Anyu Tűsarkúban! - Babanapló Zalánki Fruzsival

A hét első felében kilátogattam két VB mérkőzésre, ami hatalmas élmény volt. Ezt követően lejöttünk a szüleimmel Balatonra. Mégis jobb itt lenni ebben a forróságban. 

Sziasztok, Zalánki Fruzsina vagyok. Korábban divatmodellként jártam a világot, majd a Miss Balaton szépségversenyen próbáltam ki magam 2018-ban, ezzel nagyjából egy időben megismerkedtem Zalánki Gergő vízilabdázóval, aki azóta már a férjem. Az életünk nemrég fenekestül felfordult: Gergő munkája miatt pár hónapja Olaszországba költöztünk, és néhány hete megszületett a kisfiunk, Zénó. 
Őszintén mondom, hogy imádom az életem, azonban ennek ellenére is akadnak nehézségek bőven. Ezekről és a boldog pillanatokról egyaránt szívesen írok Nektek itt, a Babanet honlapján

Ellenségünk: a hasalás

A további meccsekre innen fogok a Hajósba menni. Kisbabával is egyszerűbb itt az élet, hiszen Gergő hiányában otthon egyedül lennék vele, mint általában ilyen esetekben. Itt pedig húgom, anyukám és apukám felváltva tudnak segíteni, játszani Zénóval. És ez rendkívül jól is jön, mert születése óta most a legnehezebb vele. Nagyon kézbe szokott és nem igazán szeret hasalni, forgolódni. Olyankor leginkább sír, ezzel próbál kibújni a feladatok alól. Mivel azt úgy sem tudom sokáig hallgatni ki kellett találnom valamit. Vettünk neki számos mozgásfejlődést elősegítő játékot, ezekkel hajlandó leginkább csinálni, amiket gyakorolni szeretnénk vele.

Az egyik egy zsiráfos hasaló párna, amire, ha rátámaszkodik eléri a zörgő játékokat. Ez az abszolút kedvence. A másik pedig egy ‘akvárium’, amibe vizet kell tölteni és ha rácsap a színes halakra akkor azok arrébb ‘úsznak’. Ezeket mind netről rendeltem pár ezer forintért, de nekünk nagyon jó szolgálatot tesznek. Már abban a korban van, amikor egyértelműen szüksége van ilyen impulzusokra, de még nem tart ott, hogy egyedül is el tudja magát szórakoztatni a játékaival. Ide Balatonra pedig kapott egy kis medencét, amibe nagyon kevés vizet töltöttünk (kb ujjnyit), hogy teljesen biztonságos legyen neki és abban pancsolt ma. Ez arra is jó volt, hogy ebben a forróságban picit le tudjon hűlni, illetve szintén jó sokáig elszórakozott ezzel. Ennek mondjuk egyetlen hátránya az volt, hogy a kutyánk mindenáron be akart ugrani hozzá, így végig ott kellett ülnie valakinek, hogy visszatartsa.

   A vidéki lét további előnye, hogy egész nap kint vagyunk vele a szabadban, ami annyira jó hatással van rá, hogy már-már majdnem végigalussza az éjszakát. Budapesten fektetéstől számítva 3-kor szokott kelni egyszer, majd alszik reggelig, itt ez áttolódott 6 órára. Remélem ezt magunkkal visszük innen és a továbbiakban is folytatódik a tendencia. 

 

Zalánki Fruzsi , 2022. június 27.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?