Miért kell az újszülötteknek K-vitamint adni és mire is jó?

A vitaminok két nagy részre oszthatók: vízben valamint zsírban oldódó csoportra. Míg a vízben oldódó vitaminokat nem, addig a zsírban oldódó vitaminokat a szervezet képes raktározni. Ez utóbbiba tartozik az A,D,E,K vitamin.... »

OKOSABB LESZ A GYEREK, HA MÁSZIK

Kevesen gondolnánk, hogy a mászásnak milyen nagy jelentősége van a gyerekek egészséges fejlődésében. Kiderült, hogy a mozgáskoordináció mellett az érzelmi és az értelmi fejlődésre is komoly hatást gyakorol. Megjelenésének... »

Városi legenda – Dühös kismama találta fel az eldobható pelenkát

Esti fürdetés utáni pelenkacserére készült Marion Donovan 1946 egyik borús, őszi napján. Aznap, próbaképpen, már nem az addig megszokott, durva szövettel bugyolálta be gyermeke popsiját. Módszere világsiker lett, az az éjszaka... »

Ha nem úgy sikerült – Segítség a szülőszobán történtek feldolgozásához

Azt mondják, életet adni a világ legtermészetesebb dolga, sokan mégis kudarcként élik meg gyermekük világra jövetelét. A fel nem dolgozott negatív élmények pedig ott munkálkodnak az édesanyákban, édesapákban akár még évekkel a... »

A gyerekek miatt egy szabad percem sincs, jó lenne ha felnőnének már… Egy anya megható gondolatai!

Amikor hazamentem az újszülött lányommal, a nagyobb testvérei mindig azt mondták, hogy sír, furcsa illata van. – Anya szükségem van rád!- Megértettem nagy nehezen már. »

Nagyon kevesen szoptatják a babájukat, pedig még a fogyásban is segít!

Szomorú tény, de igaz, hogy a kismamáknak csupán a háromnegyede kezdi el szoptatni, ilyen természetes módon táplálni a gyermekét, és a baba fél éves korára ez a szám 42%-ra csökken. Ráadásul az édesanyák csupán 12%-a táplálja... »

MARAKODÁS A KISTESÓK KÖZÖTT – SZÜLŐKÉNT MIT TEHETEK?

Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy 2.5 éves kisfiam még nem beszél (júliusban lesz 3 éves) valamint elég öntörvényű hisztis. A kis testvérét (17hónapos) ellöki, bántja, marakodnak. Ha a nagyobbik kisfiamra rászólok,... »

Ne dőlj be minden jótanácsnak! Öt klasszikus tévhit a szoptatásról

A leendő kismamákat a babavárás utolsó szakaszában, de sokszor még közvetlenül a szülés előtt is számos családi és baráti jótanáccsal látja el a környezetük – főleg a szoptatásra vonatkozóan. Csakhogy ilyenkor a sok-sok hasznos... »

A terhesség örök karanténpillanatai

A kertben játszunk a gyerekeinkkel, egyszer csak megáll a kerítésünk előtt egy autó, kiszáll belőle két rokonunk, fiatal házasok. Állnak a kerítésen kívül, és mosolyognak, meglepődve örülünk a váratlan látogatásnak. Nem tudjuk... »

Mit tegyek, ha beteg a gyermekem? - ingyenesen elérhetővé vált útmutató szülők számára

A Semmelweis Kiadó ingyenesen elérhetővé tette az interneten az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika szakorvosai által jegyzett, Mit tegyek, ha beteg a gyermekem? című 2015-ös könyvet. A szülőknek szánt gyermekgyógyászati kiadvány... »

Jénaiban sült kenyerem! Körbejárta az internetet ez a recept, amely hatalmas sikert aratott

Jénaiban sült kenyerem! Körbejárta az internetet ez a recept, amely hatalmas sikert aratott »

Segítség, én ezt nem bírom még hetekig!

Imádjuk a gyermekeinket, de amikor összezárnak minket velük több napra, esetleg több hétre is úgy, hogy még a levegőre sem mehetünk ki, előfordulhat, hogy sírás lesz a vége. Az, hogy a gyerekek sírni fognak, az garantált, de jó... »

Ezeket a dolgokat tartsd be, hogy bomba formába lendülj szülés után

Szülés után szeretnéd gyorsan visszanyerni régi formád? Nem lehetetlen, de néhány életmódbeli változtatással hamarabb érhetsz el eredményt. Ötletekről és hasznos tanácsokról beszélgettünk Vágó Petra sportedző és táplálkozási... »

Teljesen természetes számomra, hogy a gyerekeim otthon meztelenül látnak

A fiam a fürdőszobából egészen a wc-ig követ. Amíg mesél nekem, ahogy egy korabeli kisfiú teszi, én a törülközőmet tartom az egyik kezemben, a másikkal kihúzom a fiókot, fehérnemű után kutatva. „Felöltözöm” mondom neki,... »

Pánikroham a gyerek előtt – tanuld meg kezelni a helyzetet!

Hirtelen, a semmiből pánikroham tör rád, miközben ott vannak körülötted a gyerekek? Fontos, hogy megtanuld, hogyan kezeld az ilyen szituációkat, és hogyan vond be a gyerekeket is.  »

Pozitív lett a terhességi tesztem – de lehetséges, hogy mégsem vagyok állapotos?

Felmerül a gyanú, hogy kisbabát vársz. Beszerzed a terhességi tesztet, ami pozitív lesz. De vajon mennyire biztos a dolog? Tévedhet a terhességi teszt? A válasz igen: ritkán ugyan, de előfordulnak álpozitív eredmények! »

Babavárás a finish-ben? Így lesz nyugodt az utolsó hónapunk!

A gyermekvárás izgalmas időszak, ráadásul a leendő szülőkre rengeteg feladat vár ilyenkor. Csakhogy a gyermeknevelésről szóló szakkönyvek bújása és a lakás komfortosabbá, bababiztossá tétele nem elég, be kell szerezni minden... »

Nem a gyermekek alvási szokásait kell megváltoztatni, hanem a mi elvárásainkat

Már hét éve tartok havi rendszerességgel szoptatós kismamák számára segítő csoportot, valamint ugyanebben a témában a közösségi médiában csoportot is vezetek. Ezalatt az idő alatt többszáz telefonhívást és rengeteg email kaptam... »

Babát vársz? Így faragd le a kiadásaid

Egy új családtag érkezése óriási esemény, túlzás nélkül az egyik legnagyobb boldogság az életben. Sajnos azonban gyakran beárnyékolják a szüléssel és a csöppségről való gondoskodással kapcsolatos kiadások. Van azonban egy olyan... »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó