Terhességi hormon mint fogyasztószer

Az amerikai egészségügyi tisztviselők és egyes szakemberek is aggodalmukat fejezték ki az új amerikai diétás módszer miatt. A legújabb súlycsökkentő kezelés során ugyanis minden nap terhességi hormonokat injekcióznak be a nők testébe, miközben gyakorlatilag éhezniük kell.

A The New York Times számolt be arról, hogy egyes túlsúlyos nők havi 1000 dollárt is hajlandóak kifizetni a konzultációkért, a hCG nevű hormonért és az annak beadásához szükséges fecskendőért - adta hírül az Orientpress. A probléma az, hogy egyáltalán nincsen bizonyíték arra, hogy ez a fajta módszer hatékony lenne.

Sok beteg azonban esküszik erre a diétára, mivel úgy hiszik, hogy a hormonnak köszönhetően csökken a zsírmennyiség a felkarjukon, a hasukon és combjukon, ráadásul elveszi az étvágyukat is, és nem fáradnak el alacsony kalóriabevitel mellett sem.

A szakemberek azonban úgy gondolják, hogy a hCG nem csökkenti hatékonyabban a testsúlyt, mint bármelyik placebo, így azzal vádolják a módszer kitalálóit, hogy átverik a fogyni vágyó nőket. Ráadásul a hormon rendszeres adagolása veszélybe sodorhatja a nők egészségét is: hozzájárulhat az erek elzáródásához, valamint depresszió, fejfájás és mellnagyobbodás kialakulásához.

2011. március 11.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(3 hozzászólás) 

2011 03 11. 16:28
Nagy butaságnak tartom ezt a fogyási módszert!!! A mellnagyobbodás, mint mellékhatás egyeseknek nem olyan nagy gond xD xD xD !!!
→ válasz erre
2011 03 14. 09:09
A pszichiáter nem lenne olcsóbb?
→ válasz erre
2011 03 17. 13:43
Hát ez szerintem hülyeség, ismét egy népámítás. Terhesen se biztos hogy valaki étvágytalan az elején, szerintem ez megint népámítás, valamit valaki jó pénzeket kaszálna ebből. De látom ismét az amerikaiak gondolkodnak ebben...ahelyett, hogy egészségesebben étkeznének, és nem a gyorsbüfékben, MC Donald's-okban. Egészségesen kell enni, és mozogni eleget, és máris nem lesznek túlsúlyosak. A hormonokat meg hagyják meg annak megfelelő rendeltetésének!
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó