Címke Ultrahang

Nem kötelező, de FONTOS vizsgálatok, amiket a baba fél éves koráig érdemes elvégezni

Jelenleg nem kötelező, mégis komolyan kell venni a koponya ultrahang- és a csípőszűrést is. A csecsemő ultrahang szűrővizsgálat segítségével fény derülhet kisebb-nagyobb eltérésekre, melyek a magzati életben nem voltak... »

Miért mosolyognak az újszülöttek, amikor mélyen alszanak?

Ez a varázslatos pillanat általában akkor következik be, amikor a babák alszanak. Álmodik a baba? Emlékszik az anyuci pocakjában töltött időre? A Bright Side ugyanezeket a kérdéseket tette fel, és szerette volna megtudni, mit... »

A babák 4 százalékát érinti valamilyen újszülöttkori rendellenesség

A legtöbb gyermekgyógyász a szülőknek kifejezetten ajánlja a választható újszülöttkori szűrő ultrahangvizsgálatokat. Ennek célja kettős: egyrészt igazolhatja a gyerekek nagy részénél, hogy nem rendelkeznek veleszületett vagy... »

Videóra vették, ahogy az anyaméhben az ikrek egymást püfölik

Elképesztő felvételeket sikerült rögzíteni egy ultrahangos vizsgálat során, amikor két baba az anyaméhben szabályosan pofozni kezdte egymást – írja a Metro nevű brit bulvárlap. »

Tücsi a babamoziról: „Láttam a kislányom arcában önmagam"

Ki sem látszik a feladataiból Tücsi, aki bár várandóssága hetedik hónapjában jár, még nem ad időt a lazításnak. A műsorvezető és párja épp a költözés kellős közepén tartanak, de bíznak benne, hogy kislányuk már a kész... »

Áldott teher- terhes állapot?

Mindenhol beléjük botlasz, irigykedve nézed őket. A mosolyukat, a gömbölyödő pocakjukat, a kezüket fogó figyelmes kispapákat. Végigpörgeted a facebook üzifalát, és mit látsz? Mindenkinek gyereke születik, fotózzák a pocakjukat,... »   1 hozzászólás

Terhesnapló 35. hét – Sűrűsödik a program

Ezen a héten volt a harmadik, egyben utolsó ultrahang. Erre azért volt szükség, hogy ellenőrizzék, elég nagy-e a baba, mivel az én testtömeg-indexem alacsony. Szerencsére minden rendben volt. »

Terhesnapló9. - Fiú vagy lány?

Végre eljött az ultrahang! Izgatottan vártuk már, hogy milyen a mi kis magzatunk. Hogy fejlődik? Hogy ver a kis szíve? És úgy egyébként is... Fiú vagy lány?  »

Terhesnapló 9. - Végre láttuk a babát!

Végre! Megyünk ultrahangra! Már nagyon vártam... Bevallom, sokat izgultam az elmúlt hetekben. Annyi szörnyűséget hall az ember. Persze, próbáltam minden erőmmel arra koncentrálni, hogy ez a kisbaba szépen növekszik bent, és a... »

Terhesnapló 9. - Két ultrahang és ennyi!

Már a 8. hétben járunk, és még mindig nem írtam a terhesgondozásról... Miért? Mert egyszerűen nincs tapasztalatom! Miután a 6. héten jeleztem az orvosi rendelő recepcióján a terhességet, kaptam egy telefonszámot, ahol be kell... »

Terhesnapló 8. - Végre megvan az első ultrahang!

29-én leesett az első hó végre nálunk is, ezért gyönyörű hóesésben igyekeztem az orvosomhoz. »   2 hozzászólás

Terhesnapló 7. – Szabályos, négyszer is szabályos

Ez a hét nem az én hetem volt, szerintem a telihold az oka, vagy csak szimplán vannak ilyen hormonális mélyrepüléses időszakok az ember életében. »

Terhesnapló 7. – Nem a nyugdíjas otthonból érkeztem!

A 24. hét jelmondata: “a maga korában szülni…” Szerintem minimum hatszor hallgattam ezt meg orvostól, szomszédtól, pénztárostól. Mi van veletek emberek? »   7 hozzászólás

Terhesnapló 7. – Az új orvos és a Szent Előjegyzési Füzet

A 22. hét a derékfájás hete volt. A mindent betöltő, sántikálós, derékfájós mindenit a világnak. »

Terhesnapló 7. – Fészekrakás baráti segítséggel

A 21. héten remek változások történtek, még akkor is, ha csak lazán kapcsolódnak a terhességhez. »

Terhesnapló 7. – Legózás a lakással meg a berendezéssel

19 hét telt el, ma lépünk a 20. hétbe, a tömeg őrjöng, apám! »

Terhesnapló 7. – Időpontok, ultrahangok, meg a tele hócipő

A 18. hét a genetikai ultrahang hete lenne, de nekünk valahogy ez sem jön össze. Amúgy terhességileg, tünetileg majdnem teljesen oké vagyok, ha az őrült szívdobogást és a véres vizeletet leszámítjuk. De haladjunk szép... »   2 hozzászólás

Terhesnapló 7. – Engem nem epidurálnak meg!

Lassan, de biztosan galoppozunk a 17. héten, hamarosan itt az ideje a 18-20. heti genetikai ultrahangnak. »   1 hozzászólás

Terhesnapló 7. - Hülye hormonok!

A 9. hét végén járunk, olyannyira, hogy ma már a 10. hét első napja van. Ennek kifejezetten örülünk, mert mindenki azt ígéri, hogy a 12. hétre már csillapodnak a hormonok, kiegyensúlyozottabb leszek és felrepülök a rózsaszín... »   5 hozzászólás

Koppi-napló - Türelemtanulás

Próbálom tanulni a türelmet, nagyon próbálkozom - rosszul megy, minden azonnal és egyszerre kell -, így nem a dolgok siettetése miatt, hanem a felkészültség miatt kezdtem a lehetőségek végig gondolásába. Mivel pont a... »

   1 2 3 4   

X
EZT MÁR OLVASTAD?