#baba#anya

Mellszívó: milyet válasszak, milyen gyakran és hogyan használjam?

Milyen a jó mellszívó, milyen típusai vannak? Miben érdemes tárolni az anyatejet, és mennyi ideig tárolható? Mikor javasolt szoptatási szakemberhez fordulni? Cikkünkben minden fontos kérdésre választ kapsz! »

Mióma: jóindulatú daganat, de meddőséget is okozhat

A mióma komoly fájdalmak kiváltója, és akár meddőséghez vagy vetéléshez is vezethet. A nőgyógyász elmondja, mit lehet tenni, ha kezünkben a diagnózis. »

Első trimeszter: 5 dolog, amivel szembesülni fogsz a terhességed elején

Az első 12 hétben kezdődnek meg a baba normál fejlődését és a te egészségügyi állapotodat ellenőrző vizsgálatok, és rengeteg változáson mész át mind fizikálisan, mind mentálisan. Sok új tapasztalattal leszel gazdagabb, és... »

Miért van szüksége „bukósisakra” egy csecsemőnek?

A csecsemők nem tudnak biciklizni vagy kontakt sportokat űzni - akkor miért kell néha bukósisakot viselniük? Valószínűleg sisakterápiát (más néven koponyaortézist) kapnak. Ez a csecsemők szokatlan fejformájának kezelésére... »

Normális, hogy a babám dühösnek tűnik?

Vannak dühös babák, de ezt ne támadásnak vedd. Segíts nekik megnyugodni!   »

Szülés utáni rémálmok - Miért vannak az új anyáknak ijesztő álmai?

A szülés utáni rémálmok olyasvalami, ami váratlanul érheti az újdonsült anyákat. Íme, mit kell tudni ezekről a rémisztő álmokról. »

A legjobb alvópozíciók nagy pocakkal

A kismama teste és lelke sok pihenést és nyugalmat igényel. A fejlődő baba és az anyuka érdekében is fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás biztosítása. Azonban a terhesség ideje alatt problémát okozhat a kényelmes... »

Milyen érzés, ha anyaagyad van?

A nők agya megváltozik, amikor anyává válnak. De mégis hogyan? Milyen érzés, ha anyaagyad van? »

Vannak olyan ételek, amelyeket kerülni kell szoptatás közben?

Vannak olyan ételek, amelyeket a kismamáknak kerülniük kell a várandósság idején. Felmerül a kérdés, hogy vannak-e olyan ételek, amelyeket a szoptatás alatt kerülni kell? »

Honnan tudtad, hogy vajúdsz? Hét anyuka meséli el a történetét

Az első gyermekükkel várandós kismamák sokszor azon aggódnak, honnan fogják tudni, hogy vajúdnak. Íme hét anyuka, akik elmesélik saját történetüket. »

Hasznos tanácsok a sikeres szoptatáshoz

A baba szoptatása nem megy mindig gond nélkül. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, melyek jól jöhetnek ebben az időszakban. »

Segítség, szülök! Mit vigyek magammal a kórházba?

A felkészültség számomra mindig egy lelki stabilitást nyújtott bármilyen helyzetben. Legyen szó akár az egyszerű hétköznapoktól a legstresszesebb helyzetekig. »

10 dolog, ami normális, ha van egy újszülötted

A „normális” szó nem sokat jelent, ha egy újszülöttről gondoskodsz, jól sejtem? Még nem tudom, közel két hónapom van felkészülni rá, egyszerre vagyok izgatott és rémült; izgatott, mert hamarosan kezembe foghatom a fiamat, és... »

Amit bárcsak tudtam volna a babám elválasztásáról

A legtöbb elválasztási tanács azt mondja nekünk, szülőknek, hogy a baba igényeihez igazodjunk. Az elválasztó szülőknek azonban extra gondot kell fordítaniuk saját testükre, és különösen elméjükre. Mivel a változások tombolnak... »

Tehén kolosztrum, mint „gyógymód”? avagy hogyan előzzük meg, hogy megbetegedjen a gyermekünk.

A tehén is és én is? Mi van? A kolosztrum talán ismerős, talán még nem – egészen eddig a pontig, ugyanis most erről fogunk beszélni. A kolosztrumot leginkább úgy ismerheted, mint azt a folyékony aranyanyagot, amely nálunk a... »

Áthágjuk a szakadékot a mítoszok és a tények közt

Kate Rae 2018. május 1-jén még azt mondta: "Az anyukám 39 évesen szült meg, szóval bőven van időm."   »

Minden, amit a baba szeme színéről tudni lehet

Tartsuk biztonságban a baba szemét A szülőként a baba megérkezése előtt gyakran elgondolkodunk azon, hogy vajon milyen színű lesz a babánk szeme, amikor majd megszületik. A baba szemszínének megjóslása nem olyan egyszerű,... »

A BABAHORDOZÁS MA MÁR A BABAKOCSI ALTERNATÍVÁJA LEHET

Friss anyukaként számos nehézséggel szembesülünk a kis jövevény érkezésekor. Ezek egyike a baba szállításának megoldása, a másik pedig az, hogyan nyugtassuk meg a babát, ha sír. A két dolog összefügg, hiszen a síró bébit vagy... »

Az agy segít felkészülni az anyaságra! De mégis hogyan?

Az agyunk a terhesség kezdeti szakaszától változni kezd, hogy jobb anyák lehessünk. A testi és lelki változások szuper képességeket fejlesztenek ki.   »

TÁPSZER KONTRA ANYATEJ?

Ettől most én elbuktam, mint anya? A születést követően egy különleges és semmihez sem hasonlítható kapcsolat, kötődési forma alakul ki anya és gyermek között, ez pedig nem más, mint a szoptatás. Számtalan esettanulmány... »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   

X
EZT MÁR OLVASTAD?