözteti az egyéb környezeti zajoktól. A csecsemők hét hónapos korukra már képesek különbséget tenni az emberi hangok és egyéb hangok között, annak ellenére, hogy nem látják a beszélő személyt. 11 hónapos korukra pedig már az anyanyelvüket is megkülönböztetik más nyelvektől.

A cikk forrása: filantropikum.com

2020. február 14.
 
 
 
Címkék:  

szülők és gyerek

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó