Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
kíváncsi vagyok többedszer szülő anyukák tapasztalataira: hogyan leehtegy első megterhelő, nagyon roszz szülésélményt elfelejteni a második várandósság alatt, Hogyan változhat meg a hozzáállásom, mit tehetek, hogy könnyebb legyen?
Szilvi
szilandron
 
 


Szia!

Gondolom,attól függ,milyenek is voltak azok a bizonyos rossz tapasztalatok... :roll:
Ha esetleg írnál róla konkrétabban,vagy bővebben... :)

Üdv

anyapoc
 
 


Szia Anyapoc
Köszönöm a kérdésed. röviden: egy olyan szülőszobába kerültünk, ahol átjáróház volt, mert ott tartották a steril eszközöket, onnan vitték ki az újszülöttek számára a szükséges pelenkát stb...tehát egy perc nyugalmunk sem volt, legalábbis én így éltem meg, nem volt intimitás és végül az EDA mellett döntöttem, mert már több mint 15 órája tartott a vajúdás. Amíg nem mentünk be a kórházba szép nyugalom, teljességgel eltöltő várakozás volt bennem., a kórházban viszont eltűnt minden önbizalmam..A fájdalmakon az EDA ugyan enyhített, viszont teljesen lelassította a folyamatot, és gyakorlatilag lebénította az alsó felem. éreztem, hogy semmi kapcsolatom nincs a saját testemmel, nem tudok segíteni a kicsimnek, nem halad előre. Pánik tört rám. Végül az orvos idegeneket hívott be, ott álltak körülöttem amikor a leginkább kiszolgáltatotnak éreztemmagam, tanakodtak mit tegyenek, aztán a dok. beletérdelt a hasamba, úgy nyomta ki a babát. szörnyű volt, soha többet nem akarom ezt átélni, és főleg a kiszolgáltatotság, a félelem miatt, de a fájdalom is elviselhetetlen volt, mert nem a természetes fájdalmat éreztem, hanem a külső kényszer okozta fájdalmat, mintha egy úthenger ment volna át rajtam (bár ebben még nem volt részem :))). veszélyben éreztem magunkat, és ez rettenetes volt.
szilandron
 
 

 
 

Szia Szilandron!

Nem tudom hol tartasz a terhességben, de szerintem orvost kéne váltanod. Egy olyat kellene keresned akivel mindent megtudsz beszélni még a szülés előtt. Akinek bátran elmondhatnád a félelmeidet.
De lehet, hogy nem csak orvost kellene másikat kerítened, hanem kórházat is.
Az elsőt Szegeden szülted? Azért gondolom, mert szegedi vagy.
Én jelenleg a 36. héten járok és most váltottam orvost.
Ilyesmire még nem gondoltál?
Mi is Szegeden próbálkoztunk először,( mi vidékiek vagyunk) de a kórház szemlélet miatt inkább a pesti Szent István kórház mellet döntöttünk. Ott találtunk egy kedves, készséges orvost akivel minden problémánkat és elvárásainkat meg tudtuk beszélni, és nem csinált belőle problémát, hogy ennyi idős terhes vagyok. :D
:D Sőt a szülésznővel is találkoztunk, aki végig mutogatta az egész szülészetet és rendkívül barátságos volt. :lol:
Szóval hacsak nincs különösebb oka, hogy a jelenlegi dokidnál maradj én azt tudom javasolni, válts mihamarabb.
Nem minden nap van egy nő életében, hogy életet adjon egy babának!
Üdv Cili.

Szép napot MINDENKINEK!
Cili.
cili 830
 
 


Sziasztok!en most vagyok a 34.hetben es a mai nap folyaman nagy fajasaim voltak a csipom es a derekam nagyon faj se ulni sem fekudni nem tudok ...ez a masodik babank az elso kislany !a masodik pedig most kisfiu lesz ...csaszarral volt az elso es a masodik is azzal lesz de ketsegbe vagyok esve most ez normalis hogy mindenem faj?!irjatok
wiolett
 
 


Sziasztok!Most tervezzük a második babánkat. Az első gyermek esetében ugyan természetesen és problémamentesen zajlott a szülés, de nagyon sokáig elhúzódott. Szeretnék újra természetesen szülni, de nem bánnám, ha a vajúdást valahogyan le lehetne rövidíteni. Persze a babának semmiképpen sem szeretnék ártani, ezért valamilyen természetes módszerre gondoltam.Nem tudtok valami természetes dolgot,ami segíthetne??
k.ritus78
 
 



k.ritus78 írta:Sziasztok!Most tervezzük a második babánkat. Az első gyermek esetében ugyan természetesen és problémamentesen zajlott a szülés, de nagyon sokáig elhúzódott. Szeretnék újra természetesen szülni, de nem bánnám, ha a vajúdást valahogyan le lehetne rövidíteni. Persze a babának semmiképpen sem szeretnék ártani, ezért valamilyen természetes módszerre gondoltam.Nem tudtok valami természetes dolgot,ami segíthetne??


A dianatal topicban vannak újabb hasznos információk,ha még aktuális!
sheene
 
 


Köszönöm csajok,már rátaláltam! :)
k.ritus78
 
 

Hozzászólás a topikhoz

Emotikonok
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: