Gesztenyekrém

A gesztenyét egyszerűen imádom. Picit méltatlanul is mellőzzük nyáron ezt a finomságot, pedig meggyel elkészítve szuperegészséges desszertet kapunk. 

A szelídgesztenye nagyon sokféle aminosavat tartalmaz, melyből a szervezetben fehérjék épülnek fel. Csecsemőkorban ezen aminosavak legfőbb forrása egyébként a tej. Kimutatták, hogy a gesztenyéből készített püré nagyszerűen pótolja a csecsemők számára szükséges aminosavakat, és viszonylag ritkán alakul ki vele szemben allergia. Tehát a gesztenye egy szuperélelmiszer a picik számára és ne felejtsük el, hogy nem csak ősszel vagy télen!


Hozzávalók:

 

  • ½ gesztenyepüré (olyat válaszunk, aminek legalább 90 százaléka gesztenye, de lehet főtt gesztenyét is kapni egész évben vakum csomagolásban)
  • 1 dl vanília puding (tejből készíthetjük hagyományosan illetve készíthetjük növényi tejből is amennyiben allergiás a gyermekünk) Aki rohan, használhat bolti készpudingot is. smiley
  • Egy marék friss vagy fagyasztott meggy.

A hozzávalókat beletesszük egy turmixgépbe és egyszerűen krémes masszát készítünk belőle Tálaljuk a babáknak friss meggyel a tetején. Nagyon finom hidegen és melegen is! Nem csak a babáknak, hanem a családnak is!

Jó étvágyat!

Gesztenyekrém

 

Juhász Nóra , 2016. szeptember 01.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó