„Nem vagyok hajlandó felkelni éjszaka, hogy gondját viseljem a kisbabánknak – a feleségem szerint ez igazságtalan”

Az újdonsült édesapa konfliktusba került a feleségével, miután határozottan kijelentette, hogy nem hajlandó éjszaka felkelni, és gondoskodni újszülött kisfiukról. Miután részletesen elmagyarázta a helyzetet, sok hozzászóló a férfi pártjára állt, bár a legtöbben egyetértettek abban, hogy valamiféle kompromisszumra van szükség - olvasható a twice.hu oldalán.


Az átalvatlan éjszakák a gyereknevelés kellemetlen, de elkerülhetetlen részei, és sokan úgy birkóznak meg ezzel a nehéz időszakkal, hogy megosztoznak a feladatokon, és felváltva kelnek fel, amikor a gyerek sírni kezd - írja a twice.hu.

Egy újdonsült édesapa azonban komoly vitába keveredett a feleségével, miután kijelentette, nem hajlandó éjszaka felkelni a baba kedvéért, mert a munkája miatt elengedhetetlen, hogy alaposan kipihenje magát.

A férfi, aki a Redditen osztotta meg a történetét, elárulta, hogy profi sportoló, ezért nagyon fontos számára az éjszakai pihenés, így már azelőtt megbeszélte a dolgot a feleségével, hogy egyáltalán próbálkozni kezdtek volna, és a nő vállalta, hogy éjszakánként egyedül gondoskodik a babáról.

Három hónappal azután, hogy a kisfiuk megszületett, az újdonsült édesanya türelme kezdett elfogyni, és többször is megkérte a férjét, hogy segítsen neki éjszakánként – de mindig elutasító választ kapott.

„A feleségemnek, Katie-nek és nekem körülbelül 3 hónappal ezelőtt született meg az első kisbabánk. Én sportoló vagyok, Katie pedig otthonülő anyuka. A sport miatt nagyon fontos számomra az alvás. Nem engedhetem meg magamnak, hogy többször is felkeljek éjszaka, és ne aludjam ki magamat. Katie-vel beszéltünk erről, mielőtt a gyerekvállalás mellett döntöttünk, és elmagyaráztam neki, hogy hacsak nincs vészhelyzet, nem mondhatok le az alvásról. De felajánlottam, hogy vegyünk fel egy éjszakai dadát, aki segíthet” – vázolta az apuka a helyzetet.

„Eddig simán mentek a dolgok, de néhány nappal ezelőtt Katie elkezdett hűvösen és távolságtartóan bánni velem. Megkérdeztem, hogy mi a baj, mire először azt mondta, hogy minden rendben van. Egy ideig hallgatott, majd végül elmondta, mennyire igazságtalannak tartja, hogy nem segítek neki a babával éjszakánként. Tudomásul vettem, hogy keményen dolgozik, és nem alszik valami sokat, de felhívtam rá a figyelmét, hogy korábban ebben állapodtunk meg” – mesélte a férfi.

„Katie nem volt hajlandó éjszakai dadát felvenni, mert nem bízik meg annyira egy idegenben, hogy egyedül maradjon a kisbabánkkal egész éjszaka. Azt javasoltam, kérjen meg egy családtagot, de azt mondta, nem akarja ezzel terhelni őket. Szóval zsákutcába jutottunk. Még mindig nem akar segítséget kérni, én pedig még mindig nem akarok felkelni éjszaka” – magyarázta az édesapa.

Azt is elmondta, hogy van egy takarítónőjük, és előfizettek egy szolgáltatásra, hogy házhoz szállítsák nekik az ételt, így a felesége minden idejét a kisbabának szentelheti.

A hozzászólók nagyrészt a férfi oldalára álltak, mivel egyetértettek abban, hogy a takarítás és a főzés nélkül a feleségének valóban könnyebb dolga van.

Sokan azonban azt javasolták a férfinak, próbáljon meg valamilyen kompromisszumot találni, például feküdjön le korábban, hogy kialudhassa magát, de hajnalban ő is felkelhessen, és a babával lehessen.

Az egyik felhasználó azt írta: „Talán neked is fel kell adnod egy keveset? Van olyan éjszaka a héten, amikor átveheted a feleséged helyét, hogy ő is kialudja magát? Esetleg megpróbálhatjátok nappali műszakban kipróbálni a potenciális éjszakai dadát, hogy kiépítsétek a bizalmat? Természetesen nem szabad veszélyeztetned a munkádat, különösen mert a sportolóknál a kimerültség plusz egészségügyi kockázatokkal is járhat, és meg is sérülhetsz, ami a jövőbeli anyagi forrásaitokat is veszélyeztetheti, de lehetséges, hogy a feleségednek több segítségre van szüksége, mint azt korábban gondolta, és valahogy alkalmazkodnod kell ehhez.”

A férfi később megosztott egy frissítést, és beszámolt a fejleményekről. Elmondta, hogy mégis felvesznek egy éjszakai dadát, akit kezdetben napközben tesztelnek, és a férfi nővére hetente egy-két alkalommal átmegy éjszakára, amíg egyedül merik hagyni a babát az új dadával.

„Katie bocsánatot kért, amiért kiborult, és elmagyarázta, leginkább arról van szó, hogy szégyell segítséget kérni a családjától, amikor már így is fizetett segítsége van otthonülő anyukaként. Ezért abban maradtunk, hogy megkérjük a nővéremet, mert nagyon jó a kapcsolatuk. A nővérem pedig felajánlotta, hogy hetente 1-2 éjszakára átjön vigyázni a fiunkra, amíg a feleségem eléggé meg nem bízik az éjszakai dadában. Így Katie is kialhatja magát néha” – írta az édesapa.

Forrás: twice.hu

twice.hu, 2023. január 23.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?