Hohol Ancsa – Boris Juli: Terka, a világutazó

Terka, a világutazó

Óvodába járni jó, hiszen rengeteg barátra tehet szert az ember, és olyan csodákat élhet meg, amit a szülei elképzelni sem tudnak. Nincs ez másképp Terka esetében sem, akikhez a csoportba egy szép napon megérkezik Flóra és Gréta, az ikertestvérek. Sûrû, göndör hajuk van, és a bõrük is olyan színû, mint a csoki.

Aznap a délutáni alvás elõtt az óvónéni nem is mesét olvas fel, hanem elõkap egy térképet, és a világról beszél a gyerekeknek, akik sok-sok kérdéssel bombázták a lányok kapcsán. És Terka, akit közben elnyom a buzgóság, útra kel a maga kis varázságyán a két kislány társaságában.
Útjuk során bejárják a Föld minden részét, mindenhol megismerkednek gyerekekkel, és megtudnak néhány érdekes dolgot. És mire Terka felébred a délutáni szunyából, rájön, hogy a világ igencsak sokszínû, és rengeteg csodás dolgot rejteget még. Ahogy arra is, hogy legyen bár a bõrünk színe fehér, sárga vagy barna, attól senki sem lesz jobb, kedvesebb, mint a másik.

Hohol Ancsa ezúttal a toleranciáról mesél a gyerekek nyelvén, és kicsit a másságról is, természetesen, elfogadással és nyitottsággal. Boris Juli rajzai pedig ezúttal is remekek: lényegre törõek, egyértelmûek, mégis részlet gazdagok. Felnõtt szemmel is harmonikusak és árad belõlük a jókedv. Terkával útnak indulni jó!

(Manó Könyvek, 2010)

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó