Richard Templar: A gyereknevelés 100 szabálya tõled is függ, milyen felnõtt lesz

A gyereknevelés 100 szabálya

Bevallom õszintén, nem szeretem a szabálysoroló könyveket, fõleg akkor nem, ha gyereknevelés témában íródnak. Egyrészt azért, mert minden gyerek más, és így mindegyiknél más dolgok, praktikák válnak be, másrészt azért, mert nem hiszem, hogy bárkinek joga lenne megmondani a tutit.

Richard Templar könyvét így némileg kétkedve fogtam kézbe, ám a végén mégis elég gyorsan – és meglepõ módon, élvezetesen – olvastam ki. Mert Templar ugyan tényleg határozottan képviseli gyermeknevelési nézeteit, de teszi ezt úgy, hogy nem ítéli meg azokat, akik másképp gondolkoznak, mint õ. Sõt, önmagával szemben is fenntartja a tévedés lehetõségét.

Szabályai, amelyeket én inkább jó tanácsoknak vagy tippeknek titulálnék, egyszerûek, követhetõek, és továbbgondolásra érdemesek. Külön érdekessége a könyvnek, hogy nemcsak iskolás és kamaszkorú gyermekekig követi a szülõ-gyermek kapcsolat fejlõdését, viszontagságait, hanem külön fejezetet szentel annak a furcsa és méltatlanul mellõzött kapcsolati szakasznak is, mikor a gyerek már felnõtt, a szülõ meg esetleg már nagyszülõ.

Érdekes, kellemes és olvasmányos könyv ez, mellyel bátran meglephetjük gyermekes barátainkat, nem lesz belõle sértõdés. De vegyük meg csak magunknak is, hogy ott legyen a polcon, mikor olyan helyzettel találjuk szembe magunkat, amitõl elbizonytalanodunk. Biztos találunk benne majd egy jó tippet. (Scolar Kiadó)

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó