#baba#anya

Csecsemő újraélesztés – Így kerülhető el a bölcsőhalál! Orvos mutatja be a mesterséges lélegeztetést lépésről-lépésre (videó)

Bölcsőhalál, vagy más néven hirtelen csecsemőhalál szindróma oka a baba légzésének leállása. Az újraélesztésre 4-5 perc áll rendelkezésre! Az oktatóvideó lépésről-lépésre és szakszerűen mutatja be az újraélesztés menetét babáknál, csecsemőknél.

 

Ha leáll a baba légzése, akkor 4-5 perc áll rendelkezésre, hogy cselekedjünk, éppen ezért fontos minden váratlan helyzetre jó előre felkészülni.

A mindössze 8 perces oktatóvideó lépésről-lépésre mutatja be, hogy mit kell tenni ebben a helyzetben. Az alábbi szemléletes videót minden kisbabás szülőnek, sőt még a nagyszülőknek is érdemes megtekinteniük, hogy mindenki felkészült lehessen a váratlan helyzetekre.

Helyes újraélesztéssel a csecsemő élete megmenthető
- A bölcsőhalál olyan ritkán bekövetkező tragédia, amely során az addig egészséges csecsemő légzése alvás közben leáll, és sürgős beavatkozás nélkül a baba meghal. Ha azonban idejében észleljük a bajt, az azonnal elkezdett és a helyesen végzett újraélesztéssel a csecsemő élete megmenthető.

Hirtelen csecsemőhalál – oka a baba légzésének leállása
A hirtelen csecsemőhalál kiinduló oka mindig a csecsemő légzésének leállása, amely után a szervezet oxigénellátása megszűnik – mondja az alábbi oktatóvideóban dr. Kövesi Tamás gyermekgyógyász. Az oxigénhiányra leginkább érzékeny két szerv - a szív és az agy - károsodása indul meg legelőször.

Ha a kiságyban lévő babafigyelő monitor bejelez, vagy a baba mozdulatlanul fekszik, akkor legelőször ki kell deríteni, hogy mekkora a baj. Ha úgy látjuk, hogy a baba semmilyen bőringerre (csipkedés, nyomkodás) nem reagál, és ráadásul egyedül vagyunk otthon a lakásban, akkor haladéktalanul meg kell kezdeni az újraélesztést, amelynek menetét dr. Kövesi Tamás mondja el lépésről-lépésre. A folytatásért kattints az alábbi videóra.

Forrás: YouTube / Babamentő Program, Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány

NIC, 2017. augusztus 09.

 
 
 
Címkék:  

kismama-kisokos

X
EZT MÁR OLVASTAD?