Terhesnapló 5. – Mobilitás kisbabával

Egy nagy tál fagyi mellett úgy döntöttem, hogy nekiállok a napló megírásának, ma már letudtam egy terhestornát, így a fagyit is jócskán megérdemlem.

A pénteki napon lesz Békám 18 hetes és 5 napos, megint visszaszámolok a következő ultrahangig, már csak másfél hét, és láthatom Babócámat. Tudom, hogy mindig elmondom, de már nagyon érdekel a neme. Itthon áll évek óta több doboznyi ruha, amit még mamám gyűjtött, így érdekel, hogy egyáltalán tudok-e használni belőle valamit. A legnagyobb része lány ruci – persze, semleges színűek is vannak benne.

A hét nem telt túl sok izgalommal, azon kívül, hogy már a nyarat köszönthetjük, az igazán rövid tavasz után. Nekem hiányzik az az időszak, amikor kell a pulcsi, de ehhez már túl jó idő van. Múlt héten azt hittem, hogy ez a nagy meleg csak egy múló időszak, és lesz még tavasz. De már igencsak bizonyos, hogy nyár van. Előszedtem a szandálokat, és igen csak rájöhetnék már, hova raktam a nyári zoknikat tél elején, mert nem találom…

A nagy majálisozási terveim is elmaradtak, több okból is, pedig el akartam nézni Kecskemétre, de egyedül már nem szeretem a tömeget. Így egy alapos babakocsi- és hordozó-mosás lett belőle. Most nagyon szívesen elmondanám, melyik szer vált be a legjobban, de nem hiszem, hogy reklámoznom kellene-szabadna a terméket. Általában férfiak által használt kézmosószer, mivel édesapám és öcsém karosszérialakatos, így nálunk megtalálható kiskorom óta, de eddig nem tudtam, hogy ilyen jó babakocsi tisztításhoz is, pedig autó kárpittisztítására már használtam.

Újra gyönyörű narancssárga lett a hordozó és a babakocsi, amit pár hónapja szereztem be. Már csak szépen el kell csomagolni arra a pár hónapra, míg még nem használom. Jah és kérlek, nyugtassatok meg, hogy a babavárás időszakában nem csak én vagyok ilyen analfabéta a babakocsi átállításához, a háttámla lehajtásához vagy az összecsukáshoz, mert nekem ez egyelőre nagyon nem megy, pedig elvileg nagyon jó a műszaki érzékem… Illetve volt. Eddig.

Ha megszületik Csumpici, szeretném mindenképp hordozni. Utána néztem milyen lehetőségek vannak, és miket lehet már újszülött kortól használni. A tanulmányokat már végigolvastam, így pontosan tudom, milyen jót tesz a baba fejlődésének a hordozás. Nagyon sokféle lehetőséget találtam, de a kendős hordozás az, ami újszülött kortól lehetséges. Próbáltam kendőből is az összes lehetőséget megnézni.

Először azt hittem, hogy valami rugalmas megoldást választok, de a keresztsávos szövött kendőt ajánlották, hiszen tovább használható, mint egy rugalmas kendő. Elsőre, ha valaki utána néz, megijed az árak láttán, de olcsóbb magyar kendők is léteznek. És nem utolsósorban arra is rájöttem, hogy ez esetben kincs lehet egy használt kendő, mert nem kell törődnöm a „betörésével”.

Csumpi

Csumpi , 2013. május 03.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(11 hozzászólás) 

2013 05 05. 05:35
Szia Csumpi!
Hordozás: én a füzetből, internetes videoból és a barátnőmtől tanultam a kötési technikát, amelyet a saját igényünk szerint egy kissé módosítottam. Tényleg nagyon jó érzés, ahogy az ember mellkasán szuszog a baba. :)
Jó babavárást, s Boldog Anyáknapját!
→ válasz erre
2013 05 05. 12:56
@manocska20100801: Mindenkinek Boldog Anyáknapját!

→ válasz erre
2013 05 08. 09:01
Azért szerintem fontos, hogy szakszerűen legyen egy baba felkötve. Főleg egy újszülőtt. Nagyon tud zavarni, ha látok az utcán egy rosszul felkötött babát. A lehúzás résszel viszont egyetértek.
Amit most írok, azt tapasztalatból írom: A rugalmas kendőt tényleg rövid ideig lehet használni (én 3 hónapig tudtam), de az én babám sokkal jobban érezte magát benne. (persze csak addig, amíg rendesen tartott) Ha használtan veszel egy rugalmasat, szinte ugyanolyan áron tovább is tudod adni, miután kinőttétek. Szövöttből pedig szerintem nem érdemes azt nézni, hogy melyik az olcsó, mert annak az anyaga se olyan jó minőségű. Ebből is inkább egy márkásabb, de használtat érdemes venni, mert elég jól tartja az árát, úgyhogy jól el is lehet utána adni. És spec újonnan vettem a szövöttet, de már az elején is pihe-puha volt és nem kellett betörögetni. Nem bántam meg, hogy sok pénzt költöttem rá, mert imádom és soha az életbe nem fogom eladni senkinek! :) A hordozás a világ legjobb dolga!!!!!
→ válasz erre
Összes hozzászólás (11) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó