Köszöntöttük az anyákat – fárasztottuk a gyerekeket!

Vasárnap, Anyák Napján tartottuk meg éves rendezvényünket a Millenárison. Délelőtt a Ringató -Ezer Anya Énekel programjával kezdődött az egész napos esemény, a Teátrumban valóban körülbelül ezer anyuka énekelt babájának.

Hogy mennyire így volt, arról a következő képek tehetnek tanúbizonyságot.

Bár az időjárás-előrejelzés enyhén felhős, záporos időt jósolt, mire a Dance Dimensions Modern Táncművészeti Egyesület gyerkőcei a színpadra léptek, már szikrázó napsütésben mutathatták meg tehetségüket és bravúros tánctudásukat. A Szabadtéri Színpad köré gyűjt tömeg hatalmas tapssal jutalmazta fellépésüket, és minden okuk megvolt rá. A legkisebbektől két produkciót láthattunk, a nagyobb táncosok hét számban is bizonyították, hogy nem hiába szerepelnek olyan eredményesen a különféle táncversenyeken. Köszönjük nekik és az egyesület művészeti vezetőjének, Gellén Annának ezt a különleges élményt! A modern táncok után a Kolompos együttes népzenével kísért táncháza következett, ahol a nézőtér sem maradhatott ki a mókából: a zenekar tagjai mozgásra késztettek kicsit és nagyot egyaránt! De nem volt ezzel semmi baj, a felnőttek és a gyerekek is örömmel emelték a karjukat, pörögtek-forogtak a remek talpalávaló zenére.

Miközben a színpad és környéke tánctól és zenétől volt hangos, a park többi területén is beindult az élet. A sátrak előtt álló padokon hamarosan szépen sorban ültek a gyerekek, ki oklevelet készített a világ legjobb anyukájának a Milumil standjánál, ki só-liszt gyurmából gyúrt figurákat vagy papírból ragasztott képeslapot ajándék gyanánt a Kölöknetes lányok segítségével. De lehetett papírvirágot hajtogatni, szívet dekupázsolni és agyagból emléket készíteni is, ha ehhez volt kedve a gyerkőcnek. A Gipszkorszaknál pedig kicsik és nagyok is festékkel díszíthették a nekik tetsző gipszfigurákat, míg a Disney Csatornánál a helyszínen részt vehettek legújabb rajzpályázatukon és megismerkedhettek Szófia hercegnővel is.

Persze, nemcsak kreatív tevékenységeket végezhettek a gyerekek: számtalan olyan helyszín is volt, ahol fizikai energiáikat is kiélhették – reméljük, este senkinek sem kellett este hosszas altatás! A Chevrolet-nál például játékos csomagtartó pakolással és lábbal hajtható gokartokkal várták az örökmozgó csemetéket és szüleiket, a miniKRESZ parkban pedig kismotorral, futóbiciklivel vagy bringával róhatták a köröket – természetesen szigorúan a KRESZ-szabályoknak megfelelően, hátha az igazi utakon is tudják majd hasznosítani ezt a tudást. A Pónicikli lovain is körbejárhatták a park egy részét az érdeklődő gyerekek – sőt, még a felnőttek is, mert ezek olyan erős lovak voltak, hogy még őket is elbírták.

Az Unicef sátránál együtt tornázhattak, táncolhattak és játszhattak a gyerekek az önkéntesekkel, a Játsszvelem Játszóház Fisher Price Klub pedig a Baba-játszósátorban várta a legkisebbeket és a társasjátékozni vágyó nagyobbakat. A KidSpirit tehetséggondozó sátránál is főleg mozgásos játékokkal várták a csemetéket: volt trambulin, szlalom és még sok érdekesség. És akkor még nem is említettük a Cirkusziskola gyorstalpaló zsonglőr és akrobata-képzését, ahol nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is elsajátíthattak néhány pazar gyakorlatot!

De a Cirkusziskola nemcsak ezzel érkezett hozzánk: a színpadon frenetikus bűvészműsorral kápráztatták el a közönséget! Utánuk érkezett a Ládafia Bábszínház bábelőadása, és ezzel lezárultak a színpad műsora. Még a Baba-játszósátorban tartott a Ringató egy foglalkozást délután, amelyen ismét együtt énekeltek az édesanyák gyermekeiknek.

Persze, nem feledkeztünk el az anyukákról sem, hiszen ez a nap mégiscsak az övék volt! Az Avon sátránál például csodás sminket kaptak, a Békés Dúlakör, a KORE (Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület) és a Kölöknet sátránál pedig tanácsot kérhettek a szakértőktől. A Humancellnél a kismamák kaphattak bővebb információt a köldökzsinórvér felhasználásáról és az őssejt-megőrzésről, míg a Kismama-ügyintéző.hu asztalánál már előre bebiztosíthatták maguknak a nyugodt, ügyintézésektől mentes első heteket. Aki még szülés előtt állt, az a Regisztrációs sátornál kézbe vehette, vagy meg is vásárolhatta a Tea Kiadó első könyvét, melynek címe Babázz lazán!. Arról is gondoskodtunk, hogy a picikkel érkező anyukáknak ne kelljen pelenkázótáskát cipelniük: a Müller Pelenkázósátrában az ott biztosított pelenkák, krémek és törlőkendők segítségével tehették tisztába a babát.

A Gyújtóforrás asztalainál a gyerekek és felnőttek a világ legkedvesebb tűzoltónőjétől tudhattak meg mindent a tűzről, mellettük pedig ott állt a Szomjoltóság csodaszép veterán tűzoltóautója, ahol nagy érdeklődésnek örvendett a tűzoltási lehetőség is: bármelyik gyerek beöltözhetett tűzoltóruhába, és a hátára rögzített tartályból locsolhatta a vizet a fémtepsiben égő lángokra. Hasonlóan nagy népszerűségnek örvendett a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat két koraszülött rohamkocsija is, melyekbe bemászhattak a gyerekek, megnézhették az aprócska, törékeny koraszülött babák szállítására alkalmas inkubátorokat és egyéb eszközöket, pelenkázhattak ambubabát és pár percre felelős munkát végző orvosoknak érezhették magukat.

A vásári forgatagban bárki szerezhetett vásárfiát a gyerekeknek – vagy ha netán valahogy elfelejtődött volna, egy szép ajándékot anyának Anyák Napjára. A gyerekek körében népszerű volt idén is a pecsétgyűjtő játék, melynek során a különböző sátraknál egy-egy feladat vagy feladvány megoldása után kapott pecséteket válthatták egy-egy ajándékra a Babanet Regisztrációs sátornál.

Több televízió stábja is ott volt a Babanet Anyák Napján:

A Babanet Anyák Napján rengeteg fotót is készítettünk, ezeket itt nézhetitek meg:

1. galéria

2. galéria

3. galéria

És ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a részvételt, és azt, hogy közel 10-12 ezren voltatok kíváncsiak a Babanet Anyák Napjára. Reméljük, a következő rendezvényünkön is találkozunk majd!

De addig is, mondjátok el, mi tetszett a legjobban, vagy esetleg mit látnátok szívesen a következő találkozónkon!

Babanet , 2013. május 07.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?