Utazás, mozgás kicsikkel a nagy melegben

Végre nyár, kezdődhet az utazás, a nyaralás, a pihenés. Mire érdemes a kicsiknél nagyon odafigyelni?

A nagy melegben 11 és 3 óra között kifejezetten nem ajánlott a szabadban lenni, ha mégis így alakul, mindenképp valami árnyékos helyen próbáljuk átvészelni, nehogy megégjen a kicsik bőre vagy hőgutát kapjon. A hidratálás létfontosságú, mindig legyen nálunk lehetőleg nem túl hideg és nem is túl meleg víz (apró trükk: ha induláskor félig fagyott vízzel indulunk el, pár óráig biztosított, hogy ne langyos vagy meleg vizet kelljen inni). Persze a friss gyümölcs is segít átmenetileg a szomjúságon. Vékony, világos nyári kalapban a nap sem tűz a szemükbe és valamennyire védekezhetünk a napszúrás ellen is. A megfelelő naptejről már nem is beszélve, itt találhattok egy 2015-ös tesztet 30 naptejről - sajnos nagyon nem mindegy, mit kenünk magunkra.
 
 
A textilpelenka a legjobb barátunk lehet: vizesen a kicsik fejét tudjuk vele remekül hűteni, ha pl. nedves turbánként rájuk tekerjük; a babakocsira szerelve véd a naptól és kis törölközőként is tud funkcionálni, érdemes gyerekenként egyet magunkkal vinni.
 
Az evés lehet, hogy sokkal problémásabb lesz: a melegben természetesn, hogy kevesebb ételre vágyunk, az a kevés is lehetőleg könnyű ennivaló legyen, érdemes utazáshoz sok kis falatkával készülni, minél többféle, annál jobb, lehetőleg a kedvenc finomságokból.
 
A szórakoztatás is rejthet kihívásokat, jolly joker lehet valami újdonság: könyv, autóban/vonaton/buszon is használható logikai játék stb. Persze sokszor bealszanak a gyerekek, talán így vészelik át legjobban a hosszú utat, de ha mégsem sikerül, érdemes szóban játszható játékokkal, új versekkel, énekekkel is készülni, ezek nagyszerűen le tudják őket lazítani.
 
És a végére az egyik legfontosabb: a kedvenc plüsst, rongyit, kishavert semmiképp se hagyjunk otthon, nehogy emiatt legyen a kicsi napokig szomorú...
bambina , 2015. június 14.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?

	
X
Babázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó