A 10 legelképesztőbb kép az anyaméhen belüli életről!

Mindannyian így kezdtük anyánk hasában. De egyikünk sem emlékszik rá, és bármilyen menő ultrahangos készülékkel mozizzuk is a gyereket, ilyet akkor sem fogsz látni!

A következő képeken egy más szemszögből kukkanthattok be az anyaméhbe, és nézhetitek meg, hogyan is fejlődik egy új élet odabent.

1. Mindössze négy nappal a megtermékenyülés után...


forrás: wordpress.com

Íme egy zigóta. Igen, nem emberi a formája, de növekszik, emberi DNS-sel rendelkezik, sőt, a meddőségi kezelések során ilyen állapotban már az is megállapítható a születendő babáról, hogy kisfiú vagy kislány lesz.

2. 5-6 hetes terhességnél...


forrás: nanobiotechnews.com

Bár alig fél centis még az embrió, már most felismerhető a karja, az orra, a szája, és a füle is. Szívverése percenként körülbelül 100, és a vérkeringése is elindult.

3. Épp csak 7 hetes a terhesség


forrás: ezacta.ru

4. 10 hetes terhesség esetén

Minden fontosabb szerv kifejlődött és működik: a vesék, az agy, a máj és a belek is. Az apró kezek és lábak mozogni kezdenek, de ebből még a kismama mit sem érez - még túl aprócska a baba.

5. 12 hetesen...


forrás: mshop.nationalgeographic.com

Mivel egyre izmosabb, egyre lelkesebben kalimpál és rugdal. Tedd a kezed a hasadra minél gyakrabban, mert bár nem érzed, már reagál az érintésedre.

Kíváncsi vagy, mi történik odabent hétről-hétre?

Ha éppen várandós vagy, és majd kifúrja az oldaladat, hogy mire számíthatsz az adott terhességi héten, milyen változások mennek végbe a testedben és pontosan mi van a babával? Kíváncsi vagy rá, hogy mekkora, mire képes már és jövő hétig mennyit fejlődik még?

Akkor iratkozz fel a Babanet Várandós naptárjára, és kapd az email fiókodba minden héten az adott időszakra vonatkozó tudnivalókat - vagy csak kattints minden héten ide!

6. 16 hetes korában...


forrás: reachoutwomenscenter.com

Hatalmas fejlődésen ment eddig is keresztül, de most ismét nagy ugrás előtt áll. Hamarosan a fején megjelennek az első fürtök kezdeményei és az ujjain a körmök is elkezdenek nőni. A szíve naponta mintegy 25 liter vért pumpál át.

7. 18-20 hetes magzat az ujját szopja.


forrás: breathecast.christianpost.com

Amin mostanra már a csak rá jellemző ujjlenyomat is ott van.

8. 6 hónapos terhességnél...


forrás: hospicepatients.org

A baba már hallja a külvilág hangjait és reagál is rájuk mozgással és a szívritmus megváltozásával. Elkezd csuklani is, ami igencsak vicces érzés a kismama számára.

9. Kb. 7 hónapos terhességnél így néz ki a baba.


forrás: images.lpcdn.ca

10. A 8 hónap betöltése után már a baba felismeri az édesanyja hangját


forrás: wordpress.com

Bőre rózsaszínes és kezdi magára szedni a külvilági túléléshez szükséges zsírpárnákat. Amik idekint majd megvédik a hőmérséklet változásaitól, például. Egyre inkább hasonlít egy újszülöttre.

És aztán hamarosan fenekestül megváltozik az életünk...

Szilágyi Diána , 2014. október 20.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó