#baba#anya

Címke Szülő

Babajelnyelv: mikor kezdjük el, milyen szavakkal, és hogyan tanítsuk?

Szeretnéd megérteni, hogy a babád mit akar, de még nem beszél? Így segíthet a babajelnyelv!   »

8 dolog, amit megtehetünk a fogantatás érdekében, ha babát szeretnénk

A gyermektervezés időszaka mindig izgalmas – de különösen akkor, ha az első babánk fogantatására készülünk. Ilyenkor persze hagyatkozhatunk az intuíciónkra és egész egyszerűen belevethetjük magunkat a „próbálkozásba” – ez a... »

„Pofon vágott egy barátom 6 éves gyereke, mert nemet mondtam neki - dühítenek az engedékeny szülők!"

A túl engedékeny szülők gyerekei nem értik hol vannak a határok, nem tudják, mi a jó és a mi a rossz, valamint azt sem, hogy a tetteiknek vannak következményeik – vallja a 33 éves anya. »

Hogyan tanítsuk meg a gyereknek, hogy ne álljon szóba idegenekkel?

A gyerek még nem érti, hogy miért nem fogadhat el csokit idegenektől, illetve miért nem árulhatja el, hogy hol lakik, vagy éppen melyik iskolába jár. Szülőként muszáj bizonyos szabályokat megtanítani a gyermek számára, hogy... »

3 tanács a testvérféltékenység kezelésére - így segítheted anyaként a gyerekedet

A testvérek közötti féltékenység természetes dolog, megszüntetni nem lehet, de ha megfogadod az alábbi tanácsokat, enyhítheted a feszültséget. »

Miből lehet tudni, hogy bántják a gyereket az óvodában, és hogyan segíthetünk szülőként?

Elmondjuk, mit tehetsz azért, hogy időben észrevedd a bántalmazást, és azt is, hogyan tudsz segíteni. »

Mennyire szólhatnak bele a nagyszülők a gyereknevelésbe, hogyan húzhatjuk meg a határokat?

Az egészséges határok megtalálása nem egyszerű feladat, és nem könnyű megúszni sértődés nélkül, de fontos tisztáznunk, hogy ki, mikor és mibe szólhat bele. »

Koreny Dóra a családalapítás miatt lett orvosból programozó és festő: "Életem legnehezebb, de legjobb döntése volt"

Koreny Dóra harminchárom éves, két pici gyermek anyukája, feleség, vállalkozó. Miskolci származású, ám az egyetemi éveknek nem csak férjét köszönheti, de a tanulmányai miatt az élet is a fővárosba sodorta. Orvosnak készült,... »

Gyermekek adatvédelme az oviban: Díjmentesen letölthető segédanyag az óvodáknak a felelős adatkezeléshez

Az otthoni környezet után a gyerekek az óvodában és a bölcsődében töltik a legtöbb idejüket, ahol rengeteg fotó és videó készül róluk. »

Mivel játszanak a koreai gyerekek?

A Koreai Kultúrális Központban jártam a KoreaON fesztiválon, ahol koreai tradicionális ételeket kóstolhattam, ruhákban gyönyörködhettem, zenét hallhattam, táncot nézhettem, és megismerkedhettem a tradicionális játékokkal is,... »

Kinek okoz nagyobb nehézséget egy új családtag érkezése?

A szülőknek vagy az immáron nagyobb gyereknek? Talán nekem. Mindenkinek hatalmas változás ez igaz, de mégis csak én, mint anya tartom a családot egyben, és nekem lett hirtelen több feladatom.  »

Feladta a karrierjét a családja kedvéért: „Egy nőnek otthon a helye, boldogabb vagyok, mint valaha!”

Hiába rohan a világ őrült tempóban, vannak, akik még mindig az ősi hagyományokban hisznek, legalábbis ami a családot és a gyereknevelést illet. Alexia Delarosa, egy 29 éves, kétgyermekes anya például úgy döntött, feladja a... »

„Nem vagyok hajlandó felkelni éjszaka, hogy gondját viseljem a kisbabánknak – a feleségem szerint ez igazságtalan”

Az újdonsült édesapa konfliktusba került a feleségével, miután határozottan kijelentette, hogy nem hajlandó éjszaka felkelni, és gondoskodni újszülött kisfiukról. Miután részletesen elmagyarázta a helyzetet, sok hozzászóló a... »

„Hagyom, hogy a gyerekeim kávét igyanak, borotválják a fejüket és azt egyenek, amit akarnak – az a lényeg, hogy boldogok legyenek”

A 29 éves Mara Doemland szabadelvű módszerekkel neveli négy gyerekét, így például nem szabja meg, mit egyenek, vagy mit vegyenek fel. A négygyerekes anyuka nevelési elvének alapja egyszerűen abban rejlik, hogy semmiben nem... »

Az édesanya szerint a gyerekek nem tartoznak semmivel a szüleiknek: “Nem azért vállalod őket, hogy parancsolgass nekik”

Gyermeket vállalni és felnevelni nem könnyű dolog. Éppen ezért, mindenkinek a saját értékrendje és meggyőződése szerint, vagy akár saját neveltetése szerint kell eldöntenie, hogy akarja-e, és ha igen, hogyan neveli a... »

Egy igazi apa nemcsak a számlákat fizeti, hanem azt is megérti, hogy a család az első

Bármelyik férfi lehet apa, de ahhoz, hogy igazából, teljes szívvel és odaadással szeresse a családját egy különleges tulajdonságra is szükség van. Egy igazi apa nem éri be annyival, hogy anyagi támogatást nyújt a családjának,... »

„A családunk azt állítja, a gyerekeinket piszkálni fogják a nevük miatt – de mi szeretjük, hogy ennyire egyediek!”

Amikor babaneveken gondolkodunk, roppant nehéz megtalálnunk azt, amelyik minden szempontból tökéletes, és amit a gyerek gondok nélkül magával tud vinni hosszú éveken át. A döntés azonban több nem kívánt véleményt is maga után... »

Így lesz sikeres a gyerek

Minden szülő szeretné, hogy sikeres és boldog legyen a gyermeke. Azonban ezt nem könnyű elérni, néhány dolgot feltétlenül szem előtt kell tartani a nevelés során. »

Bulizhatok szülőként? - Szilveszteri buli kisgyerekekkel

Imádjuk a gyerekeinket, de olykor jól esne kicsit lazítani is. Vajon lehet bulizni szülőként is? Ez nyilván a program jellegétől is függ, de ha jól szervezzük az eseményeket, miért is ne?!   »

Gyakori gyereknevelési hibák

Vannak olyan dolgok, amelyeket érdemes mellőzni a gyereknevelés során, hiszen negatívan befolyásolják a kicsik fejlődését. Az alábbiakban ezeket a tipikus hibákat gyűjtöttük össze. »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   

X
EZT MÁR OLVASTAD?